Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '11

 
Kategori
Astroloji
 

Astro - ay (1)

Astro - ay (1)
 

Ay tutulması, daha ziyade duygular üzerinde ve işlerin yavaşlaması yönünden etkili olur.


Uçsuz bucaksız, sonsuz sınırsız evrendeki sayısız galaksilerden sadece biri olan Samanyolu Galaksisinden bahsederek Astro-Ay’a giriş yapmak istiyorum.

İçinde dünyamızın da yer aldığı “Milkway“ veya Samanyolu Galaksisinde, dört yüz milyar, belki de daha fazla Güneş bulunduğu, ilmi kaynaklarca belirtilmektedir. Bunlardan sadece bir tanesi de bizim Güneşimiz ve onun sistemidir.

Astronomik verilere göre, Güneş sisteminde 9 gezegen ve uyduları mevcuttur. Bu gezegenlerden her biri, Güneşin etrafında, kendi yörüngelerinde, belli bir düzen içinde seyir halindedir. Sistem içinde planetlerden başka, sabit yıldızlar, kuyruklu yıldızlar, astreoidler, göktaşları, kara delikler, gaz ve toz bulutları da bulunmaktadır.

3476 km. çapında dünyanın küçük bir maketi olarak kabul edilen, kütlesi dünyanın 1/8 i kadar olan, belirli bir atmosfere sahip bulunmayan (kaçış hızı 2.4/sn.) ve dünyaya yaklaşık 384.000 km. uzakta bulunan ‘Ay’ın Dünyanın çevresinde döndüğünü düşünmek gerçekçi olamaz. Esasında Dünya, Ay ile birlikte, sistemin çekim merkezinde döner. Ancak kütle-çekim gibi farklılıktan ötürü, Dünyanın çevresinde döndüğünü söylemek geçerli olmaktadır.

Güneş, Ay veya gezegenler olsun hepsinin kendilerine özgü kişiliği, içerdiği çeşitli anlamlar ve etkileri vardır. Ve bütün bunlar doğrultusunda, insan bilinci, karakteri, fizik oluşumu ve hassaları biçimlenir. Kozmik ışınımlar bireyi yani beyinleri sürekli etkileyerek, içte, insanın düşünce yapısını, dışta ise, fiillerini yani hareketlerini meydana getirirler.

Bu sebeple, daha sağlıklı ve dengeli bir şekilde yaşayabilmek için, onları tanımak, düşüncemizi o yönde forme etmek faydalı olur. Nitekim ilmin şimdiye oranla çok geri sayıldığı İ.Ö’ ye (Milattan Önce ) kadar uzanan eski çağlarda, Güneş ve Ay hareketlerinin dünya ve insanlar üzerindeki etkilerinin fark edilmesi ile başlayan ilgi, giderek gelişmiştir.

İnsanoğlu, gerek gözlemleriyle gerek seziş ve ilhamlarla bazı özellikleri tespit etmiş ve bunlar doğrultusunda yaşamlarına yön vermiş, ne var ki sırrını çözemedikleri için gezegenleri tanrı kabulüne giderek, onlara tapınmaya başlamışlardır.

Gezegenlerin, Ay ve Güneşin etkileri, sadece insanlar üzerinde değil; hayvanlar, bitkiler, eşyalar, sular, kısaca canlı veya cansız, doğadaki tüm birimler üzerinde söz konusudur.

Sistemin merkezi Güneş ile Dünyanın uydusu olan Ay, astroloji yönünden çok önemli iki öznedir. Astrolojide, kişilerin yıldız haritalarının değerlendirilmesinde, Güneş ve Ay’ın konumlarının, evlerle, burçlarla ve diğer gezegenlerle yaptıkları açılar doğrultusundaki yorumlar oldukça önemli yer tutar. Ay, bir burçta iki buçuk gün kalarak, bir ayda on iki burcu dolaşmış olur.

Belli zamanlarda ise Güneş ve Ay tutulması denilen olay meydana gelir. Genellikle dört - beş ayda bir kez Güneş, bir kez de Ay tutulur. Tutulumlar, her seferinde değişik bir burçta, ama belli bir düzen içindedir.

Ay, yerkürenin uydusu ve ona en yakın gök cismidir. Yerküre çevresindeki yörüngesi elips biçimindedir. Yörüngedeki bir turunu 28 gün 13 saatte tamamlar. Kendi ekseni etrafındaki hareket süresi, yerküre çevresindeki hareket süresine eşit olduğundan, yerküreden sadece, Ay’ın bir yüzü görülür. Ay tutulması zamanları dışında, yarısı güneş ışınlarını sürekli alır.

Dünya bir gezegen olduğundan, ışık saçan bir cisim değildir.Işığını güneşten aldığı için, Güneşe dönük olmayan yüzünün arkasında bir gölge (karanlık) konisi oluşur. Ay bu koni içine girdiğinde, Ay tutulması meydana gelir. Şayet, Ay’ın yörüngesi eğik olmasaydı, Ay’ın her kavuşum evresinde bir Güneş tutulması meydana gelirdi. Ay’ın yörünge düzlemi Dünya’nın yörünge düzlemi ile 5 derecelik bir açı yapar.

Ay tutulması, daha ziyade duygular üzerinde ve işlerin yavaşlaması yönünden etkili olur. Tutulum hangi burçta meydana gelmişse, o burçtan kimseler üzerinde etkisi daha çok olur. Bu dönemde uzun yolculuklara çıkmak, olumsuz sonuçlar yaratabilir. Maddi konularla ilgili sorunlar ortaya çıkabilir. Aile içi huzursuzlukların, değişiklikten doğan tatsızlıkların yaşanması daha sık görülür. Aşkta hayal kırıklıkları olabilir.

Normal olarak yılda iki kez ve bir ay içinde bir defa Güneş ve Ay tutulması meydana gelir. Ancak, yüzyıl başlarında bir kez farklı bir konum oluşur. Bir ay içinde iki Güneş bir Ay tutulması veya iki Ay bir Güneş tutulması olur. Bu oluş, önemli şeylerin habercisi olarak kabul edilir…

Devam edecek…

 

YENİ YILIN TÜM İNSANLIĞA VE MİLLİYET BLOG OKURLARINA, SAĞLIK VE HUZUR GETİRMESİNİ DİLERİM.

 

Ahmed F. Yüksel 

 
Toplam blog
: 636
: 9957
Kayıt tarihi
: 14.12.11
 
 

Araştırmacı Yazar.. ..