Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '12

 
Kategori
Bilim
 

Astro – Güneş-2

Astro – Güneş-2
 

Şu anda Güneş, durgun bir ana yıldızdır. Uzak bir gelecekte, kendi bünyesindeki değişiklik, her şeyin bir anlamda sonunu getirecektir.............


Gün boyunca çözemediği problemleri, üstesinden gelemediği meseleleri daha net biçimde değerlendirir. Hatta hayal gücümüz de bu süreç içinde daha iyi durumdadır.

İşte bu sebeple, pek çok düşünür, yazar, ilim adamı geceleri çalışmayı tercih etmiştir. Aldıkları verimliliği tecrübe ile yakalayan çalışkan öğrenciler de derslerini gece çalışır. Bütün bunların sebebi; geceleri Güneş'ten beynimize ulaşan parazit dalgaların azalmasıdır.

Bizi ısıtan, daha fazla göründüğü yaz mevsiminin gelmesini dört gözle beklediğimiz Güneş, her şeyin canlılık sebebidir. Tesirleri her yere ulaşır. Dünya üzerindeki tüm canlılar hatta sular, maden ve bitkiler hayatiyetlerini ondan alır. Çekim gücü ile planetleri, gök cisimlerini etrafında toplayarak bir sistem meydana getirmiştir. Dünyanın merkez olduğu ve Güneş'in Dünya çevresinde döndüğü inancı 1543 yılında Kopernik'in devrim yaratan ünlü eseri "De Revolutionibus Orbium Caelestium" u yayımlaması ile sona ermiştir.

Şu anda Güneş, durgun bir ana yıldızdır. Uzak bir gelecekte, kendi bünyesindeki değişiklik, her şeyin bir anlamda sonunu getirecektir.

Astroloji ilminde de, Güneş; idrakirade ve kudret anlamlarını taşır. Bir yıldız haritasında kişinin Güneş'i, onun gücünü, etkileme kapasitesini, kendine güvenini, başkalarını cezbedebilme yetisini gösterir.

Beden ve ışınsal yapısının temel enerji modelidir. Her sene bir kez, Güneş kendi burcunuzdan geçer. O dönem, kişiler için yeni bir yıl gibidir. Bu enerji ile canlanır, yeni başlangıçlar yapabilir, daha dikkat çekici olursunuz. Güneş'in karşıt burcunuza gelmesi ise, enerji azlığına isteksizlik, yorgunluk, bıkkınlık gibi duygulara sebep olur. Tembelliğe eğilim artar.

Burada değineceğimiz önemli bir oluş da tutulum olayıdır. Güneş-Ay-Dünya üçlüsünün birbirlerine karşı oluşan pozisyonlarına bağlı olarak Güneş tutulması meydana gelir. Yeni Ay döneminde, Dünya ile Güneş arasına Ayın girmesi ile Güneş tutulması gerçekleşir. Bu zamanda Ay, Güneş ve Dünya aynı doğrultuda bulunur. Ay, Güneş enerjisini alarak kendi yönünden yansıtır. Bu durum, en az on beş gün, çoğu zaman daha uzun bir süre etkilerini devam ettirir.

Astrolojik olarak Güneş tutulması; üzücü olayların tohumlarının atılması, kriz ve bunalımların görülmesi, hayatımızda meydana gelecek değişikliklerin yaratabileceği sıkıntılar, heyecan verici sürpriz gelişmeler, bilinçaltının uyarılması sonucu sezgilerin artması gibi olayları beraberinde getirir. Ayrıca canlıların davranışlarının da farklılaşması söz konusudur.

Tutulumlar; geçmişin yeniden canlanması, önceden yaşanılan bazı şeylerin tekrar gündeme gelmesi anlamını taşır. Eğer doğum haritanızdaki Güneş'inizin üstünde veya yakınında tam Güneş tutulması olursa, eski konularla yeniden uğraşmaya, hoşunuza gitmeyen değişikliklere hazır olmanız gerektiğine işarettir.

 

Ahmed F. Yüksel

Kaynakça:
Bilim ve Evren Gelişim Genel Kültür Ans.

 

 
Toplam blog
: 636
: 9957
Kayıt tarihi
: 14.12.11
 
 

Araştırmacı Yazar.. ..