Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '13

 
Kategori
Astroloji
 

Astroloji = Uyduroloji = Şirk koşmak

Astroloji = Uyduroloji = Şirk koşmak
 

internetten alınmıştır


Her gün gazetelerin sayfalarında veya eklerinde, Burçlarla ilgili sütunlar ve yorumlar görüyoruz. Hatta herhangi bir burcun tam sayfaya yakın yorumu yapılıyor.

Oysa ASTROLOJİ' nin ne olduğuna dair detaylı bir tek yazı bulamayız gazete sayfalarında. Tabii ki bugüne kadar yayınlanmış yazılar olabilir ama sıklıkla yer almadığı bir gerçektir. Açıkça söyleyeyeyim okuduğum gazetelerde Astrolojiyi açıklayan, yükselen burçları izah eden, neden yükselen burçtur diyen, bir yazıya son yıllarda hiç rastlamadım desem yalan olmaz.

Bu tezime cevap olarak : "Madem merak ediyorsun, yazılmış kitaplar var, " oku " diyenler olabilir. Oysa sağlık konusunda, yemekler konusunda, yararlı bitkiler ve bitkisel tedaviler konusunda, turistik yerler konusunda da  bir çok kitap var. Neden gazete sayfalarında yemek tarifleri veriliyor; şifalı bitkiler konusunda onlarca kitap var da, gazetelerde sayfa sayfa yazılar yer alıyor.? Sağlık ve diyet konuları medyada yer alıyor?

Benim amacım, bu konuda  gazeteleri tenkit etmek değil aslında. Belirtmek istediğim husus, astroloji alimlerinin (!),  bu konuyu gazetelere taşımaktan imtina ettiklerini vurgulamak ve toplumun böylece uyutulmak istendiğini belirtmek istiyorum.

Astroljiye neden " uyduruloji " diyorum?

Astroloji , ne bilimdir, ne ilim ? Ama ne gariptir ki, bu kelime " loji " ekini taşımaktadır.

Esasında astroloji " uzay falıdır ".  Fal da ne ilimdir ne bilim. Uydurmadır.

Astroloji konusunda istatistiki bilgiler yoktur?

Deney yapılamaz?

Etkileri gözlenemez.

Kesinlik yoktur.

Burçlarına göre insanları gruplandırmak absürt bir çalışma olur. Karakter, aile yaşantısı, genetik özellikler, maddi durumlar, tahsil durumu, yaşadığın çevre, uğranılan feleketler....... saymakla bitmez. Nasıl olur da, kişileri bir burç kalıbının içine sokabiliriz.?

Bir de akıl almaz bir husus var.

NEPTÜN, PÜLÜTON, MARS , ÜRANÜS,JÜBİTER nasıl oluyor da, İNSAN DAVRANIŞLARINI   etkiliyor?. Kadere yön veriyor veya geleceği önceden bildiriyor? Bu gezegenler, ışın mı gönderiyor veya uzaydan gelen ışınlar beynimizi mi etkiliyor? Neyi etkiliyorlar?

Zira bu gezegenlerin pozisyonu değişti mi, dünyadaki tüm insanların yaşantısının değiştiği söyleniyor.

Biraz işi derinleştirip, dinsel açıdan düşünürsek, bu durum, yani burçlarla insanlığın kaderini izah etmek durumu, " Yüce Allaha ŞİRK koşmak " anlamına gelmez mi?

Örneğin, nazar boncuğu, tespih ( ki peygamberimiz parmaklarını kullanırmış), türbelere tel, çaput asmak, yatırlardan medet ummak, bazı din alimlerinden duyduklarıma istinaden, ŞİRK olarak sayılmaktadır. Hatta camilere isim vermek bile, örneğin Mehmet Efendi camii demek bile, hatalı kabul edilmektedir. Zira CAMİ Allahın evidir.  Bir başka adla anılamaz. Bu düşünce zaten dinimizi gerçekten ve derinden anlamaktır bence.

Tabii demiyorum ki Buçlar yasaklansın. Ama ipin ucunu çok fazla kaçırmamak lazım.

Zira evlenecek gençler hatta yaşlılar bile, ilk önce burcun nedir diye sormaya başladılar muhataplarına.:))

Oysa mantıklı olmak nedir, adam gibi adam olmak nedir, insanlık, dostluk nedir, vatan sevgisi özünde nedir, saygı nedir, özgürlük nedir. Gibi hasletler burçlar kadar toplumun dikkatine sunulsa belki  "muasır medeniyet "seviyesine ulaşırız.

  

 
Toplam blog
: 472
: 959
Kayıt tarihi
: 26.01.10
 
 

1945 yılında Adana'da doğdum. Galatasaray Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültes..