Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ekim '11

 
Kategori
Astroloji
 

Astroloji, cehalet ve bağnazlık

Astroloji, cehalet ve bağnazlık
 

D&R'da Kitabımızı, Jan Spiller'la yarıştıran değerli okuyucularımıza teşekkür ederiz....


Astroloji ve Burçlar, Cehalet ve Bağnazlık

Cehalet (Ignorence), ingilizcede çok güzel bir fiilden (to ignore) türetilmiş. Ignore, görmezden gelmek demek. Cahil, görmezden gelen anlamında ignorant'tır. Bu tanım çok daha yerinde bir tanımdır. Çünkü, bir insan ne kadar eğitimli olduğunu iddia etse de aşağıdaki konularda bir ya da bir kaç husus kendinde varsa CAHİL'dir.

1-Kişi etrafında olup biten haksızlıklara ve adaletsizliklere sessiz kalıyor ve tepkisini göstermiyorsa. Mesela ailesinde, şirketinde veya bölgesinde var olan haksızlıklara hiç değilse en azından kalben karşı çıkmıyorsa cahildir.

2-Etrafında olan düzensizlik ve olması gerekenin zıddı şeyleri görüyor ve düzeltmek için çaba harcamıyorsa, mesela arabasıyla yolda giderken son anda fark ettiği yuvarlanmış bir taşı diğer sürücüler fark edemez de kaza yaparlarsa diye kaldırabilecekse kaldırıp yoksa karayollarını arayıp haber vermiyorsa Cahildir. Sokağa tükürmek, yola izmarit atmak sorumlu eğitim almış hiç himsenin yapabileceği şey değildir. 

3-Kişi, sırf sevdiği için tuttuğu takımın haksızlıklarını, sevdiği kadının yanlışlarını, çocuğunun saçmalıklarını kimse üzülmesin diye dile getirmiyorsa sevginin kör ettiği cahildir.

4-Kişi, kazandığı servetini tekrar fakir olursam diye korkarak harcamayıp, fakirlere de vermiyor biraz olsun paylaşmıyorsa cahildir.

5-Kişi, her türlü kitabı okuduğu halde kendisine eleştiride bulunan herkesi kendisine düşman görüyorsa cahildir.

İşte bu yukarda saydığım hususlar insanın cehaletidir ve bazı şeyleri görmezden gelerek hata yapmasından kaynaklanır.

Aslında biz hepimiz cehaleti sadece okumamak ve öğrenmemek olarak algıladık. Oysa cehalet eğitimli insanlarda görmezden gelme şeklinde daha da tehlikeli hal alır. 

Bağnazlık Nedir? Cehaletle İlgisi Nasıldır?

Bağnazlık cehaletin öz kardeşidir. İkisi birlikte çabalar ve bir insanı, toplumun tamamını geriye götürmek için ellerinden geleni arkalarına koymazlar.

Bağnazlık, kişinin empati duygusunun olmayarak cehaletin getirdiği görmezden gelmelerle hayat bulan dar görüşlülüktür. Bu dar görüşlülük yine reaksiyoner ve bilgisizliğin gübresiyle büyür.

Peki Burçlar ve Dört Element'in bizlerin oluşturduğu cehalet, bağnazlık ve dar görüşlülükle alakası nedir?

Koçlardan bağnaz çıkarsa nasıl olur? Hiç te iyi olmaz, çünkü siz karşınızda son derece inatçı ve asla söylediğiniz gerçekleri kabul etmeyen bir kişilik bulabilirsiniz. Sizi en çok uğraştıracak etkiyi bu burçta bulursunuz. Son derce savaşçı olan KOÇ'lar cahil ve bağnaz olduklarında hem kendilerine hem etrafa bilmeden zarar açarlar. Güneş, yükselen ve birkaç burcuda koç ve ateş gurubunda olanlar kolayca inandıkları değerlerden ödün vermezler. Bu kişiler görüşlerini ancak ve ancak savunulan değerlerin yaşandığını görürlerse etkilenirler.

Boğa: Bu burcun cahil ve bağnazı da tıpkı Koç gibi davranır son derece inatçıdır, temel inandığı görüşleri ne kadar yanlış olursa olsun önüne sunacağınız kanıtlar açık seçik ve güçlü olmadıkça sizin görüşünüze katılmaz. 

İkizler: Bu burcun bağnaz ve cahili, cahil ve bağnaz da olsa sizi dinler, sizdeki mantığa bakar, söylediklerinizdeki tutarlılığı iyice görmeye çalışır. Bununla beraber şayet söylediklerinizde zerre kadar tutarsızlık ve dengesizlik hele hele mantıksızlık görürse asla sizi bir daha dinlemez, sizi adam yerine koymaz, gözünden düşerseniz söylediğiniz doğru sözlerde havada kalır. Kendisi ise inandığı değerleri kolayca empoze etmez, çok konuşmak hoşuna gider hatta abartmakta. 

Yengeç: Bu burcun cahili ve Bağnazı en zor baş edilenlerdendir. Zira hem duygusal ve alıngandır hemde asla anlattığınız gerçeklikleri sürekli anlasa bile anlamazdan gelir. Göz yaşları ve duygusallığın arkasına gizlenerek kendisini haklı çıkartma çabası bile olur. Geçmişte sizle ilgili kötü ne varsa onu ortaya koyar. Ters düşmek inanılmaz yorucudur. En kötüsü de bu burcun cahilinin empatisi sıfırdır.

Aslan: Bu burçtaki kişi, cahil ve bağnaz olursa hazır cevaplılığı ile körü körüne söz düellosu yapar sizinle. Üste çıkmak için her şeyi söyler. Bu burcun cahiline de laf anlatmak zordur, eğitimli bir KOÇ sanız bu burcu eğitebilirsiniz. Genelde cehaletini elde edeceği fiziksel güçle örtme gayreti vardır. Spor salonlarında bodybuilding yaparken ya da uzak doğu döğüş sanatlarında görebilirsiniz bu burcun cahil kesimlerini.

Başak: Bu burcun cahili bile eğitimli gibidir, detayları görür, sizi çok iyi dinler ve alacağı bir şey varsa alır. Aklına yatan ne varsa onu yapma gayreti vardır. Kova, İkizler, Terazi burcundan eğitimli olan kişiler bu burcun kişisel gelişiminde uyumlu bir birliktelik geliştirir. Para kazanma ve parayla cehaleti örtme hastalığı bu burçta da vardır. Cahilleştikçe bencildir.

Terazi: Bu burcun cahili ve bağnazıda kibirlidir, öyle herkesin anlatyığını dinlemez, önce sizin ondan bilgice üstün olduğunuzu görmeliki sizi dinlesin. genelde cehaletinin üstünü giyim ve kuşamdaki abartıyla örtmek ister.

Akrep: Bu burçtan cahil ve bağnaz olan tanıdığınıza sakın sırtınızı dönmeyin iğnesini hemen daldırır. Fakat bu burcun alimleri muhteşem olur. Bilgi ve duygu derinliği hikmetleri anlama ve kavramasında destekçidir sanki bilgiyi ve duyguyu hamur yapmışlardır ve halaka bundan bol vitaminli ve mineralli ekmek yapıp yedirirler.

Yay: Bu burcun cahili ve bağnazı sizin anlattıklarınız kendi ilgi alanında ise (inanç, başka ülkeler vb) sizi dinler, diğer konular ilgisini az çeker ve dinliyormuş gibide yapabilir. Bu gurubun zengin ve cahil olanları bilgisizliklerinin üzerini başka ülkeleri gezerek ve orada gördüklerini anlatarak kapatma isteğine sahiptir.

Oğlak: Bu burcun cahil ve bağnazı sabit fikirlidir ve kendi doğruları vardır sizin aydın fikirlerinizi çok az dinler. İşçiyse işine odaklanır ve akşama kadar bıkmdan usanmadan çalışır çabalar durur. Çiftçiyse toprakla uğraşmak ona keyif verir. Bilgisizliğinin ve cehaletinin üzerini kazandığı para, mal mülk ve tarala tapanla kapatmak ister.

Kova: Bu burcun cahili ve bağnazı inatçı ve kendi görüşlerini size dikte edicidir. Bunla beraber şayet sizin üstün meziyette biri olduğunuzu kabul ederse ancak o zaman sizden ve söylediklerinizden bir kıssadan hisse yapabilir. Bu burcun cahili ve bağnazı çok tehlikelidir, kendine ve etrafına bilinçli zararlar verir.

Yukarada görmezden gelmek, umursamamak demek olan cehalet ve insanın körü körüne sorgulamadan sahip olduğu inançların burçlardaki yansımasını dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım. Her zaman söylediğim gibi 12 burç sadece güneşe göre değil, yükselen ve diğer gezegenlerin kaçının hangi burcunuzda olduğunu söyleyen doğum haritanızdanda incelenmesi gerekir.

Kuran'a göre bağnaz, tutucu, yobaz kimdir?

"Hayır, bizatalarımızı üzerinde bulduğumuz şeye (geleneğe) uyarız" derler.

Kuran'a göre Cahil Kimdir?

Deki "Ey cahiller! Bana Allah'tan başkasına kulluk etmemi mi emrediyorsunuz?" Zümer 64

Ayet gereğince kişinin Allah'tan başka taptığı herşey onun cehaletini gösterir.

Hava Gurubunun cahilinin putu genelde şeytanın en sevdiği günahtır ki bu KİBİR'dir.

Toprak Gurubu burcunun cahilleri genelde Mal, Mülk ve Parayı put edinirler.

Ateş Gurubunun burçlarının cahilleri genelde gücü, şehveti ve bencilliği (Ben) duygusunu put edinirler.

Su Gurubunun burçlarını bekleyen tuzak putsa kör ve adil olmayan duygular, kin ve nefretler, sevgilerdir. Geçmiş ve nostalji putuda tehlikeldir.

İşte bu yüzden Kabe'nin dört köşesi'nin ifade ettiği gerçekler içimizde oluşturduğumuz bu putlara DARBEDİR.  

Saygılarımla

 

Ayhan ÖZCİMBİT

Kendinize bir iyilik yapın "İslam'da Astroloji Doğum Haritası Rehberi Hayatın Anlamı Esmaül Hüsna Yaşam Şifreleri" adlı kitabımızı okuyun ve okutun, çok geç olmadan....

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı ve özgün Kabe resminin  tüm hakları yazara aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı tamamı veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı bir habere aktif link verilerek kullanılabilir. 

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..