Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '16

 
Kategori
Astroloji
 

Astroloji

Astroloji
 

Ruhların yaratıldığı kâlû belada yaradana verilmiş sözler vardı, yaratılan ruhlar dünyaya indi verilen bu sözlerin karşısında da tâbi olacakları sınavlar vardı.

Bu sistem nasıl çalışıyordu ve ne tür sınavlar vardı?

Kâlû belada dünyadaki sınavlar ruhlara anlatılmıştı ve onlar bunu bilerek, isteyerek söz vererek dünyaya geldi. İnsanın kelime anlamı ‘unutan’ demektir elbette bu ruhlar pek çok şeyi unutmaları sebebiyle hatalara ve boşluklara düştüler. Bu sistemi çözenler ve çözemeyenler aralarında kayıp hayatlar oldu. Çözenlerin içinden bir kısmı gezegenlere yoğunlaştı.

Güneş sistemindeki gezegenler saatin çarklarına benzer, bu da demektir ki gökyüzündeki bu çarklar yaratılış sistemi için çalışıyor. Astroloji ilmi işte bu noktada devreye giriyor bize bu sistemin çalışmasının sonucunu yorumlayarak aldığımız etkileri öğrenmemizi ya da hayatı daha farkındalıkla yaşamamızı sağlıyor. Bu çark 10 gezegen, pek çok astroid ve sabit yıldızdan oluşuyor. Gezegenlerin her hareketi ruhlarımızın tekâmül etmesi gereken bu sınavların yeri, konusu ve süresi gibi bize bilgiler veriyor.

Fakat irade bir yerde ayrılıyor, külli irade ve cüzi irade. Külli irade insanın kendi iradesi dışında gerçekleşen tamamıyla yaratıcının kontrolünde olan irade yani doğum anında oluşan haritanız, cüzi irade ise sizin hayatınızda geldiğiniz yol ayrımlarında verdiğiniz kendi kararlarınızla oluşan iradedir. Astroloji doğduğunuz anda oluşan haritanızı yorumlar ve size bazı öngörüler sunar gerisi size kalır, bu olaylar karşısında gerçekleşecek şey sizin cüzi iradenize bağlıdır.

Elbette sınava giren ruhları gezegenler etkiliyor ve külli iradenin çalışmasını sağlıyor. Tabii ki her şeyi gezegenler yapmıyor onlar sadece olayların başlamasını sağlıyor. Ruhlar ise özgür irade ve vicdanlarıyla yani akıl ve nefs ile cüzi iradelerini kullanıyorlar. Ruhlara verilen en önemli değer ise akıl ve nefsleri, ancak bunlarla insan olunabiliyor. Kaderlerini değiştirme, sınavlarda başarılı, olma zorlukların üstesinden gelme, bu işte cüzi irade ile mümkün olabiliyor. Yıldız ilmini öğrenen ruhlar hayatı daha farkındalıklı aldığı kararlarda bilinçli oluyor bu da pek çok hayatın değişmesine sebep oluyor. Ne yazık ki astroloji ilmi zaman içinde magazinsel fal olarak kaldı ve amacından saptı, insanlar tarafından yanlış anlaşılan bu ilim gereken değeri  görmedi nihayet son yıllarda astrolojiye verilen önem arttı ve sonunda hak ettiği değere doğru gidiyor. 

 
Toplam blog
: 118
: 220
Kayıt tarihi
: 26.01.16
 
 

Astrolojiye aşık biri olarak Miliyet Blogda bulunmaktan ve sizlerle yazılarımı paylaşmaktan mutlu..