Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '18

 
Kategori
Astroloji
 

Astrolojide Hayaller

Astrolojide Hayaller
 

Astroloji literatüründe “hayal” dendiğinde akla ilk olarak Neptün gelmektedir. 1846 yılında keşfedilen Neptün’ün sembolizmi; mitolojik manasından çok keşfedildiği dönemin ruhu ile senkronizedir. 1842 yılında ilk kez uygulanmış olan anestezi, 19. yüzyılın başlarından itibaren tüm dünyaya yayılmış olan romantizm akımı vb. ile Neptün sembolizmi arasında önemli bağlantılar vardır.

Neptün; uyuşturucu maddeler, idealizm, romantizm, hayaller, birlik beraberlik, maneviyat, duru görü, bütünsel ve koşulsuz sevgi, düalizmin aşılması, aşkınlık, fedakârlık, affedicilik vb. ile ilişkili görülmüştür. Roma mitolojisinde ise; elinde üç çatallı asası ile fırtınalar yaratabilen su ve denizler tanrısıdır. Neptün sembolizmin eksi ucunda; öz-aldatma, gerçeklerden kaçma, yanılsama, mantıkdışı düşünceler, sınırları ve bireyselliği koruyamama, bağımlılıklar, kurban rolüne düşme, kargaşa, kayıplar, şizofreni, intihar, boğulma, zehirlenme vb. vardır. Medikal astrolojide ise; beynin sağ yarımküresi ile yakından ilişkilidir. Beynin sağ yarımküresi; sezgisel düşünme, büyük resmi görme, hayal gücü, yaratıcılık, tümdengelim yeteneği, duygu yönetimi vb. ile ilintilidir. Sanatçıların ve kadınların beynin sağ yarımküresini daha etkin kullandıkları var sayılmaktadır.

Bir doğum haritasında Neptün vurgusu olduğunda; harita sahibinin yaratıcılığı ve hayal gücü yüksek olacaktır. Hayalleri bütünün hayrına olduğu sürece, bunlara ulaşması kolay olacaktır. Diğerleri detaylarda boğulurken, söz konusu kişi büyük resmi görebilir, sezgilerini dinleyerek başarıya ulaşabilir. Ancak hayallerinin gerçeklerle doğru şekilde entegre edilmesi gerekmektedir.

Kişinin potansiyelleri ile uyumsuz olan ve yaşam amacına hizmet etmeyen hayaller peşinde koşması ona sadece hayal kırıklığı getirecektir. Önemli olan şahsi hırslara yönelik hayaller kurmak değil, bütüne hizmet edecek olan şahsi misyona yönelik hayaller kurmaktır. Aksi halde Neptün’ün gölgesindeki hayal kırıklıkları, gerçeklerden kaçma, yanılsama ve yön kaybı gibi olumsuz durumlar ortaya çıkacaktır.

Sevgiyle kalın, kendinize iyi davranın…

Barış ÖZKIRIŞ

 

 
Toplam blog
: 49
: 4370
Kayıt tarihi
: 27.01.12
 
 

25 Ocak İstanbul doğumludur. Alman Lisesi'nden mezun olduktan sonra başladığı lisans eğitimini İs..