Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ağustos '15

 
Kategori
Astroloji
 

Astrolojik doğum haritasını yorumlatmak neden önemli

Astrolojik doğum haritasını yorumlatmak neden önemli
 

Günümüzde insanların ilgisi astrolojiye oldukça arttı. Artık birçok insan gezegenlerimizin hareketlerinin üzerimizdeki manyetik etkilerini görüp hissedebiliyor. Bunun en belirgin etkisini DOLUNAY'da görmekteyiz. İnsanın gece ve gündüz güneş etkisiyle metabozlizması bir farklı işlemekte. Gece ve gündüz uykusu Güneş etkisiyle insanı etkilemekte. Güneş batarken uyumak insanda olumsuz enerjiler oluşturmakra ve Hz Muhammed (SAS) kerehat vakti denilen Güneşin o anki konumunda uyumamak gerektiğini sahih hadislerden söylemekte. Ya o saatte doğmak? 

Allah hiçbir şeyi boşa yaratmamış ve yarattığı her şeyin bir amacı bulunmaktadır. Gezegenlerde hareketleriyle bizi etkilemekte. Bunu ister kabul edelim ister etmeyelim durum böyle.

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki herkesin doğum haritası farklıdır. Tıpkı parmak izi gibi kişiye özeldir. Doğum haritası yorumlandığında bu kişinin neye eğilimi var, hangi işi yaparsa mutlu olur, zayıf ve güçlü yönleri nedir ve buna benzer birçok konuda o kişiye ait bilgiler ortaya çıkıyor. Bunları bilmek de o kişiye olan yaklaşımımızı ve o kişinin çevreye olan etkilerini belirliyor.

Çocukların doğum haritasına bakmanın önemimi anlatan bir yazıyı eşim Ayhan Özcimbit bir bloğunda yazmıştı. Ben de bu yazımda yetişkinlerin doğum haritalarının bilinmesinin de son derce önemli olduğunu anlatmak istedim.

Günümüzde yaşam koşulları çok zorlaştı, ferdiyetçi bakış açısı arttı.Dolayısıyla insanlar evli kalmakta zorlanıyorlar. En ufak bir fırtınada hemen ayrılıyorlar. Evlenmek için uygun kişi kim? Bunları bilmek, birbirlerini tanıma hususunda doğum haritası analizlerini bilmeleri çok önemli. İnsan eşinin neden hoşlandığını hangi konuya ilgisiz olduğunu bilirse Onu istemediği şeylere zorlamaktan vazgeçebilir boşuna ısrarcı olup tartışma konusu çıkarmayabilir. Hangi zamanlarda eşinin hassas günlerinde olduğunu bilir. Mesela Yengeç burçları dolunay zamanlarında çok gergin patlamaya hazır olabiliyor bu vakitlerin de Onlara daha anlayışlı mülayim olmak lazım.

         Doğum haritası bildiğimizde sevdiklerimizin potansiyelini öğrenip bu konularda onlara destek de olabilmekteyiz. Hayat çoğu zaman o kadar zor ki bu zorluklarla başa çıkabilmek için bu ipuçlarını değerlendirmek çok önemli. Gezegenlerin transit hareketleri de kişileri yine doğum haritasına göre etkilemekte. Örnek verecek olursak Satürn gezegeni bulunduğu burçta olan kişiyi biraz daraltan disipline eden ona gerçekleri dostunu düşmanını gösteren öğretmen bir gezegendir. Bu gezegen transitte insanın güneş burcuna geldiğinde yaklaşık iki buçuk sene öğretici rol oynamaktadır. Bunu bilen eş de eşine destek olmalı maddi manevi önlem almalı. Çünkü özellikle bu gezegen insanların 7. evin de yani evlilik evinde iken boşanma ihtimalleri çok yüksek oluyor.

           Allah Al-i İmran suresinde bir ayette "kötü günleri aranızda döndürürüm "diyor. Biz bu kötü günlerin ne zaman başlayacağını, ne kadar süreceğini, bizi nelere zorlayacağını hakkında ipuçlarını yine astroloji bilimi sayesinde öğreniyoruz. Astroloji geleceği söylemez ama meteoroloji gb yağmur yağabilir şemsiyeni al der. Eee eşlerinde evliliklerini kurtarmak ya da işlerinin, evdeki durumlarının kötüye gitmemesi için önlem almaları gayet doğal ve bilakis yerinde davranışlardır.

           Bir de evlilik öncesi doğum haritasını bilmek kişiye anlaşıp anlaşamayacağı kişileri evlenmeden önce görmek imkanını verir. Aşıksa o kişiyle nasıl uyumlama gerçekleşir? Bunlar ancak Natal haritaların kıyaslanmasıyla mümkündür sadece güneş burcu kıyaslamaları uygun değil. Yükselenler, ay burçları vb tüm natal gezegenler kıyaslanmalıdır. Mesela zıt burçlarda gezegenler birbirini çeker ama anlaşamazlar. İnsanın kendi burcuyla aynı elementten bir burçtan olan biriyle evlenmesi daha mantıklı olacaktır. Çünkü bir çok  konuda aynı fikirde olacaklardır.

Netice olarak İslami Astroloji biliminden faydalanmak gerekmektedir bilimler hayatımızı kolaylaştırmak için vardır.

İSLAMİ ASTROLOJİ DANIŞMANLIK İÇİN:

https://www.facebook.com/gulsen.ozcimbit

ozcimbitgulsen@hotmail.com

 

 

 
Toplam blog
: 36
: 466
Kayıt tarihi
: 22.05.11
 
 

37 yaşındayım. Çankırı'da doğdum. Yurt dışında yaşadım. Evliyim ve 2 çocuğum var. A.Ü Turizm-Otel İş..