Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '16

 
Kategori
Astroloji
 

Astrolojik enerji alanımız ve 4 element

Astrolojik enerji alanımız ve 4 element
 

Astrolojik Doğum Haritamız enerji alanımızı belirler. 4 element vasıtasıyla kozmosla etkileşimimizi gösterir. Doğada maddenin var olduğu 4 temel durum,  Ateş, Hava, Toprak ve Su; Astroloji'de karşılığını 4 element olarak bulur. Her element grubunda 3 burç bulunur.

Elementlere Göre Burçlar:

Ateş: Koç, Aslan, Yay

Toprak: Oğlak, Boğa, Başak

Hava: Terazi, İkizler, Kova

Su: Yengeç, Akrep, Balık

Temel karakteristik özelliklerimiz, kişilik yapımız, çevremize ne tür tepkiler verdiğimiz, doğum haritamızda  Ateş, Hava, Toprak ve Su elementlerinin hangi oranda dağılım yaptığına  göre şekillenir.

Ateş enerjisi dinamik, hareketli, atılgan, cesur, sabırsız, kendi kendine harekete geçebilen bir davranış şeklini vurgularken, Su enerjisi; etki altında kalan, duygusal, duyarlı, hassas, koruyucu bir yapıdadır. Haritasında suyu fazla olan bir kişi duygusal, empati yeteneği gelişmiş, çevresine kol kanat geren bir yapıdadır. Ancak diğer elementlere göre su çok fazla orandaysa ve toprak ile dengelenmemişse kişi hayal dünyasında yaşayabilir, dış dünyanın negatif etkilerine çok açık bir hale gelir. Antidepresan ilaç, alkol kullanımı fazla olabilir. Çünkü kişi sürekli gerçeklerden kaçış halindedir ve gerçeklerle yüzleşmek istemez.

Toprak enerjisi; istikrarlı, dayanıklı, maddesel, gerçekçi, sabırlı ve hedefe odaklıdır. Toprağa kök salmak ister. Ancak fazla oranda toprak enerjisi maddeye ve paraya aşırı bağımlılık getirir. Kişiye aşırı bir katılık verebilir. Hava enerjisi ise; sosyal, meraklı, yaratıcı, orjinal, objektif ve konuşkandır. Hava elementinin fazla olması ise odaklanmada güçlük ve aşırı zihinsel faaliyet verir. Kişi çevresiyle günün her saati sözel iletişim içindedir. Kişinin zihni sürekli hareket halindedir ve zihni sakinleştirmek bazen uykuya dalmak bile zorlaşır.

Doğum Haritamızda eğer elementler eşit dağılmış ise, kendimizi dengede hissederiz. Aşırı davranış biçimlerinden uzak kalır ve ölçülü tepkiler veririz. Her zaman kendimizde eksik bulduğumuz elementi tamamlamak istersiniz. Arkadaş ve eş seçimlerimizde farkında olmadan kendimizde eksik gördüğümüz elemente yani enerjiye doğru çekiliriz.

Eğer siz de haritanızda hangi elementin daha güçlü olduğunu bulmak isterseniz; Güneş'inizin, Ay'ınızın bulunduğu burca ve yükselen burcunuza 3'er puan; Merkür, Venüs, Mars, Jüpiter, Satürn ve Tepe noktanızın bulunduğu burçlara 1'er puan vererek güçlü elementinizi bulabilirsiniz. Güçlü yönlerinizin daha iyi farkına varabilir, kendinizde eksik olan ve geliştirmeniz gereken yönlerinizi daha iyi anlayabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 4
: 453
Kayıt tarihi
: 11.09.15
 
 

Küçük yaşlardan itibaren kendimi anlamak adına başlamış olduğum Astroloji yolculuğum, yıllar için..