Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ocak '12

 
Kategori
Astroloji
 

Astrolojik ve İslami olarak insanın temizliği

Astrolojik ve İslami olarak insanın temizliği
 

Gösterilen İlgiye Teşekkürler


Temiz miyiz yoksa pis mi?

İnsanda bulunan Dört Element ve Ruhun Temizlik Kriterleri nelerdir?

Şimdiye kadar kitabımız "İslamda Astroloji" eserimizle İslam'da astroloji var mıdır yok mudur tartışmasına son noktayı koyduğuna inandığımız eserimizde, konunun genişliği ve hassasiyeti dolayısıyla aslında ciltler dolusu yazılması gereken husus varken temel konuları esas alarak bu konuda bulgularımızı okuyucularımızla medya aracılığı ile paylaştık.

Bu yazı ile insan olgusunu ve temizliğini astrolojik ve islami yönen ele almak istiyorum. İnsanın mayasının yaratıldığı pişmiş çamur'un (Hava Ateş, Toprak su) nun temizliği ne şekilde olamakta bunu irdelemek istiyorum.

Gerçekten daha önce ki yazılarımda da belirttiğim gibi insanın hava tarafı aklını ve o aklın insanı kibre götürme tehlikesine, toprak tarafının emek ve kazandıklarıyla daha da cimrileşmesine, ateş tarafıyla şehvetinin kölesi olmasına, su tarafıyla geçmişi kutsamasına ve ayrımcı faşistleşmeye gidişine işaret etmiştim.

Temiz bir insanı tarif ederken nasıl tarif etmek lazım? Bu konu çok önemli, daha öncede Kuran'da ilk inen dört surenin, İhlas Suresinin dört ayetinin, Kabe'nin dört tarafının insana ve hayata dair önemli işaretler verdiğini açıklarken, bu unsurların tamamının aslında insanın temizlenme ve arınması için var olan olgular olduğunu açıklamak istemiştim.

İnsanın aklının temizliği kibre kaçmamasıyla mümkündür, KİBİR akılsal bir hastalık ve kişisel gelişimin önünde duran en tehlikeli zihinsel pisliktir. İnsanın kibirlenmemesi ve tevazu sahibi olmasının en büyük şartı Kelimei Şahadettir. La İlahe diyerek kalpteki ve akıldaki pis putları kıran ve temizliyen zihin İlla Allah diyerek temizlediği zihne ve gönle Allah'ı oturtur.

İnsan, toprak tarafıyla emek harcar kazanır, üretir ve insanın kazandıkları ve ürettiklerinden üretemeyen yetim ve yardıma muhtaç insanların hakkı vardır. İnsan ticari yetenekleri ve emekleriyle kazanır ama kazandığından Yetimlerin ve garibanların da hakkı vardır. Çünkü bir insan kendisi hırsla tüketirken boğazından lokma geçmemiş gurebayı düşünmüyorsa ve malından paylaşmıyorsa onun malı kir üzerindedir ve bu temizliği sadece ZEKAT temin eder. Zekat, üretme ve emek harcama kabiliyeti olmayan yetim çocuklar, sakatlar ve yaşlılar için can simididir. Zira bu kişiler topluma allah'ın emanetidir. O zekatı vermeyen her zengin, Allah'a güvenleri olmadığı içinde iman etmiş değildirler.

İnsanın şehveti ise insana evlensin diye verilmiş bir hediyedir, fakat insanın bunu ilahlaştırması haddi aşarak eşini aldatması, önüne gelenle düşüp kalkması ve bununla övünmesidir. Şehvetin ve öfkenin temizlenmesi onların kontrolü ile olur. Bunu yapabilecek tek şey Ramazan orucudur. Oruç, insan bedeninin ateş tarafını temizler.

Su elementi ise insanın geçmişindeki etkilere ve geçmişi kutsamasının işaretidir. Geçmiş, insanın annesidir, her yaşayan canlının arşivi annedir, Kuran bu yüzden 4. sıraya Nisa Suresini koymuştur. Hepimiz hangi ırktan olursa olsun bir annenin evladıyız. Annelik ırka bağlı bir husus değil evrensel bir konudur. İnsanın evrenselleşmesi KABE'ye yapacağı hacla sağlanır. Bu şekilde insan farklı ırkları görerek bölgeselci ve ırkçı kirlerden kurtulur.

Dört elementin en önemli temizliği RUH Temizliği olmadan yapılamaz. İnsanın ruhunun ibadeti ve ruhsal temizliğin arınmanın sağlayıcısı NAMAZ'dır. NAMAZ'da RUHU Temizler.

İlgili diğer yazılarım ve konuşmalarım.

http://www.youtube.com/watch?v=YsmcYASvX-4

http://blog.milliyet.com.tr/kabe-nin-sifresi-ve-gercek-sirri-nedir-/Blog/?BlogNo=313534

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..