Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ekim '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
50
 

Aşure tarifi

Aşure tarifi
 

aşure tarifi


MALZEMELER:

1 su bardak aşurelik buğday
Yarım su bardak kuru fasulye
Yarım su bardak nohut
10 su bardak su
2 su bardak tozşeker
150 gr kuru incir
100 gr kuru kayısı
100 gr tatlı badem
1 tatlı kaşık tuz
100 gr kuru üzüm
50 gr kuşüzümü
50 gr dolmalık fıstık
2 çorba kaşık nişasta
4 çorba kaşık gül suyu
Nar taneleri, fındık, kuş üzümü, badem, Antep fıstığı

HAZIRLANIŞI:

Aşure tarifi yapılışı. Buğday, kuru fasulye ve nohutu bir gece önceden ayrı kaplarda suda bekletelim. Ertesi gün, buğday, fasulye ve nohutu ayrı tencerelerde yumuşayana kadar haşlayalım. Kuru incir ve kayısıları küp küp doğrayıp ılık suda bekletelim. Bademleri sıcak suda 2-3 dakika kaynatıp kabuklarını soyalım. Büyük bir tencereye haşlanıp süzülmüş buğday, fasulye ve nohutu alalım. 10 su bardak suyu ekleyip karıştıralım. Şeker, tuz, badem, incir, kayısı, kuru üzüm, kuş üzümü, badem ve dolmalık fıstıkları ekleyip karıştıralım. Yüksek ateşte 15 dakika pişirdikten sonra nişastayı gül suyu ile açtıktan sonra aşureye ekleyip karıştıralım. Karıştırarak iki taşım kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alıp 25-30 dakika dinlendirelim. Kaselere pay edip üzerini nar taneleri, fındık, kuş üzümü, badem, antep fıstığı ile süsleyerek servis yapalım.
Aşure tarifi, afiyet olsun.

Kaynak: http://pratikevyemektarifleri.com/asure-tarifi.html

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 471
Toplam yorum
: 16
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 1729
Kayıt tarihi
: 17.02.14
 
 

34 yaşında, 1 kız, 1 erkek olmak üzere 2 çocuk annesiyim. Ev hanımı olduğumdan yemekler ile aram ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster