Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ağustos '09

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Aşure

Aşure
 

Malzemeler:

2 su bardağı aşurelik buğday

1 su bardağı nohut

1 su bardağı kuru fasulye

5 su bardağı tozşeker

5-6 adet incir

1 su bardağı kuru dut

9-10 adet kuru kayısı

1 adet elma

1 su bardağı kuru üzüm

1 su bardağı fındık

1/2 su bardağı kuş üzümü

1/2 su bardağı ceviz içi

1 fincan çam fıstığı

8-10 adet karanfil

2 yemek kaşığı nişasta

Tarçın tane ve toz olarak

1 adet nar

Yapılışı:

Aşurelik buğdayı üzerini dört beş parmak geçecek kadar suyla geceden bir taşım kaynatarak kabarması için bırakın. Nohut ve fasulyeyi de geceden ıslatın.

Sabah nohut ve fasulyeyi ayrı ayrı bir iki taşım kaynatıp süzün ve tekrar su koyarak pişirin.

Aşurelik buğdayı da ayrı bir tencerede haşlayın. Büyükçe bir tencere alarak haşlanan buğdayı suyuyla birlikte bu tencereye aktarın. Nohudu ve fasulyeyi sularını süzerek buğday tenceresine ilave edin. Karanfil ve tane tarçını ekleyin. Sıcak su ilavesiyle kıvamını ayarlayın. Elmayı doğrayarak ekleyin.

Kayısı ve inciri doğrayarak, kuş üzümü, kuru üzümü ve kuru dutu ayrı ayrı küçük bir tencerede bir taşım kaynatarak süzün. İncir hariç, üzümleri kayısı, bir miktar tane fındık ve dutu tencereye ekleyin. Toz şekeri ilave edin. Bir kâsede nişastayı 1 su bardağı suyla çözün ve karıştırarak kaynamakta olan aşureye ekleyin. Bir iki taşım kaynatıp ocağı kapatın.

İnciri bu aşamada katın. Kâselere alınan aşureyi nar, fındık, ceviz gibi yemişlerle süsleyerek üzerine tarçın serpin ve servis yapın.

 
Toplam blog
: 26
: 2226
Kayıt tarihi
: 20.01.09
 
 

1964 doğumluyum ve Sağlık sektöründen 2005 yılında emekli oldum. Evli ve iki çocuk annesiyim. Şu an ..