Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '19

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Aswan

Aswan:1 1.12.2018:Sabah 9,45 te kalkması gereken Aswan treninin 11,30 da kalktı. Tren raylara konulduğundan beri silinmemiş,güzel bir yolculuktan sonra 3,5 saatte aswan geldik. Tren biletlerimizi daha önce 30,50pnt=1,7$ almıştık.
 
Otelimizi luxor daki otel sahibi ali ayarladı Nuba Nil hotel tren istasyonuna 150m, Abdal El tahri st, behind government bulding.Istasyondan çıkıyorsun ana cadde üzerinde ikinci sokaktan sağda. Istasyondan çıkınca sağda information var bilgi alabilirsiniz. Hotel booking te 3 geceliği 66$+%27 tax, tanıdık vasıtası ile gidince geceliği 23$ geldi. Hotel nil nehrine 150m, biraz gezdik felluca sahipleri hemen etrafımızı sardı nil turu için fiyatlar havada uçuyor kişi babaşı 100pnt den 25pnt kadar indirdik.
 
Sahili dolaştık meyve aldık, seyyar satıcılar üç kağıtçı mandalina nın kilosuna 50 pnt çekiyorlar, kivinin kilosuna 60pnt diyorlar biz sabit manavlardan alışveriş yaptık, mandalina 7pnt,muz 10pnt,elma 20pnt,çilek 10pnt .Bugün akaryakıt istasyonuna gittim benzinin litresi 7,75 pnt= 2tl, mazotun litresi 5,50pnt=1,65 kuruş, gaz,ın litresi 2,75pnt=80krş.
 
Aswan: 12.12.2018: Sabah ilk işimiz Kızıldeniz kenarındaki- Marsa alam kasabasına nasıl gideceğimizi çözmekti . Otelden nil nehri kıyısına yürüdük bus istasyonunun arapca adı hattı otobüs, minibüs ile 8 dakikada terminale geldik,1,5pnt, terminalde sadece minibüsler var sorarak tuvaletlerin yanında  demir parmaklı bir  bilet gişesini bulduk türk olduğumu söyleyince yetkili Ahmed ilgi gösterdi, her sabah 05 de sadece bir sefer varmış ve 6 saat sürüyormuş.  Bilet otobüsün içinde veriliyormuş. Oradan tren istasyonunun yanındaki information ofisine gittik  yetkili amca özel taksi tutun dedi, çok pahalı yer orada ne yapacaksınız dedi. Biz de vazgeçtik, hemen  14 aralık sabahına 7,30am luxor tren bileti aldık oradan da otobüsle Hurgada şehrine geçeceğiz. (bilet 30,25pnt)
 
Sabah 11 de nil kenarından yürüyerek Nubian Museum gittik, giriş 140pnt=8$ müze büyük ve ilgi çekici bir sefer görmeye değer, içeride resim çekmek istersiniz ayrıca 50pnt=3$ ödüyorsunuz. Benim parmağım şiştiğinden Ebu Simbel mezarlarına ve aswan barajına gidemedik. Buraya tur almadan gidemiyorsunuz. Bugün gittiğimiz terminalde ahmed günde bir seferde ebu simbele gittiklerini söyledi. Nubian kabilesi mısırın ilk halkalarından olup aswan barajının yapılması ile birlikte yerlerinden alınıp şimdiki aswan şehrinde nil nehrindeki  nubian village adasına yerleştirilmişlerdir. Buraya gitmek zor ve pahalıdır. Bu halk mısırlılar göre daha siyah renktedir.  Nubaian köyünün adı recepsiyondan öğrendiğime göre Balana dır. Ayrıca Philae tapınağı yine nil üzerindeki bir adada dır. Tekne sahiplerinin hepsi şeytan ne kaparsa sevdasında iyi pazarlık yapın. Bizim kapalı çarşı gibi burda da açık çarşı var adı Saad Zehlul tren istasyonu veya nehir kenarından girişleri var. Nil nehrinin karşısında City max hotel var hotelin 2 katı avm çeşitli restorantlar var fiyatları uygun ve temiz. Bugün biz yarım tavuk+patates+salata+seafood çorba yedik.110pntveya el=8$.
 
Aswan:13.12.2018: Sabah kahvaltıdan sonra nil kenarına inip felluca denen hurda yelkenliyle nil turu yapalım dedik çakal bot komisyoncusıyla, nubia köyü adası, alephanantos island ,botanik garden adalarının etrafını dolaşacağiz diye anlaşıyorsunuz, biz bir saat için 2 kişi 120pnt anlaştık. Bu anlaştığımız kesinlikle tekne sahibi değil komisyoncu. Tekneye bindik havada rüzgar yoksa yandınız saat doluyor aynı yerdesiniz, rüzgar varsa sizi adaların aksi yönüne getiriyorlar, siz adalar nerde deyince oraya da gidelim mi diyorlar bir saat doldu, adalar istikametine dönüyorlar rüzgar kesiliyor kürekle idare ediyorlar, bu arada bir saat daha geçiyor, adaları dolaşıp geliyorsunuz (bu arada yazılanlar anlatılanlar hepsi abartma) 3saat oluyor, anlaştığımız 120pnt veriyorsunuz almayıp komisyoncuyu arıyorlar komisyoncu 200pnt daha istiyor tezgaha dikkat edin, ben tecrübeli olduğumdan hiç aldırış etmiyorum 30pnt bahşiş verip gidiyoruz. Tecrübe nil de gezi yapacaksanız 50 yıllık felluca ile değil motorlu tekneyle anlaşın bir saatte her yeri görün gezi sonunda huzurunuz kaçmasın. 
 
,
 
 
Toplam blog
: 43
: 1428
Kayıt tarihi
: 06.12.09
 
 

Selam arkadaşlar, ben Hasan Üner (Pina Hasan). 01.01.1956, Erdek doğumluyum. İstanbul Şişli Kolej..