Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ocak '18

 
Kategori
Sosyoloji
 

Ataerkil Yapıdan Anaerkil Yapıya Geçiş

       Ataerkil oluşumundan anaerkil durumuna geçildiğinde, kadına yönelik yapılan hoş olmayan davranışlar ve kabul edilemez şiddetler son bulur ancak. Bir tarafın diğer tarafı ezmesi, hor davranması asla adil ve etik değil.

       Elbetteki, yaradılış gereği güçlü olan taraf gerek fiziki, gerek tıolumsal olark erkek olabilir belki ama asıl güçlü olan merhametli ve medeni olandır.

       Günümüz toplumunda kadına yönelik yapılan tüm şiddetsel durum ve davranışlar karşısında, bir erkek olarak gözüyle bakıldığında bizi de çok utandırıyor. Kadın cinayetleri, kadına yönelik fiziki, sözlü ve psikolojik şiddet kadınıarka planda itmek-görmek suretiyle aşağılayıcı girişimlersergilenmesi, son günlerde had safhada ne yazık ki!!

       Ne hazindir ki, böylesi bir eylem içinde bulunan erkeklerin, cezalandırılması bir kenara dursun serbest bırakılıyorlar. Bu tip şiddet eğilimli erkekler, manevi dünyalarından uzaklaşıp merhamet duygularını yitirmekteler. Sanırım burada töresel, örf ve geleneksel düşüncelerden arınıp medeni ve saygın bir kişilik sahibi edilmeli.

         Bunu başarmanın en güzel yolu da ataerkil durumdan anaerkil duruma geçmekle mümkün ancak. Bu geçişi sağlayabilmenin yolu da eski babaanne gibi ninelerimizin öğütleri, öğretileri ve terbiyeleri ile mümkün.

         Ahlak üzere terbiye almış, sevgi ile beslenmiş, saygı ile de büyütülmüş hiçbir erkek kadına el (şiddet) kaldırmaz ve asla dil (kötü söz) uzatmaz.

          Bu öğretileri bize topumdaki ve televizyon ekranda ki yaşantısı ile paylaştıkları ayrı olan sözde hocalar değil, itikadi pencereden bakan cennet kokulu ve tüm insani değerleri bize aşılayan son nesil  ve son jenerasyon ninelerimizin öğretileri ile anaerkilleşebiliriz.

          Bu bağlamda, kayınvalideler, anneler ve ninelertopyekün erkek çocuklarına ahlak, terbiye, insanlık dairesinde manevi duygular aşılamalıdır.

          Erkekler hangi yaşta olursa olsun, bunu mutlaka yapmalıdırlar... Eski annelerimizin dayanma güçleri, idare mekanizmaları, ve fedakar davranışlarıyla çok çile çekmişlerse de, insanlardan çok insanlğı doğurmuşlardır. Böylece babaanne ve ninelerimizin masumane ve olan manevi duygularla dolu ahlaki değerleri üzerinden toplumdaki şiddete meyilli erkekleri rehabilite edebiliriz.

           Onuru ve haysiyeti ile bu toplumda ayakları üzerinde durma mücadelesi veren tüm kadınlarımıza selam olsun.

            SAYGI VE HÜRMETLE

 
Toplam blog
: 48
: 286
Kayıt tarihi
: 19.11.17
 
 

Aslen Malatyalı olup 1978'de İstanbul'un Fatih ilçesinde Vefa semtinde doğdu. Özel sektördeki baz..