Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '11

 
Kategori
Coğrafya
 

Atam rahat uyu.. Van Belediye Başkanı istifa etmelidır

Atam rahat uyu.. Van Belediye Başkanı istifa etmelidır
 

Muhtaç olduğumuz kudret, damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur Atam..Birinci vazifemiz, Türk Cumhuriyetini, sonsuza dek korumak ve savunmaktır..

Aramızdan ayrılışın 73. yılında saygıyla, minnetle anıyoruz.

Senin kurduğun Cumhuriyet'e karşı dahili ve harici bedbahtların (Düşmanların) olduğunu biliyoruz, ancak Cumhuriyeti öyle sağlam zeminlere oturttun ki, hiç bir güç sarsamayacak, yıkamayacaktır. Sen rahat uyu..

Dün gece Van, tekrar sarsıldı depremle 17 gün aradan sonra ve 22'si boş 25 bina yıkıldı. Yıkılan binalardan kullanım durumunda bir dersane ve iki otel olduğu tespit edildi, 7 vatandaşımız hayatını kaybetti.

"Deprem öldürmez, bina öldürür" tezinden yola çıkarsak 7 vatandaşımızın ölümüne sebep olan binaları cezalandırmamız gerekiyor..Yıkılan iki otel 7.2 şiddetindeki depremde hasar görmüş ve hasar yerleri sıva ile kapatılarak hizmete devam ediyordu..Dersane dahil iki otel muhtemelen orta hasarlı binalardı ki, 5.6 şiddetindeki depremle yerlebir oldular.

Sorgulayalım; Yıkılan 22 bina hasarlı olduğu için vatandaşa oturma izni verilmezken, otellere ve dersaneye nasıl izin verildiğini merak ediyorum doğrusu.

Hasar tespit komisyonu neye göre rapor verip bu otellerin çalışır ruhsatlarını iptal etmiyor ve 7 vatandaşımızın ölümüne sebep olabiliyor, anlaşılır gibi değil.

Bana göre bu bir skandaldır..Van Belediye Başkanı görevinden istifa etmelidir..

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..