Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Haziran '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Atama bekleyen 20 bin Ziraat Mühendisi çaresiz (2)

Atama bekleyen 20 bin Ziraat Mühendisi çaresiz (2)
 

Bugün işsiz bir Ziraat Mühendisinin tarafıma gönderdiği mailde der ki;
 
‘Sözleşmelilerin kadroya geçirilmeden hemen bizim sözleşmeli alımın çıkması lazım. Eğer hemen çıkmazsa sözleşmeli alımı yapmayabilirler, gerekçe olarak da ‘artık sözleşmeli almayı düşünmüyoruz’ diyebilirler. Yaklaşık 6 aydır verdiğimiz çaba boşa gider. Şimdiden çok teşekkürler, sizi seviyoruz… ‘
 
‘Meclis tatile girmeden’ diyerek de konunun altı çizilmiş…
 
Konuyla ilgili kendi çabamı gözden geçirdim ve konuyu bir kez daha gündeme taşımanın yararlı olabileceğini düşündüm…
 
31 Mayıs 2013 tarihli yazımda;
 
‘Atama bekleyen 20 bin Ziraat Mühendisi Twitter üzerinden örgütlendi. Tarafıma gelen maillerde işsiz Ziraat Mühendislerinin ne kadar çaresiz olduklarına tanık oldum… 
 
"Tarım Bakanlığı her sözleşmeli personel almak için kadro açtığında önceden sözleşmeli personel olarak yerleşen yüksek puanlı Ziraat Mühendisleri yerlerini beğenmedikleri için tekrar tercih yaptığı için hiç atanamayan Mühendislerin açıkta kaldığı saçma sapan bir kör döngünün mağduru olduk. ÖSYM tercih alırken önceden atanan Ziraat Mühendislerine butonların kapalı olması gerekirken kapatılmıyor. Her atamada yer değiştirmeler olduğu için kamuoyu her atamada yeni Ziraat Mühendisleri istihdam edildiği yönünde yanlış bilgilendiriliyor. Ve ayrıca biz Ziraat Mühendisliği bölümü 13 alt bölümden oluşmaktadır. Her atamada 13 bölümden adaletli alım yapılmıyor. Bazı bölümlerden hiç alınmazken bazılarından çok alınıyor.
 
 
Biz Ziraat Mühendisleri bu adaletsizlikle boğuşurken bir de Tarım Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı'nın birbirleriyle alakasız verdikleri cevaplarla yıkıldık. Aylar önce Tarım Bakanımız Mehdi EKER bir televizyon programında "2500 personel alımı yapacağız. Kadroları Maliyeye verdik maliyeden cevap bekliyoruz" dedi. Üzerinden 4 ay geçmesine rağmen hala Maliyeden kadrolar için vize çıkmadı. Bunun üzerine 20 bin Ziraat Mühendisi sosyal medya (Twitter) üzerinden Mehmet ŞİMŞEK' e mesajlar atarak Tarım Bakanlığının talep ettiği kadroları ne zaman serbest bırakacaksınız diye sordu. Maliye Bakanımız Mehmet ŞİMŞEK ise "Tarım Bakanlığından bize kadro talebi gelmedi" dedi. Durum böyle olunca çelişkide kaldık ve bu durumda olan biz 20 bin işsiz Ziraat Mühendisine oluyor.
 
 
Değerli devlet büyüklerimiz, Sn. M. Mehdi EKER’in bundan yıllar önce de “Atama için maliyeden kadroyu talep ettik” sözüne itimat ederek, sanki atamalar çok yakında yapılacakmış gibi ümit aşılaması sebebi ile çoğumuz; evliliklerimizi, nişanlılıklarımızı, askerliğimizi, eğitimimizi, özel sektörde zor bulduğumuz işleri, sosyal hayatta elimize geçen diğer fırsatları hep kaybettik. Şimdi yine buna benzer bir durumla karşı karşıyayız. Sn. Eker’in geçen sene son TARGEL alımlarını işaret ederek bizleri beklettiği ve sürekli ara haberlerle teskin ettiği dönemde hepimiz çok şey kaybettik. Bu sebeple en son bu sabah (21 Mayıs 2013) saat 08:00’ de Dünya Süt Günü münasebeti ile katıldığı TRT 1 Sabah Haberi programında “Atama için maliyeye 2500 kadro talebini ilettik, onlardan onay bekliyoruz” sözü ile yine on binlerce insan hayaller deryasına dalmış bulunmakta. Bu süreçte Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı arasında belirsizlik içerisinde sürekli olarak oyalandığımızdan bizler ve bizimle birlikte yakın çevremiz de çok yıpranmaktadır. 
 
 
Bu konuda biz atama bekleyen Ziraat Mühendisleri siz değerli devlet büyüklerimizden talepleri:
 
Haziran 2013 ayı içerisinde 5.000 Ziraat Mühendisi istihdam edilmesini istiyoruz.
 
Açılacak yeni kadrolara önceden devlet kurumlarına istihdam edilmiş personellerin yeniden 
tercih yapmasının engellenmesini istiyoruz.
 
Diğer Bakanlıklar Maliye Bakanlığından kadrolar için hemen vize alırken Tarım Bakanlığı kadrolarına neden vize alınması en az 8 ay gibi uzun bir süre bekleniyor? Bu sorununda çözülmesini istiyoruz.
 
Sn. Bakan M. Mehdi EKER’ in Maliye Bakanlığından beklediği 2500 atama onayının kesin tarihi hakkında net bilgi verilmelidir. Bilgi eksikliğinin olduğu yerde yaşadığımız belirsizlikler nedeni ile hayatımıza ve tüm geleceğimize dair kararlar almaktan alıkonuluyoruz. Bu sebepten 2500 kadro onayının en kısa zamanda aydınlatılmasını talep ediyoruz.
 
Talep edilen 2500 kadronun dışında 2013 yılı için tarım bakanlığının istihdam için başka projeleri var mı? Bunu da merak ediyoruz.
 
Ozelde iş başvurusunda bulunduğumuzda önümüze en az 1 senelik sözleşme koyuyorlar. Atanacaksam niye sözleşme imzalayayım, niye tazminat ödeyeyim… Tarım Bakanlığı ‘Serbest Tarım Danışmanlığı’ diye bir uygulama koydu. Bu demektir ki odalara ve birliklere başvurup işbaşı yapabiliriz ama orada da sözleşme şartı var. Her şeyden önce 6 ay boyunca maaşınızı alamıyorsunuz. Şayet bu süre zarfında işi bırakırsanız maaşınız yanıyor, çünkü proje amacına ulaşamamış oluyor. " demiştim…
 
 
Mükerrer olacak ama bugün de yukarıda yazılanın aynısını söylüyorum…
 
Okuduğum bir haberde de der ki;
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına Memur Adaylarının İsyanı!
Aylardır oyalandıklarını söyleyen Gıda Mühendisleri, Ziraat Mühendisleri, Veteriner Hekimler, Su ürünleri Mühendisleri, Peyzaj Mimarları ve Teknikerler mağdur durumdalar.
Aylardır oyalandıklarını söyleyen Gıda Mühendisleri, Ziraat Mühendisleri, Veteriner Hekimler, Su ürünleri Mezunları, Peyzaj Mimarları ve Teknikerler mağdur durumdalar. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı , Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı arasındaki ufak prosedürler yüzünden sözleşmeli atamayı bekleyenler binlerce aday mağdur olmaktadır. Uzun bir süredir Gıda.Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı  sözleşmeli alım taleplerinin Maliye Bakanlığında olduğunu söylenmektedir. Maliye Bakanlığını arayanlara ise "Maliye Bakanlığında değil Devlet Personel Başkanlığında" denmektedir. Devlet Personel Başkanlığı ise "Biz sayıları Maliye Bakanlığına bildirdik" şeklinde bilgi vermektedir. Bu 3 kurum sürekli topu birbirlerine atmaktadır ve olan atama bekleyen 20 bin Mühendis  ve Teknikere  olmaktadır. Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yapmayı düşündüğü sözleşmeli alımın sayıların azaltılmadan en kısa süre yapılıp daha fazla atama bekleyenlerin mağdur edilmemesi son derece önemlidir. (Kaynak:memurplus.com)
 
Toparlamak gerekirse;
 
Bu çığlıklar yerine ulaşsın artık... Onlar borç istemiyor sadece iş istiyor!
 
Şu an işsiz olsam da, kullandığım bu cümle beni 90 senesine götürdü. Belediye Başkanı’nın karşısına geçip aynen bu cümleyi kurmuştum,
 
‘Borç istemiyorum, iş istiyorum’ ve bir hafta sonra Belediye’de işe başlamıştım… Darısı işsiz Ziraat Mühendislerinin başına…
 
:) Ve son olarak, ben de sizleri seviyorum…
 
 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..