Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ağustos '07

 
Kategori
Eğitim
 

Atama işlemlerinde "e-devlet" süzgeci

Atama işlemlerinde "e-devlet" süzgeci
 

Biz öğretmen adayları atandık, atanıyoruz derken. MEB yeni bir haber daha yayınladı. Bu habere göre MEB diğer devlet kurumlarıyla otomasyona geçerek, adaylar hakkındaki bilgileri toplayacak. Mesela, bundan sonra askerde olan aday askerdeyken tercih yapamayacak. Bu uygulama ilk olarak 2007 Ağustos atamalarında uygulanacak.

Bu atama döneminde askerlik bilgileri ile adli sicil bilgilerini de online olarak ilgili kamu kurumlarından alındı. Şuan için Bakanlık hangi adayın askerde hangi adayın bakaya kaldığını bilmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı ilk kez bu dönemde yürürlüğü koyduğu sistemle askerde olan veya bakaya olan adayları tespit edebilmekte, adli sicil kaydı olanları bilebilmektedir. Bakanlık askerlik bilgileri için Millî Savunma Bakanlığından, T.C. Kimlik bilgileri için Nüfus ve Vatandaşlık Genel müdürlüğünden, adli sicil bilgileri için ise Adalet Bakanlığından yardım alıyor.

Kılavuzda konuya ilişkin olarak, Elektronik Başvuru Formunun doldurulmasına ilişkin işlem basamakları anlatılırken, 7.5 nolu bölümde bu açıklamaya yer verilmiştir.

"İlk atama başvuru ekranında bulunan adli sicil bilgileri Adalet Bakanlığından, askerlik bilgileri Millî Savunma Bakanlığından, KPSSP10 puanı ise ÖSYM’den elektronik ortamda alınarak sisteme yansıtılmıştır. Tüm başvuru ekranlarındaki kimlik bilgileri ise İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü veri tabanından alınmaktadır."

Askerlik yükümlüsü adaylardan, Askerealma Dairesi Başkanlığından alınan bilgilere göre hâlen askerde olanlara “Hâlen askerde bulunduğunuzdan başvuruda bulunamazsınız.” uyarısı gelecektir. Tabi olduğu celp döneminde askere gitmeyenler için “Bakaya kaldı.” uyarısı gelecek olup, bu durumda olanlar, “Tahkikata yer olmadığına dair” mahkeme kararı ile durumlarını belgelendireceklerdir. Bakaya kalanların başvuruda bulunabilmeleri için, söz konusu mahkeme kararını EK-4 dilekçe örneği ile birlikte Personel Genel Müdürlüğü Bilişim Hizmetleri Dairesi Başkanlığına faks yoluyla (0 312 419 52 51) göndermeleri gerekmektedir.

Bakanlığın bu ilk uygulaması, sanıyorum ki daha da geliştirilecek ve ilerleyen dönemlerde, bir şekilde başvuru imkanı bulan onlarca adayı sıkıntıya sokacak olsada, yerleşme sonrası boş kalan kadro sayısı minimuma indirilecektir.

Bence bu sistemle biz öğretmen adaylarının atanma süreci daha da zorlaşıyor. Başka bir eleme sistemi daha geldi diyebiliriz. Hepimiz için hayırlısı olsun. Daha neler türeyecek bakalım gelecekte...

Kaynak :devletim.com

 
Toplam blog
: 92
: 11527
Kayıt tarihi
: 21.01.07
 
 

Dokuz Eylül Üniversitesi "Tarih Öğretmenliği" bölümü mezunu. Eğitim sektöründe çalışıyor. Yazmak ..