Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Haziran '14

 
Kategori
Basketbol
 

Ataman’dan inciler!

(Öncelikle maçın ayrıntıları için http://altiustusport.blogspot.com.tr )

 

          Beko Basketbol Ligi’nde final serisinde maçlar ilerledikçe dostluk, sporcu ruhu vs. söylemlerinin unutulacağı ve ortamın karşılıklı açıklamalarla gerginleştirileceği belliydi. Final serisinin ilk gergin açıklamasını yapan kişi de Ergin Ataman oldu. Bakalım Ataman ne demiş:

 

 ‘’Tartışmalı bir karar yok, net bir şekilde ortada. Son pozisyonda Bo McCalebb, Markoishvili’ye net bir faul yapıyor. Tabi maç boyunca hakemler bu kadar taviz verirse bunları çalamazlar. Fenerbahçe Ülker bench’inden yapılan itirazlara taviz verip hakem üçlüsü kendini baskı aldırdı. İtiraz ediyorlarsa teknik faulü vereceksin. Gülüp geçiyoruz demekle olmuyor. Genel olarak iyi maç yönettiler ama sondaki kararları galibiyetimize neden oldu. Fenerbahçe Ülker iyi bir takım. Ancak biz iyi basketbol oynadık. Kontrol hep bizim elimizdeydi. Sadece ikinci çeyrekte rotasyona gittiğimiz bölümde konsantrasyonu kaybettik. İkinci devreyi de iyi geçtik. Savunmaya çabuk gelip onlara hızlı hücum şansı vermedik. İlk maçtaki hatalarımızı yapmadık. Son bölümde biraz yorulduk. Sürekli faul çizgisine geldiler ve farkı erittiler. Son topta bizim galibiyetimiz çalındı. Galatasaray Liv Hospital, Fenerbahçe Ülker’den daha iyi bir takım olduğunu gösterdi. Abdi İpekçi’de oynayacağımız iki maçı kazanıp yine buraya geleceğiz. Ben şampiyon olacağımıza inanıyorum. Oyuncularım da buna inanıyorlar.’’

 

 

            Öncelikle Ergin Ataman bu açıklamasında bile kendisiyle çelişiyor. Üçüncü cümlede ‘’hakemler bu kadar taviz verirse bunları çalamazlar’’ dedikten sonra ‘’genel olarak iyi maç yönettiler’’ diyor. Ergin Bey bir karar verirse mutlu olurum. Hakemler iyi mi maç yönetti kötü mü?

 

            Devamında ne demiş; ‘’biz iyi basketbol oynadık.’’ Kusura bakmasın da iyi basketbol falan oynamadı takımı. Hatta bir adım ileriye gideyim, bu sezon Galatasaray’ın oynadığı en kötü maçlardan biri dün akşamki maçtı. Fenerbahçe Ülker iyi mi oynadı? Hayır, onlar da kötü oynadı. Bana sorarsanız, iki takım da birbirlerinden kötü oynadılar ve maçı kim kazanırsa kazansın tesadüf olacaktı.

 

            Son pozisyonla ilgili fikrimi de söyleyeyim, Ataman haklı aslında. Maç boyunca çalınan düdüklere bakarsak o kararda faul verilmemesi normal karşılanır. Varsayalım ki hakemler hata yapmış olsun. Bu karar Galatasaray’ın son 32 dakikadaki berbat performansını, Arroyo-Erceg başta olmak üzere birçok oyuncunun maça konsantre olmamalarını haklı mı çıkarır? Ergin Ataman önce dürüst olmalı, Ergin Ataman’ın maç boyunca hakemlere bir kez itiraz ettiğini gördünüz mü? Ben görmedim. Ergin Ataman’ın ilk maçtan sonra çıkıp ‘’Federasyon’un üç gün sonra maç oynatması ayıptır.’’dediğini duydunuz mu? Ben duymadım. Şimdi gereksiz, ortamı germesi muhtemel bu açıklamayı yapmak anlamsızdır. Kendi takımını motive edemeyen, maç boyunca doğru hamleleri yapamayan Ergin Ataman’ın bu açıklamaları yapmasını anlayamadım, önce özeleştiri yapsak daha doğru olurdu.

 

 

 

 

 

 

 

sahinarif88@hotmail.com

 

twitter: @arifsahin1

 

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..