Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '12

 
Kategori
Futbol
 

Atamayana atarlar! Fenerbahçe 4-2 Sivasspor

Atamayana atarlar! Fenerbahçe 4-2 Sivasspor
 

Spor Toto Süper Lig'in 27.haftasında Fenerbahçe, Kadıköy Şükrü Saracoğlu'nda, seyircisiz oynama cezası sebebiyle sadece kadın ve çocukların izleyebildiği müsabakada Sivasspor'u ağırladı. Bol gollü geçen karşılaşmadan, sarı lacivertliler 4-2 galip geldi ve lider Galatasaray'ı altı puan ardından takip etmeye devam etti.

Öncelikle kesinlikle keyif veren bir maç izlediğimizi söylemeliyim. Pozisyonu bol, gollü geçen bir karşılaşma her zaman güzeldir. Kadın ve çocukların sesi, beni pek memnun etmese de, iyi bir 90 dakika seyrettik. Gol perdesini Emre açarken, Sivasspor beraberliği sağladı. Ardından misafir ekip öne geçse de, ikinci yarıda ardarda kaçırdıkları pozisyonların ardından, Fenerbahçe üç gol atarak bir anda toparlandı ve galip gelmeyi bildi.

Sivasspor'la başlayalım. Üst üste yedikleri gollere kadar harika bir mücadele örneği sergilediklerini söylemeliyim. Maçı başa baş götürdüler. Rakip kaleyi de daha fazla zorlayan taraflardı. Eneramo, kendisine yakışmayacak şekilde kötü oynadı. Bitiricilik problemleri vardı, gol bulamadılar. Rakip savunmanın arkasına iyi sarksalar da, farkı getirecek golü bir türlü atamadılar. Eğer atabilselerdi, her şey çok daha farklı olabilirdi. Zaten Fenerbahçe'nin uyanışını yaptığı golün öncesinde, Pedriel bomboş kaleye golü kaçırdı. Maçı çabuk bıraktılar, pozisyonları değerlendiremeyince demoralize oldular da diyebilirsiniz. Belirli bir ana kadar harika oynadı misafir ekip ama sonradan her şeyi berbat ettiler. Maçı kendi elleriyle verdiler. 

Fenerbahçe'ye gelirsek, savunmadaki sıkıntıları devam ediyor. Savunma arkasına fazla top attırıyorlar. Orta sahaları yeterince kuvvetli değil. Emre ve Cristian'ın defansa yardımı konusunda sıkıntı var. Rakiplerini çok çabuk geçiriyorlar. Özellikle duran topların arkasından bir türlü geri dönemiyorlar. Geri dörtlü yalnız kalıyor. Atağa katılan bekler de geri dönüşlerini zamanında yapamıyor. Bu konuda ciddi bir sorunları var, bir türlü çözülemiyor. Ataktaki akıllı oyunları olmasa, puan veya puanlar kaybederlerdi bu akşam. Atamayana attılar ve maçı aldılar, görünüş bu şekilde. 

Maçın yıldızı olarak Alex'i gösterebiliriz. Takımını ayağa kaldıran iki tane gol attı. Şık ve güzel hazırlanmış gollerdi. Sow'un asisti mükemmeldi. Emre Belözoğlu'nun iki golü de etkileyici güzellikteydi. Fakat Kadıköy'de, işini bu kadar zora sokan bir Fenerbahçe izlemeye alışık değilim açıkçası. Deplasmandaki sıkıntılarını biliyorum, Sivasspor da ligin çıkışta olan ekiplerinden ama Alex'in gollerine kadar sahada adeta rezil olan bir takım vardı. Fazla hata yaptılar. Stoch'un olmayışı da takımı etkiledi muhakkak. Fakat, gerek Sow'un, gerek diğer hücum oyuncularının daha aktif olması gerekiyor. Daha fazla pas yapmalılar ve oyuncular daha çok koşmalı. Koşmadıkları için kalelerinde gol görüyorlar. Maçı geri çevirdikleri için elbet ki mutlulardır ama goller gelene kadar olan süreci kendi içlerinde sorgulamaları gerekir. Haftaya Eskişehir deplasmanına çıkacaklar, hiç kolay değil. 

Sivasspor'un mücadelesini, Fenerbahçe'nin geri dönüşü tebrik ediyorum... İki takım da bize futbola doyduğumuz bir 90 dakika seyrettirdi. İkisine de ligin devamında başarılar dilerim... 

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..