Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '10

 
Kategori
Futbol
 

Atan kazandı

Atan kazandı
 

Fotoğraf, www.milliyet.com.tr adresinden alınmıştır.


Spor Toto Süper Lig' de bu akşam İzmir'de oynanan Bucaspor- Galatasaray maçı, deplasmanda oynayan sarı- kırmızılı ekibin 1-0 galibiyeti ile sona erdi. Ancak maça geçmeden önce başka bir konuda biraz konuşmak gerekiyor. O da İzmir Atatürk Stadının zemini.

İzmir'deki en güzel zemin Atatürk Stadına aitti. Hatta geçen sezon Göztepe yönetimi, taraftar baskısını rakibe hissettirme güçlüğüne rağmen zemin iyi olduğu için maçlarını Atatürk' de oynama kararı almıştı.

Ben zeminin halini görünce şaşkınlıktan dilimi yutacaktım. Ne olmuş bu stada? Bir de bu sahada yarın İzmir derbisi Altay- Karşıyaka maçı oynanacak.

Evet, bu sene yaz çok sıcak geçmiş olabilir. Ama Denizli' de sıcak. Orada niye saha böyle olmuyor? Ben sahanın bu halinden sorumlu olan tüm yetkilileri kınıyorum. Yazık, çok yazık.

Maça gelirsek. Galatasaray, zaten zor günler geçiriyor. Maçlarını da çok zor kazanıyor. Bu akşam da öyle oldu.

Aslında ilk yarı Bucaspor biraz daha iyi bir görüntü verdi. Galatasaray herhalde biraz Arda' nın eksikliğini yaşadı.

Bucasporlu oyuncularda anlayamadığım şey ise ileride ele geçirdikleri topları kullanamamaları idi. Topları ya rakiplerine isabet ettirdiler, ya rakibe teslim ettiler, ya da dışarı attılar. Özellikle Erkan, Mendy ve Manucho bu saydıklarımı bol bol yaptılar. Üstelik bunlar iyi oyuncular. Galatasaray' ı da bayağı rahatsız ettiler. Gelgelelim aldıkları topları iyi kullanamadılar.

İkinci yarıda Bucaspor, Galatasaray' ı sıkıştırmışken Bülent Uygun herhalde Galatasaray'ın işini bitirmek istedi ve 61. dakikada Leko'yu çıkartıp Dahmane' yi oyuna aldı.

Ancak Leko sahada yere sağlam basan bir oyuncuydu. O'nun çıkması Galatasaray orta sahasını rahatlattı. Kısa bir süre sonra da Dahmane' nin hatasından dolayı Ayhan'ın golü geldi. Oysa oyunda çok varlık gösteremeyen Erkan çıksa daha iyi olurdu.

Golden sonra Bülent Uygun maçı çevirmek için değişikliklere gitti. Erkan' ın yerine giren Musa Aydın Bucaspor' a hareket getirdi.

Gelgelelim Bucasporlular ileride aldıkları topları hiç doğru kullanamadılar. Değişiklikler sonucu çöken sol kanattan da bol bol pozisyon verdiler.

Maç özetle gol atanın kazanacağı bir maçtı ve de öyle oldu.

Galatasaray' ın da bu maçta çok iyi olduğunu söyleyemeyiz.

Tribünlerin doluluk oranı gayet iyiydi. Ancak yine bir İzmir takımı İzmir' de deplasman gibi bir ortam yaşadı. Bucaspor' u desteklemeye gidenlere candan teşekkürler. Sayıları daha fazla olabilirdi. Bu takım sonuçta artık Süper Lig' de tüm İzmir' i temsil ediyor. Bir İzmirli önce kendi şehrinin takımını desteklemeli. İzmirli olup da gidip Galatasaray' ı desteklemek çok anlamlı gelmiyor bana.

İstanbul takımlarına İzmir' i bir deplasman haline getirmek için herhalde Göztepe ve Karşıyaka' nın Süper Lig' e çıkmaları gerekiyor. Umarım o günler de yakındır.

Bucaspor da maçlarını Buca Arena' da oynamaya başladıktan sonra seyirci baskısını daha fazla kullanabilecektir.
 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..