Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '11

 
Kategori
Futbol
 

Atan kazandı

Atan kazandı
 

Fotoğraf www.milliyet.com.tr adresinden alınmıştır.


Galatasaray ile Trabzonspor, Arena'nın sessiz gecesinde karşılaştılar. İki takımın karşılıklı mücadelesi şeklinde geçen maçın son bölümünde Burak Yılmaz ile golü bulan bordo- mavililer iki puan farkla liderliklerini sürdürdüler. 

İki takımın da kazanmak zorunda olmaları maça ayrı bir hava veriyordu. Trabzonspor geçmiş maçlarına oranla atak geliştirmekte zorlandı. Serkan Balcı'nın ileri çıkmaması da bunda bir etkendi. Bu durum da Trabzonspor'un gol yememeyi öncelikli hedef olarak seçtiğini gösteriyordu. İyi futboldan ziyade iyi mücadeleye sahne olan ilk yarıda gol sesi çıkmadı. 

İkinci yarı da mücadele şeklinde geçti. Maç gol atanın kazanacağı bir şekle dönüştü. Kazım'ın bence ağır bir kararla oyundan atılması Galatasaray'ı etkiledi. Belki etkilemeyebilirdi. Ama Sabri'nin yerine oyuna giren Pino sahada hiç bir varlık göstermediği için zaten 10 kişi oynayan Galatasaray, 74. dakikada Kazım atılınca aslında 9 kişi kalmış oldu. Kısa bir süre sonra da Trabzonspor'un golü geldi. 

Galatasaray'ı geçmiş maçlara oranla daha iyi gördüm. Bülent Ünder'in sahaya sürdüğü on bir gerçekten çok iyi mücadele etti. Ayhan'ın orta sahada kaptırdığı toplar bazen sorun yarattı. Fakat sarı- kırmızılılar herşeye rağmen bu maçta iyi mücadele ettiler. Gol şansları da yakaladılar. 

Trabzonspor ise geçmiş maçlarına oranla gayet kötüydü. Fakat 81. dakikada Jaja'nın mükemmel pasında Burak Yılmaz golü atınca maçı da bitirmiş oldu. Galatasaray'da arka arkaya alınan mağlubiyetlerin getirdiği çöküntü golü yedikten sonra kendisini gösterdi. Bir de sayısal eksiklik olunca sarı- kırmızılılar kalan dakikalarda gole ulaşamadılar. 

Trabzonspor, Bursapor maçı öncesi önemli bir üç puan ve moral kazandı. Ancak dikkat çekmek istediğim bir konu var. O da Trabzonspor'un ligin ikinci devresinde hep tek farklı galibiyetler alması. Bu bir sorundur. Şampiyonluk yarışında sıkıntı yaşatabilir. 

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..