Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '18

 
Kategori
Güncel
 

Atanamayan Öğretmen İntihar Etti Neden?

Atanamayan Öğretmen İntihar Etti Neden?
 

Dün haber kaynaklarına düşen acı bir haber vardı o da atanamayan genç bir öğretmenin intihar ettiği haberiydi. Eğitim camiasında bir meslektaşımızı daha kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Biz dile getirmekten bıktık ama yetkililerin kolunu dahi kaldırmağını bir durumla karşı karşıyayız. Bu ne ilkti ne de son olacağı kesin olan bir durum. Çünkü eğitimin içerisinde bulunduğu vahim durum özellikle de yaklaşık olarak 500 öğretmenin atanmayı beklediği gerçeği göz önünde bulundurulursa daha iyi anlaşılacaktır bu hadise.

Atanamadığı için intihar eden Sosyal Bilgiler Öğretmeni Merve Çavdar geçen sene ücretli öğretmenlik yaptığı ve maddi durumunun da iyi olmadığı biliniyor. Bu durumdan dolayı psikolojik sorunlar da yaşayan genç öğretmenin intiharı hem ailesini hem de yakın çevresini şaşırttı. Bu acı olayı herkesin bilmesi gereken gerçek yüzü şu ki: 25 Yaşındaki genç öğretmen Merve Çavdar hayat doluyken ve daha yeni mezun olmuşken onu intihara sürükleyen tek şeyin atanamaması ve hem maddi hem de psikolojik sorunların beraberinde getirdiği ağır sorumluluk ve taşınamayan yük olduğudur. Belki ailesi ya da çevresi baskı yapmamıştır ama o bunu yani atanamadı için kendini suçlu ve sorumlu hissettiği cevaplanması zor olmayan bir soru yumağı.16 Sene emek verilen eğitim hayatına hayat dolu hayalleri olan ve mesleğinin gereğini yapamayan genç bir öğretmenin intiharı onu buna zorlayan eğitim sistemi politikası ve bakış açısını kim ne kadar sorguluyor ve önlem almak için adım atıyor. İşte bu cevaplanması gereken ama bir türlü tatmin edici cevabı hiç kimsenin almadığı bir gerçek.

Temennimiz bu son olur ve özelliikle atanamayan öğretmenlerin gençlerin sorunları bir an önce çözülür ve bu tür acı olaylar bir daha yaşanmaz eğitim camiasında..

 
Kayıt tarihi
: 15.04.17
 
 

Gazeteci - Yazar ve Tarihçi.. ..