Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '11

 
Kategori
Güncel
 

Atanamayan öğretmenlerden mektup var!

Atama bekleyen öğretmenlerden çokça mail alıyorum, içlerinden birini sizlerle paylaşmak istedim.

İzninizle selam bölümünü kendime saklıyor, sizleri mektupla başbaşa bırakıyorum:

 

birinci kısım;
 

2011 sınavıyla ağustos ayındaki 11 bin atama yeterli değildir! 240 bin adayın içinden 10 bin atama yapılması haksızlığa ve yıllarca KPSS'ye emek veren öğretmenlerin mağdur olmasına yol açmıştır. Bu mağduriyetin giderilmesi için kasım'a kadar en az 30 bin ek atama istiyoruz.Eğitim sistemindeki aksaklığın ve maliyetsizliğin yükünü bizlerin omuzlarına yüklenmiştir.Türkiye'nin ekonomide büyüdüğü ifade ediliyor.150 bin ihtiyaç var deniliyor ancak 15 bin öğretmen atamaya acizler. En az 70 bin ücretli öğretmenle eğitim yaparken bu kişilerin emeğinin tam karşılığını vermezken nasıl da haktan adaletten bahsediyorlar.Sizlerin de bize destek olup 2011 Kasım için en az 30 bin ek atama için herkese sesimizi duyurup gereğini yetkili makamlara iletmenizi istiyoruz.

 
ikinci kısım;
 
bilindiği gibi 230 bin atama bekleyen öğretmenin olduğu ülkemizde bu öğretmenleri atamayıp yerlerine "hayvan yetiştiriciliği", "iktisat" vb. gibi (harran meb den gelen resmi ücretli öğretmen listeleri... http://b1109.hizliresim.com/11

/9/17/7242.jpg
  ,  http://a1109.hizliresim.com/11

/9/17/7257.jpg
 )
eğitim kurumlarından mezun olan kişilere ücretli öğretmenlik yaptırılan ve yarının geleceğini eğitmekle görevlendirilen bir ülkede bizim yerimize şu soruları yöneticilere duyurmak istiyoruz:

1. Bir röportajda Sayın Dinçer 72 bin acil ihtiyaç olduğunu vurguladılar. Bu ihtiyacı bu yıl ücreti öğretmenlerle mi giderecekler? Yoksa sadece 11 bin atama ile mi kapatılacak?

2.Özel sektöre yönelmemizi tavsiye eden Sayın Bakanımız özel sektörün ögretmenleri 300-650 tl arası sigortasız olarak full time sabah 8 aksam 6 haftada tek gun tatıl olarak çalıstırdığını biliyor muydu?

 
3. Sayın Çubukcu’ nun 2011 ağustosta 55 bin alım yapacağına dair verdiği söz hakkında ne düşünüyor. 11.500 küsürlük alım yapıldı 44 bini hala açıkta. Bu açık kapatılmayacak mı?

 
4. Öğretmenlerin seçim kurbanı olduklarını bu nedenle psikolojılerinin bozulduğunu hayattan hiçbir beklentileri kalmadığını 22 tane ögretmen arkadaşımızın intihar ettiğini biliyorlarmıydı?

 
5. 55 bin yerine 11 bin atama olması işini bırakan öğretmen adaylarını mağdur etmedi mi bu mağduriyeti gidermenin çalışmaları yapılıyor mu?

 
6. Eğitim politikalarınızda ''Nitelikli Öğretmen'' oluşturmayı planlıyor musunuz? Cevabınız evetse, ''Nitelikli Öğretmen=Ücretli Öğretmendir'' teorisine katılıyor musunuz?

 
7. Sayın Dinçer, yakın zamanda 72bin acil öğretmen atama ihtiyacından bahsetmişti,bahsi geçen ifadenin anlamı yeni atamaların kasım ve şubat aylarında olacağı mıdır ?

 
8. Bir ayağımızın batıda olduğu düşünülürse ve bekleyen yüzbinlerce öğretmen söz konusuyken ithal öğretmen projeniz var mı? Eger varsa Türkiyede bile sadece atama sayısı 11 bin iken yurt dısından nasıl 40 bin öğretmen getirilebiliyor. Onlara bütçe bulunabilirken kendi öğretmenlerimizi neden açıkta bırakıyoruz?

55 bin sözu 2011 e ait bir sözdür. Atama bekleyen ögretmenler olarak 2 kasım khk süreleri dolmadan 55 bin alımın tamamlanmasını yani en az 44 bin alım talep ediyor, magduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.


Saygılarımızla


Atama bekleyen öğretmenler
 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1269
: 1343
Kayıt tarihi
: 18.09.07
 
 

İzmir, 1963 doğumluyum. Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce bölümü mezunuyum ve özel bir şirkette ..