Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Kasım '07

 
Kategori
Güncel
 

Atatürk, Erdal İnönü ve tüm bilim insanları

Atatürk, Erdal İnönü ve tüm bilim insanları
 

<ı>Gözlerimizi kapayıp, yalnız yaşadığımızı varsayamayız. Ülkemizi bir çember içine alıp dünya ile ilgilenmeksizin yaşayamayız. Tersine gelişmiş, uygarlaşmış bir ulus olarak uygarlık alanının üzerinde yaşayacağız: bu yaşam ancak bilim ve fenle olur. Bilim ve fen nerede ise oradan alacağız ve ulusun her bireyinin kafasına koyacağız. Bilim ve fen için bağ ve koşul yoktur.

<ı>

<ı>Mustafa Kemal Atatürk


Güler yüzlü, alçak gönüllü, halkın içinde yaşamayı seven, gösterişten hoşlanmayan, esprili ve bilim dünyasına çok katkı sağlamış olan değerli bir büyüğümüzü, Sn. Erdal İnönü’yü kaybettik.

TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu) ‘in kuruluşunda büyük emekleri olan ve bilim insanı olmanın verdiği tevazuyu siyaset yaşamına taşıyabilen nadir insanlardan biriydi.

ODTÜ İstanbul Mezunlar Derneği’nin Sayın Erdal İnönü’nün vefatından sonra yayınladığı mektup oldukça güzel.

<ı>“Erdal hocamız, Türkiye’nin en zorlu günlerinde özerk üniversite fikrinin mücadelesini vermiş, bilim alanında yaptığı değerli çalışmalar ve başarılara toplumsal alanda yaptığı katkıları eklemiş değerli bir bilim ve toplum insaniydi. Siyasete girmek zorunda bırakıldığında da bilimsellikten vaaz geçmemiş, siyasete saygınlık kazandırmıştı.

<ı>

<ı>Onun inancı; toplumda bilimsel düşünce sistemi yerleştirilmediği sürece, medeniyet yarısının kazanılamayacağı yönündeydi ve bu nedenle; özellikle son dönemde kendini bilim tarihindeki gelişmeleri tanıtmaya adamıştı.

<ı>

<ı>Erdal İnönü'nün bilimsel ve toplumsal yasamda göstermiş olduğu idealleri gerçekleştirme çabamız sürecektir.”

Bir değerli insanımızı daha kaybettik. Ama onların ışığında yürümemiz gereken daha çok yolumuz var.

Başta Sevinç İnönü olmak üzere, ailesinin ve tüm Türkiye'nin başı sağolsun.

Işıl Tabağ

 
Toplam blog
: 189
: 6400
Kayıt tarihi
: 11.10.06
 
 

Endüstri Mühendisi olan Işıl Tabağ, Avrupa Okullar Birliği görevinden sonra 1998 yılından bu yana..