Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Eylül '07

 
Kategori
Siyaset
 

Atatürk, gençliğe emanet etmişti ama!

Milli Türk Talebe Birliği'nin devamı niteliğinde olan Milli Türk Talebe Birliği Vakfı (MTTBV) yönetimi Çankaya Köşkünde Sayın Gül tarafından kabul ediliyor. AKP ve kurmayları yıllar sonrasının genç liderlerini yetiştirme amacıyla bir nevi MTTB'yi yeniden diriltmeye çalışırken, çağdaşlık söylemleriyle siyasetini sürdürmeye çalışan CHP yönetimi, söylemlerini ne ölçüde eyleme dökebiliyor?

Basından takip edebildiğimiz kadarıyla, CHP'nin 10 aydır gençlik kolları yönetimi atanamamış ve 22 Temmuz Seçimlerine, düzensiz, yönetimi belli olmayan bir gençlikle girilmiş. İyi ama her fırsatta dillerinden Atatürk'ü düşürmeyen, 30'lu yaşlarında milletvekili ve bakan olma şerefine erişen CHP yöneticileri, ne ölçüde Atatürkümüzün izinden gitmekteler?''Bütün umudum gençliktedir'', ''Cumhuriyeti gençliğe emanet ediyorum'' diyerek, gençlere olan güvenini her fırsatta beyan eden yüce Atatürk'ün komuta kademesini, devir alan şimdiki siyaset adamlarımız ne ölçüde gençliğe güvenmekteler? Birçok genci AKP siyasete kazandırıken, CHP 30-33 yaşları arasında neden tek bir gencimizi meclise taşımamıştır. Yönetim kademesinde niçin saçları beyazlamamış bir tek kişi yoktur? İnanır mısınız, zaman zaman meclis kanalını izlerken, gözlerim bozuk olmasına rağmen, rahatlıkla CHP sıralarını AKP sıralarından ayırdediyorum. Sadece oturan vekillerin saçlarının renklerine bakmam yeterli oluyor. Ben yaşları 70'e dayanmış insanların sırf bu nedenle siyasetten çekilmeleri taraftarı değilim. Ancak sadece 50-70 yaş aralığındaki bir meclis grubunun ve parti yönetiminin başarı şansının da mümkün olmadığını bilmekteyim.

Bilindiği üzere Milli Türk Talebe Birliği (MTTB), 1960-1965 yılları arasında sol görüşlü öğrencilerin elinde bir teşkilatken, 1965 tarihinden sonra ise genel başkanlığa Rasim Cinisli'nin seçilmesiyle muhafazakar bir kimlik kazandı. Daha sonra Genel Başkanlığına Burhanettin Kayhan'ın seçilmesinden sonra (1970) İslâmcı bir gençlik hareketine dönüşüverdi. 12 Eylül 1980 askeri darbesiyle tıpkı CHP gibi kapatılan MTTB, Abdullah Gül'ün gençliğinde aktif olarak görev aldığı bir öğrenci hareketiydi. Gül bugün köşkte eski arkadaşlarını kabul ederek, bu vakfın yeniden aktif bir gençlik hareketine dönüşeceğinin sinyalini vermekte.

İyi ama rakip tarafta durum bundan ibaretken, CHP yönetimi neden hala gençlik politikasını belirleyip, Gençlik Kolları'nın başına geçirecek adam bulamamaktadır? Çok mu zordur yeni bir gençlik kolu oluşturmak? Bu konuda bile 10 aydır atama yapamayan bu zihniyet, iktidara gelebilmiş olsaydı eğer! Bakan atarken, genel müdür atarken, rektör atarken yine aylarca milletimizi mi bekletecekti? CHP'nin kuruluş yıldönümünde, Anıtkabir'e giderek Atamızın defterine ''Genel Başkanım'' diye dert yanan sayın Baykal'a soruyorum: ''Siz 3 yaşında bakan oldunuz. Genç yaşta İsmet Paşanın danışmanıydınız. Neden hala gençlere kuşkuyla bakıyorsunuz? Çok mu zor ahlaklı, temiz, siyasi ihtiraslar yerine tek emeli Atatürk ve ülkenin geleceği olan bir gençlik örgütlenmesi oluşturabilmek?''

Size Milliyet Blog aracılığıya sesleniyorum. Gençliği ve kadını olmayan bir hareket yok olmaya mahkumdur. Adamlar vakıfları tekrar diriltirken, biz CHP'yi vakıflaştırıyoruz... saygılarımla...

 
Toplam blog
: 24
: 502
Kayıt tarihi
: 07.05.07
 
 

Ankara Üniversitesi siyasal bilgiler yüksek lisans öğrencisiyim. Ankaralıyım. Siyasete ilgiliyim. Ga..