Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Kasım '06

 
Kategori
Haber
 

Atatürk, Mevlana, Yunus Emre ve Papa

Atatürk, Mevlana, Yunus Emre ve Papa
 

Papa şu anda ülkemizde ve tüm dünyanın gözü de bize çevrilmiş durumda, şu ana kadar tam Türk misafirperverliğine yaraşır şekilde misafir ediyoruz kendisini. Dilerim Papa'yı önümüzdeki iki günde de en güzel şekilde ağırlayıp ülkesine yollayacağız..

Papa’nın İslam alemi ve Peygamberimiz ile ilgili sözleri bizleri tabiki çok üzdü. Tüm İslam alemi haklı olarak ayaklandı. Şimdi o sözleri söyleyen Papa ülkemizde ve gereken cevabı da biz kibarlığımızla, Türk efendiliği ile kendisine veriyoruz. Sayın Erdoğan’ın Papa ile az da olsa görüşmesi uçağın merdivenlerinde karşılaması ülkemiz imajına çok önemli katkılar yaptı. Sayın Bardakoğlu konuşmasında Papa'ya en güzel cevabı verdi: "İslam barış dinidir. Temeli olmayan sözler sarf etmek akıl işi değildir" Kendisini çok beğendim çok kaliteli bir ilim adamı ve aynı zamanda laikliği ile de örnek bir Müslüman. Sayın Cumhurbaşkanımız da tatlı sert karşılama ile protokolde gösterdiği beceri ile Papa'ya güzel mesajlar iletti.

Her ne kadar bazı bağnaz kesim protestolarda da bulunsa bizler bu dünyanın laik Müslümanları olarak yapmamız gerekeni en güzel şekilde yaptık. Zaman meydanlarda bağnazlık yapma zamanı değil. Tabi ki Papa'nın sözlerine tepkimizi göstereceğiz. Bu tepkiyi böyle gelme istemeyiz diye haykırmak bize hakkımızda kötü izlenimden başka hiçbir şey kazandırmaz. "İşte Papa ülkemize geldi kırın dökün" zihniyeti bu toprakların en büyük düşmanıdır. Bunu aklına getiren kişiler İslam dininin hoşgörü dini olduğunu unutan bağnazlardan başkaları değildir. Papaya en güzel cevap bizim misafirperverliğimiz, bizim laik din adamımızın ağzından çıkan altın sözler ve her gittiği yerde Hristiyan dahi olsa bizim bu topraklardan aldığımız değerlerin, terbiyenin en güzel şekilde kendisine sunulmasıdır.

Papa gezisinin başında Ulu Önder Atatürk’ün o güzel sözünü söyleyerek tüm dünyaya ne kadar büyük bir liderimiz olduğunuda gösterdi. Demek ki alıntı yapılacaksa seçkin kişilerin tarihe mal olmuş sözleri alıntılamalıymış, bunu da hep beraber gördük. Eminim tüm dünyaya çok güzel bir mesaj oldu. Tarihte yeri kötülükten düşmanlıktan yana olanların sözlerini artık söylemeyi dilerim bırakır. Bugünkü gezisinde Hristiyanlar için çok önemli olan yerleri ziyaret ederek ülkemizin dinlerin birleştiği yer olduğu temasını ön plana çıkardı. Elinde Türk bayrağı ile pozlar vermesi kimi kesimlerce sahte olarak algılansa da bunun dünya gözünde Türkiye imajına neler kattığını anlamamak zor değil. Ne yazıkki dar görüşlü bazı kesimler reklam için Türkiye her şeyi yapar değerlendirmesinde bulunsa da bu bir reklamdan öte tüm dünyaya burada nasıl bir ülkenin var olduğunun en güzel cevabı oldu.

Önümüzdeki iki gün boyunca Papa İstanbul’da da en güzel şekilde ağırlanacak, ondan hiç şüphem yok. Bizi sevsin ya da sevmesin, biz, bize yakışanı fazlası ile yapıp konuğumuzu evine uğurlayacağız. Geride ise aslan gibi ülkemin dünyaya verdiği efendilik, barış, İslam’ın terör dini olmadığı, bu toprakların tüm dinlere ne kadar büyük bir hoşgörü gösterdiği mesajı kalacak. Papa bundan sonra dilerim İslamiyet’i ağzına alacağı zaman ilk aklına gelen bu toprakların ona ve tüm dünyaya ne kadar büyük kucak açtığı olacaktır. Yazımın sonunda sizlere üç güzel söz ile veda etmek istiyorum. Bu toprakların yetiştirdiklerine bakın, ne de güzel söylemişler. Biz ne öcüyüz, ne de düşman, efendilik özümüzdür, doğruluk hep sözümüzdür. Hoşçakalın..

Gel, gel...
Yine gel.
Kafir, mecusi, putperest olsan da yine gel...
Bizim dergahımız umutsuzluk dergahı değildir.
Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel...

Mevlana

"Beyler, hiçbir ulus, yabancıların inanç ve geleneklerine ulusumuzdan çok uygun davranmamıştır. Üstelik denilebilir ki başka dinlerden olanların dinine ve ulusuna saygılı olan tek ulus bizim ulusumuzdur." Mustafa Kemal Atatürk

Adımız miskindir bizim
Düşmanımız kindir bizim
Biz kimseye kin tutmayız
Kamu alem birdir bize

Yunus Emre

 
Toplam blog
: 180
: 4193
Kayıt tarihi
: 13.11.06
 
 

Kariyerini Uzakdoğu sahne ve televizyonlarında geliştiren  sunucu, şovmen, yazar, oyuncu Uğur Rıf..