Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Kasım '10

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Atatürk de Özal da öldürüldü mü..

Atatürk de Özal da öldürüldü mü..
 

Türkiye'de Atatürk devrimleri sonrası ilk devrim Özal döneminde yaşanmıştır.. Dünyada benzeri olmayan tek ve en büyük devrim Cumhuriyet devrimidir.'

'80 yılı öncesi bir türlü uygulamaya konulamayan 24 Ocak kararları (Serbest Piyasa Ekonomisi Modeli) 12 Eylül Askeri darbe sonrası Özal Hükümeti tarafından yürürlüğe konulması ülke'de yeni devrimin başlangıcı olmuştur..

Amacım asla Atatürk ile Özal'ı kıyaslamak değildir. Dikkati çekmek istediğim konu farklı bir konudur..

Atatürk cesur, azimli, kararlı, öngörüleri yüksek birliderdi. Özal da cesurdu, kararlıydı, azimliydi ve ekonomik öngörüleri son derece isabetli liderdi..

Atatürk, Cumhuriyet devrimini gerçekleştirdikten sonra fazla uzun yaşayamadı. Ölümü ile ilgili hala belirsizlikler devam etmekte, belki de hiç bir zaman gerçek ölüm nedeni ortaya çıkmayacak şekilde kapatılmıştır..

Mason Localarının kapatılması nedeniyle uzun sürede etki yapan ilaç içirilerek öldürülmüş olabileceği ihtimallerinin yanısıra siroz hastalığı nedeniyle aramızdan ayrıldığı bilgisi de belleklerimizde..

Özal'ın ölüm şekli durumuna bakıyoruz, eceli ile öldü deniliyor, zehirlediler deniliyor..

Şimdi, iki ölüm arasında şöyle bir benzerlik kurmaya çalışıyorum.. Sürç-ü lisan edersem af ola..

Hepimizin bildiği ve inandığı gibi Atatürk uzun süre yaşamış olsaydı (20 yıl gibi-30 yıl gibi) Türkiye'nin hangi kulvarda olabileceğini çok iyi biliyoruz..

Daha çok sömürmek adına gelişmeyi durdurmak isteyen Amerika, Atatürk'ü Mason Locası maskesini kullanarak ilaç içirilerek öldürtmüş olabilir mi?

Öyle ya fazla gelişmiş (Ekonomi-Eğitim ve Kültür alanında) ülkeyi sömürmek zordur..

Diğer tarafta Özal'ın durumuna bakıyoruz, Özal'ı beğenirsiniz, beğenmezsiniz ayrı konudur. Objektif baktığımızda merdivenleri üçer basamak, üçer basamak çıkanlardandı..

Özal tarafından hızlı şekilde değişen ve gelişen ülke'nin önünü kesmek için ölümü ile ilgili Amerika üzerinde kuşkularım var.

Cumhuriyet'i kurdurmak isteyen de Serbest Piyasa Ekonomi modelini Türkiye'de uygulatmak isteyen de Amerika olduğuna göre böyle bir senaryoyu nasıl üretebiliyorsunuz diye sorabilirsiniz..

Evet Cumhuriyet de, Piyasa Ekonomisi modeli de Amerika'nın ürünleridir. Ancak yukarıda da belirttiğim gibi Amerika, fazla gelişmiş ülkeleri sevmez..

Menderes'in idam edilmesini de Amerika oyununa bağlıyorum..

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..