Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Eylül '08

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Atatürk'e bu ne saygısızlık!

Atatürk'e bu ne saygısızlık!
 

Fotoğraf ME Müdürü recep Yiğit'e ithaf olunur.


Atatürk’e bu ne saygısızlık?

(Fotoğraf, Milli Eğitim Müdürü Recep Yiğit’e ithaf olunur)

Kayaaltı köyünü ziyaret etmek, bu köyün eski okulunu görmek kadar beni altüst eden bir olay cereyan etmemiştir şimdiye kadar. Beraber olduğumuz arkadaşlar da çok etkilenmişlerdi.

Okul, sahipsizliğinden göçme durumuna gelmiş; virane halinde. Çatı yer yer çökmüş, saçaklar çürümüş ve dökülmeye yüz tutmuş. Kapı ve pencereler kırılmış dökülmüş durumda. Köyün ortasında tam bir izbeyi andırmaktadır. Bu haliyle de ilginç zaten.

Okul 1933 yılında inşa edilmiş. Giriş bölümünün alnında yazıyor. Ama terkedilmişliğine ve yılların tahribatına karşı sanki o duvarlar dimdik ayakta dikiliyor izlenimi vermektedir. Zaten sadece duvarlar ve üzerinde yıkılmaya yüz tutmuş çatı kalmış.

Emekli bir öğretmen olarak, Kemalist Devrim’e ve Cumhuriyet’e yürekten bağlı biri olarak içimizi cız ettiren bir başka durum vardı ki, anlatmaya yürek dayanmaz!

Okulun bahçesinde, öyle mahzun mahzun, platformunun üzerinde duran aziz Atatürk’ümüzün hali perişanı sıradan yurttaşları bile isyan ettirecek derecede etkileyici durumda görünüyordu. Yüzünde ve kafasında sanki kurşunlanmış gibi yara bere izleri… Sanki bir çekiçle kazınmış izlenimi veriyordu. Bizi geçirmeye çıkmış 90 yaşında bir köylü yurttaşımız, Atatürk’ü göstererek bununla ilgilenecek hiç adam kalmadı mı bu memlekette diye yüreklerimizi hoplatan bir soru sordu.

Uzun yıllardır ülkemizde uygulanagelmekte olan laiklik karşıtı -Cumhuriyet yıkıcılığının odağı haline gelmişlerin yönetiminde, artık Milli Eğitimde ve toplumda bağımsızlık konusunda, laiklik konusunda, Atatürk ve Cumhuriyet Devrimi konusunda duyarlılıkların iyice azaldığı gözlenmektedir.

Fotoğrafları henüz yeni olduğu için Sayın Vali’ye değilse bile, Milli Eğitim Müdürü Sayın Recep Yiğit’e ithaf olunur.

Protestolarımızı ve teessürlerimizi, “Yazıklar olsun! Yazıklar olsun! Yazıklar olsun!” feryatlarıyla birlikte Milli Eğitim Müdürü Recep Yiğit’e buradan iletiyoruz.

Zavallılığın ve fanatizmin tezahürü, Atatürk’ü asla unutturamazsınız!

Kırsal kesimdeki terkedilmiş virane okulların bahçelerinde bulunan Atatürk büstlerinin hali perişanı 50 yıllık Kemalist Devrim ve Cumhuriyet yıkıcılığının vardığı noktayı göstermesi bakımından dikkat çekicidir. Bununla ilgili bir çalışmayı geçtiğimiz günlerde duyurmuştuk. Kayaaltı’nda köyün tam ortasında bulunan virane haline gelmiş okulun bahçesindeki Atatürk büstünün perişanlığını, yapılan saygısızlığın boyutlarını, ilgisizliğin ve sahipsizliğin gerçekten Milli Eğitimin büyük ayıbı olarak ortayerde durduğunu ifade etmiştik.

Türkiye Cumhuriyeti bir devrimle kurulmuş olup temellerinde Kemalist Devrim’in ilkeleri, program ve siyasetleri bulunmakta olduğunu çok iyi anlayan gerici muhasım güçler, Atatürk’ü halkın gözünden düşürmek için çeşitli yol ve yöntemler uygulamaktadır. Bunlardan biri de ilgisizlikle ve terkedilmişlikle insanların üzerinde psikolojik savaş uygulamak, halkın gönlünden düşürmektir.

Bu bağlamda Belediyenin AKM kapısındaki levhada da böyle bir deneme yapılmış, Atatürk Kültür Merkez yazısındaki Atatürk sözcüğünün üzeri siyaha boyanmıştır. Böylece geriden okunması olanaksızlaştırılmıştır. Bir aydır bu böyledir. Burdur gazetesi köşe yazarı Rıza Bulut’un köşesinde bu konuda bir uyarıcı yazı da yayınlanmıştır.

Atatürk düşmanlığının bu yeni ve sessiz biçimi ilimizde son zamanlarda yaygınlaşmaktadır.

Kamuoyunun bilgisine ve vicdanına duyurulur.

www.fatihozcan.org

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..