Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '17

 
Kategori
Tarih
 

Atatürk'e Hakaret ve Askere Düşmanlık Ne Getirir?

Atatürk'e Hakaret ve Askere Düşmanlık Ne Getirir?
 

Atatürk çok ileri görüşlü bir dahi idi


6 Haziran 1826'da "Yeniçeri Ocağı" II.Mahmud tarafından kapatıldı ve Yeniçeriler kıyımdan geçirildi. Yeniçeri Ocağının yerine de, "Asakir-i Mansure-i Muhammediye" yani "Muhammed'in zafer kazanmış orduları" adlı yeni bir ocak kuruldu.

Böylece islami figürlerin daha çok öne çıkarıldığı (ve Alevi-Bektaşilikten arındırıldığı) ama gerçekte tahta daha sadık bir askeri yapılanma amaçlanmıştı.

Henüz bu olayın üzerinden 4 yıl geçmişken, 1830'daki Londra Protokolüyle Osmanlı'nın bir eyaleti olan Yunanistan bağımsız bir devlet oldu.

Halk arasında 93 Harbi olarak da bilinen savaş 1877-78 Osmanlı - Rus Savaşı'dır. Nisan 1877'de başlayan savaş, irili ufaklı bir dizi çatışmanın ardından Rusların Edirne üzerine yürümesiyle gelişir. Bunun üzerine Kentteki askeri birliklerin komutanı Ahmet Eyüp Paşa kenti boşaltır ve 20 Ocak 1878'de teslim olur. Osmanlı-Rus savaşınin sonunda Ayastefanos Antlaşması imzalandı (3 Mart 1878) ve Bulgaristan ile Sırbistan kuruldu.

Osmanlının yeni silahlı gücü olan "Muhammed'in zafer kazanmış ordusu" girdiği tüm savaşlarda ve çoğunda da zafere ulaşamadan ve hatta hezimete uğrayarak yenilmeye devam etti ve Osmanlı fiilen 1918 İstanbul İşgali ile yıkıldı. Bu arada sadece Balkanlar değil, neredeyse bugün bize ait olan Trakya da büyük ölçüde işgal edilmişti. 


Bugün de gördüğüm şudur, kendisini makus talihinden kurtaran bir lidere hakaret eden ve kendi ordusuyla-askeriyle mücadele eden bir millet yine makus talihine geri dönecektir, er ya da geç...

 
Toplam blog
: 27
: 2194
Kayıt tarihi
: 07.06.11
 
 

Hakikat, sadece hakikat... ..