Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Haziran '11

 
Kategori
Siyaset
 

Atatürk'e ihanet korkusu

Bir çocuğun gözleri maviyse, saçları altın sarısıysa, tarlada karga kovalamışsa ne var bunda? Öğretmeni isim benzerliğinden dolayı "Kemal" ilavesi yapmışsa, diğer çocuklardan daha başarılı ve zekiyse çok mu önemli? Sıradan tariflerle uğraşmak, abartmak, göklere çıkararak süslemek, ... anlamakta artık zorlanıyorum. 

Mustafa Kemal Atatürk' ten bahsettiğimi anladınız sanıyorum. Anlamamak için okul yüzü görmemek lazım. Bunlar hepimizin bildiği bilindik cümleler. Ders kitaplarındaki bu ayıptan kurtulmamız gerekiyor. Bilgi ve teknolojinin zirve yaptığı kabul edilen yirmi birinci yüz yılda Atatürk böyle mi öğretilir? 

Kaybettiğimiz vatanı yeniden geri alan, bağımsız ve laik bir cumhuriyeti vucüda getiren, emparyalizmi yenen, adına Türkiye Cumhuriyeti denen bir devleti kuran, dünyayı tek başına karşısına alan bir dünya liderini biz; böyle mi tanımamız, böyle mi öğrenmemiz lazım? 

Kırık gemiyle yapılan yolculuk, ihanet eden bir padişah, hayatını kurtaran bir saat , bir iki paragraflık zafer hikayesi duruyor önümüzde. 

İşte bizim Atatürk'ü tanımamıza yetecek bilgi dağarcığı bu. 

Her yere heykelini dikerek, büstlerini koyarak, resmi dairelere resimlerini asarak asla Atatürkçü bir nesil yetiştiremedik. Bugün geldiğimiz noktada bunun ne demek olduğunu ancak anlayabiliyoruz. 

Yakın tarihimizdeki gizli Atatürk düşmanlığının yine Atatürk isminin gölgesinde yapıldığı, laik cumhuriyetin nimetlerinden yararlanılarak devam ettiğini artık anladık. 

"Devletin adı, Türkiye Cumhuriyetidir." 

"Türk Milleti ilel ebet yaşayacaktır." 

"Ne mutlu Türküm diyene." 

Bu üç cümlenin açılımının evvelini ve sonrasını iyi tahlil edemezsek Atatürk'ü tanımıyoruz demektir. İşte Atatürk' ü tanımak isteyen her vatan evladı, bu sırrı burada aramalıdır. 

O halde bugünlerde tartıştığımız yeni anayasa, bu üç cümlenin neresinde olacak? İleri demokrasinin getireceği ateş çemberinin içinde ne "Türk" adı, ne "Atatürk"adı olmayacaksa varlığımızın sebebi Atatürk' ün emanetinin adı ne olacak? 

Allah'ın her kula Türklük bedenindeki emanetin adı ne olacak? 

Eğer Atatürk' ü "Atatürk" olarak öğrenebilseydik bugünkü gibi sivri taşın üstünde duran bir devlet, bir millet olmayacaktık.İçimizdeki ihaneti de ne yaşıyor, ne görüyor olacaktık. 

 
Toplam blog
: 202
: 306
Kayıt tarihi
: 10.03.11
 
 

BİR DUAMIZ BİR DUYANIMIZ OLSUN YETER ..