Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '13

 
Kategori
Deneme
 

Atatürk'e Mektup

Atatürk'e Mektup
 

Merhaba ulu önder!

Ben tohumlarını sulayıp yeşerttiğin Cumhuriyet'in genciyim. Senin izinden yürüyecek olan milyonlarca gençten sadece biri.

Sen geçmişimizle övündüğümüz, geleceğimize yön verdiğimiz dev bir çınar, yol göstericisin. Sen bugünleri bize veren, her güne refah dolu uyanmamızı sağlayansın. Bugün bu vatanda hürce yürüyorsam, nefes alıyorsam, fikirlerimi korkusuzca söylüyorsam bunlar senin kurduğun bu cumhuriyet sayesinde.

Çınarların gölgesi büyük olur derlerdi bizlere küçükken.

Şimdi o gölgenin altındayız biz atam. Tohumlarını attığın o küçük fidanlarız biz. Senin inkılâplarınla yeşerecek, öğütlerini dinleyecek ve vatanımızı canımız pahasına koruyacağız. Sana olan bağımlılığımız toprağın suya, çocuğun anasına, öğrencinin öğretmenine olan bağlılığı gibi. Sen bizlerin hiç bir zaman unutamayacağı tek öndersin. Bu vatan için yerle göğü birleştiren, gecelerce denizin ortasındaki aydınlık bir fener gibi düşünen, denizleri, okyanusları karalarla birleştirensin. Sen insanı insana kardeş yapansın. Sen çok sevdiğin biz geçleri aydınlatacak olan sönmeyecek bir meşalesin. Sen bu vatanı vatan yapan, 70 milyon Türk insanının kalbinde tek devleşen öndersin belki de.  Bugün okullarda kitaplarımızı senin resimlerin onurlandırıyorsa, adını duyduğumuzda gözlerimiz doluyorsa eğer bu vatanın her karışında milyonlarca emeğin olduğunu gösterir! 

Sesim oralara, yattığın anıtına ulaşır mı bilmiyorum atam. 

Kelimelerimle süslediğim bu mektup umarım anlatır sana olan kucaklar dolusu özlem ve minnettarlığımı. Ben bugün bu kalemi elimde tutup, bu cümleleri bu sayfaya dökebiliyorsam bu senin ve emeklerinin sonsuz gücünü, yıkılmayacak, solmayacak ve asla devrilmeyecek olan bu cumhuriyetin köklerinin sağlamlığını gösterir. Sana o yattığın anıtına bu mektup zarfıyla 70 milyonun  tükenmeyecek olan sevgisini yolluyorum. Ama bu zarf bunları taşıyamayacak kadar küçük, kalbimizde hissediyoruz biz seni yokken varmışsın gibi, zamansız bu gidişine isyan eder gibi!

Ey sevgili atam! Yattığın yerde huzur bul. Emanetin olan Cumhuriyete gözümüz gibi bakacağımıza, gözlerinin okyanuslarında düşmanları bir çırpıda boğacağımıza, bayrağımız ve ulusumuza zarar verecek olanları cesaret edemeyecekleri bir konuma getireceğimize, bağımsızlığımızı zedelemek isteyenlere göz açtırmayacağımıza  söz veriyorum. Şimdi eğer kelimelerim size ulaştıysa ne mutlu bana, ne mutlu biz Türk gençliğine. 

Kökleri sağlam dev çınar!

Tek bir dalına, yetiştirdiğin tek bir fidanına, kanını, canını adadığın bu vatanın bir karış toprağına zarar gelmeyecek, sen ve inkılâplarını biz gençler sonsuza dek yaşatacağız.

Mutluyum, çünkü artık ben Mustafa Kemal'im! Biz gençler Mustafa Kemal'iz!

Sevgilerimle.

 
Toplam blog
: 3
: 10393
Kayıt tarihi
: 23.01.12
 
 

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ, Ekonometrisyen/İşletmeci ..