Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ağustos '11

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Atatürk Kültür Merkezi açılsın..

Atatürk Kültür Merkezi açılsın..
 

Kültür Bakanı Günay, 2012 yılında kaynak ve sponsor bulunarak Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) açılacağını söyledi. 

Bilindiği gibi AKM, üç yılı aşkın süredir yeni bir projenin hazırlıkları yapılacağı gerekçesiyle kapalı tutuluyor. Dikkat edin lütfen, kapatılan kumarhane değil, özellikle Opera-Bale'nin sergilendiği, Tiyatro oyunları'nın oynandığı, konser ve kongrelerin yapıldığı, çeşitli sergilerin (Resim gibi..) yapıldığı sergi salonu ve de sinema salonu'nın da bulunduğu, tam anlamıyla Sanat'ın orta yeri Atatatürk Kültür Merkezi yani AKM. 

Cumhuriyet döneminin simge yapılarından biri olmakla beraber Türkiye'nin en gelişmiş gösteri sanatları mekanı dır AKM. 70'li yıllarda bir tiyatro eseri oynanırken, nedeni belli olmayan yangından dolayı harap olan Atatürk Kültür Merkezi, onarılıp eski haliyle tekrar hizmete sokulmuş ve üç yıl öncesine kadar hizmete devam etmiş ve hala işlevsel mimari özelliğini koruyarak Taksim'den İstanbul'u gözetlemekte dır. 

Hangimiz "AKM'nin önünde buluşalım" demedik ki? Hangimiz Büyük Sahne'de en az bir Opera veya müzikal Tiyatro oyunu seyretmedik ki? 

Atatürk Kültür Merkezi salonlarında özellikle tiyatro oyunu izlemek farklı bir duygu uyandırıyor insana..Hele depo olarak kullanılan ve sonradan tiyatro salonuna dönüştürülen Aziz Nesin sahnesinde bir oyunda izleyen olmak çok keyifli.. 

Hiç biri yok şimdi o sahnelerin. Ne, Büyük Sahne'de Valentino Fioravanti'nin Opera eseri seslendirilebiliyor, ne Oda tiyatro salonunda Melih Cevdet Anday'ın Mikado'nu Çöpleri eseri sergilenebiliyor, ne de Aziz Nesin Sahnesi'nde Gorki'nın yazmış olduğu ve Ali Sürmeli'nin oynadığı Ayaktakımı Arasında adlı oyunu seyredebiliyorsunuz.. 

Umarım Ertuğrul Günay sözünü tutar, "AKM yıkılıp yenden yapılsın" tartışmalarına da noktayı koyar ve "Kaynak yetersizliği yüzünden onarılamıyor-açılamıyor" gerekçeleriyle sanat severleri hayal kırıklığına uğratmaz...Hatırlatırım Günay'a, Süleymaniye projesine 300 trilyon lira kaynak aktarıldı..Sponsor falan da istemiyoruz!.. Tiyatro ile sermaye piyasasını lütfen karıştırmamasını rica ediyoruz Kültür Bakanımıza.. 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..