Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Kasım '17

 
Kategori
İstanbul
 

Atatürk Kültür Merkezi Yıkılsın

Atatürk Kültür Merkezi Yıkılsın
 

'Eğriye eğri, doğruya doğru' misali iyiye iyi, kötüye kütü..

Bazılarının yıkılmasına karşı çıktığı AKM yıkılıyor. Yerine 2019'un sonuna kadar tamamlanması düşünülen Opera binası yapılacakmış.

İyi..

Hem de çok iyi haber.

Taksim'deki Gezi Parkı yerine topçu kışlası adı altında yapılması düşünülen AVM'ye hayır! AKM'nin yıkılıp yeniden Opera binasının yapılmasına evet!

Gezi parkı inşaat kararı zaten üst yargı tarafından durdurulmuş durumdadır. Dileğimiz KHK ile tekrar gündeme gelmemesidir..

Atatürk Kültür Merkezine (AKM) gelince..

Bir dönem insanların buluşmaları için randevu noktası olan ve uzun yıllar Operal Tiyatro Konser gibi etkinliklerin sergilenmiş olduğu AKM'nin tarihi bir özelliği olmamakla birlikte (cumhuriyetin ortalarında inşaa edilmiş) daha büyük daha verimli daha modern binanın yapılmasında bir sakınca olduğunu düşünmüyorum.

AKM'nin yeniden yapılması konusunda rantmış runtmuş'u konuşmam. Ama İstiklal caddesindeki yenileme çalışmaları için konuşurum.

Henüz bir kaç yıl önce yapılmış olan cadde düzenlemesinin kısa süre sonra tekrar döşenmiş taşlar sökülerek yeniden ihaleye açılmasında rant konusunu konuşurum arkadaş!

AKM yeni yüzüne kavuşsun. Opera salonu yanısıra elbetteki tiyatro salonu veya salonları da projede yer alacağını düşünüyorum.

Diyeceksiniz ki Opera binası içinde AVM de olacak mı?

Olsun sakıncası yok.

Gezi parkına dokunulmasın yeter ki.

Taksim meydanında cami inşaatı da devam etmektedir. Yapılsın ki hemen karşısında bulunan kilise ile birlikte renk kültürü tual kağıtlarına yansısın.

İyiye iyi, kötüye kötü..

AKM'nin yıkılması ve yerine büyük Opera binasının yapılıcak olması iyi..

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..