Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '15

 
Kategori
Özel Günler
 

Atatürk’le ilgili ibretlik anılar….

Atatürk’le ilgili ibretlik  anılar….
 

Atatürk’ü 77. Ölüm yıldönümünde rahmetle ve özlemle anıyoruz. Bu ölüm yıldönümü nedeniyle kendisiyle ilgili birkaç  anıyı paylaşmak istiyorum.

&&&&&

1924 Anayasası hazırlanırken mecliste müzakereler sırasında vekillerin ve Cumhurbaşkanının nasıl seçileceğiyle ilgili maddeler konuşuluyor, vekillerin çoğu Cumhurbaşkanının da vekiller gibi halk tarafından seçilmesi ağırlıkla dile getiriliyor. Atatürk söz alıyor ve kürsüye çıkıyor.

“Efendiler, Cumhurreisinin halk tarafında seçilmesi mahzurludur, vekillerin seçmesi en iyisidir. Nedenine gelince yarın birisi çıkar,  “Beni halk seçti.” diyerek krallığını veya diktatörlüğünü ilan ederse demokrasi tehlikeye girer.  Tarihte örnekleri çoktur."

&&&&&&

 

&&&&&&

10 Kasım 1938  de saatler 9’u beş geçmektedir, o sırada Ata’nın  yanında bulunanlardan Dr. Neşet Ömer bey “Dilinizi göreyim efendim. Lütfen dilinizi dışarıya doğru çıkartın” diye telaşlanırken, Atatürk, Dr. Neşet Ömer beye bakarak “VE ALEYKÜM SELAM” diyerek gözlerini kapatmıştır. (Kılıç Ali’nin Anıları Sh 659. Hulusi TURGUT)

O sırada Atatürk’ün yanında bulunanlar telaş ve çaresizlik içerisinde kıvranırlarken ve hiç gereği yokken Atatürk’ün “VE ALEYKÜM SELAM” demesinin anlamı ne olabilir diye bir soru akla gelebilir. Böyle bir sorunun yanıtını Kur’an ayetlerinden öğrenelim.

İşte Kuran’da yazılanlar:

“İyiliklerini içeren kitabı sağ tarafından verileceklere, melekler: ‘SELAMÜN ALEYKÜM derler.'' (Vakıa Suresi 90,91)

 

Bu blog Milliyet.com.tr sitesinden 56 kez görüntülenmiştir

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..