Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Haziran '10

 
Kategori
Siyaset
 

Atatürk olmadan asla

Atatürk olmadan asla
 

SİPERDE, BAĞDAŞ KURUP OTURACAKSINIZ.


Herkes, terör konuşuyor. Çare üretebilen yok. Kimileri, kan, kimileri, kana, kan, diyor. Bildiğimiz şeyler. Çare bulunamayınca, ricacılar çıktı ortaya. Terör örgütüne rica edelim, ateşi kessinler. BDP li, ler, buna karşılar. Yok canım, olmaz öyle şey. Köşeye sıkıştırmışken, ateş kesilir mi. TSK operasyonları durdursun, onlarda ateşi kes sinler. BDP ye göre, terör örgütü ile, TSK eş değer.

İki günde 20 şehit, 20 cenaze kaldıran, hükümetimiz ne alemde? Hükümetimiz, cenaze törenlerinden arta kalan zamanlarda, TBMM de, ufak tefek kanunlara el kaldırıyorlar. AKP milletvekilleri, ortalıkta görünmemek için, TBMM ne sığındılar, fasa kanun çıkarıyorlar, ne işe yaradığını bilmeden, cenaze namazı kılmaktan yorgun düşmüş beyinleri ile, ha bire parmak kaldırıyorlar. Başkanın mahmur gözler ile salonu süzüp, “Kabul edenler. Etmeyenler. Kabul edilmiştir” sözleri, bir ninni gibidir. Arada bir, muhalefet milletvekilleri nin yaptığı konuşmalar, salonda ki AKP li ler de, soğuk duş etkisi yapsa da, düşlerinde, Recep Tayyip Erdoğan ın, çatık kaşları vardır. Kabul edenler, etmeyenler, muhalefetin önergesi ret edilmiştir.

TBMM, benim, yukarıda anlattığım manzara içerisinde, vakit öldürmeye çalışırken, Teröre çare, dışarıda aranıyor. Neden? Başbakan öyle istiyor. Başbakan dan gayrı, herkes, terör yandaşı. Başbakanın, TBMM ne bile, güveni yok. TBMM, 23 Nisan 1923 te, Atatürk tarafından kurulmuştu. Bu yüzden mi acaba? Bu yüzden mi, Ergenekon da, Atatürk yanlıları, terör örgütü kurmaktan yargılanıyorlar. PKK yok da, Atatürk yanlıları mı var. Tüm Atatürkçüler, içeri tıkılır ise, terör biter mi? Ya da Başbakan huzura kavuşur mu?

Ben diyorum ki: Toplumsal yaşamımızın her anın da, her deminde, politikada, siyaset de, kültürde, sanat da, spor da, sağlık da, eğitim de, sosyal yaşamda, ilim de, bilim de, hatta din de, aldığımız her nefes de, ATATÜRK OLMADAN, ASLA. Başbakanımız, bir an önce, Atatürk devrimleri ve ilkelerine sarılsın. Bunları ilke edinsin, sabah uyandığında, yepyeni bir Türkiye görecektir. Terörsüz, huzurlu ve sakin bir Türkiye. Bunu istemiyor musunuz. İşte çare. ATATÜRK OLMADAN, ASLA.

Açılım mı? Hadi canım sen de.

 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..