Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Kasım '18

 
Kategori
Felsefe
 

Atatürk Ölmedi Öldürüldü

Atatürk Ölmedi Öldürüldü
 

On yıl daha yaşamış olsa bugün Türkiye muasır medeniyetler seviyesinin doruklarında olacağından asla kuşku duymamaktayım. Hatta para birimi olarak çoktan avro'yu kullanır durumda olurduk. Kısaca, Avrupa'ya üye ülke değil Avrupa ülkesi olacaktı Türkiye!

Hayata geçirmiş olduğu başta harf devrimi olmak üzere bir çok devrimler sonrası onun vefatına kadar geçen süre içerisinde ülkede ne büyük değişimler ve aydınlanma dönemi yaşandığını hepimiz biliyoruz.

Ölümünden sonra aydınlanmaya ışık tutacak ve muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracak olan Köy Enstitüleri kapatılarak eğitim ve öğretimde geri plana bırakıldı ve ağır adımlarla ABD emperyalizm'ine kapı aralanmaya başlanarak sözümona daha çok kalkınmaya yönelik batı emperyal ülkelerinden destek almaya başlayan ülke konumuna düşürülerek ömrünü borçlanarak sürdürmeye çalışan ülkeler arasında yer almayı başardık çok şükür. Hiç unutmam, ilkokul 4.sınıfta okuyorken sınıf öğretmenim Besim Nebioğlu;"bugün doğmuş olan çocuk (o dönemin parasyla) 80 lira borçlu olarak dünyaya gelmiş oluyor. Yani çocuklar, ülkenin borcunu ülke nüfüsüna böldüğünüzde her kişiye bu kadar borç düşüyor". Biz öğrenciler 'bebek nasıl borçlu doğar?" diye hesaplar dururduk. Yıllar sonra anlayabildik ancak.

Ne diyorduk?

Atatürk 10 yıl daha yaşamış olsaydı ülke emperyal ülkelerin güdümünde asla olmayacak, tarım ülkesi olarak kendisine yetecek ve tıpkı cumhuriyeti kurduktan sonraki aydınlanma döneminde olduğu gibi 10 yılda ihracat yapabilecek ülkeler arasında sayılı ülkeler sıralamasında olurduk diye düşünüyorum..

Atatürk'ün gerçek ölüm sebebi yazıldığı gibi siroz hastalığından dolayı olduğuna ben inanmıyorum. Emperyal güçler tarafından uzun sürede etkisini gösterecek bir ilaç karışımıyla suikast sonucu öldürüldüğünü düşünüyorum çünkü, ölümünden sonra ülkede gelişen olaylara baktığımızda ölümün normal bir ölüm olduğunu göstermiyor.

Atatürk'ün ölümünden sonra ülkeyi yönetenlere bakınca bir emperyal ülkelerine ve ABD'ye bağlılıklarını görüyoruz.

Özellikle Köy Enstitüleri kapatılmış (o lider kapatmış, şu lider kapatmış veya şu lider kapatılmasını istemiyordu şeklinde şark politikasını üretmeye çalışmıyorum)  

Köy Enstitüleri kapatılarak Atatürk'ün aydınlanma yolunun devam etmesi durdurulmuştur! Bunun Türkçesi budur. Lazcası da!

Atatürk'ün kurmuş olduğu Cumhuriyet'e bakarmısınız..Kadınlara seçme ve seçilme hakkından tutunuz tüm evrensel haklara ve özgürlüklere sahip bir Türkiye..

Herkese istediği şekilde yaşam özgürlüğü verilmiş daha ne olsun..

Zaman zaman 1500 yıl öncesine dönmek ve o koşullardayaşamak isteyenlere rastlamıyor değiliz. Ah azizim her türlü ibadet özgürlüğü verilmiş sana Atatürk sayesinde sen hala karanlık dönemlere dönmek istiyorsun yazık!

Sizler de biliyorsunuz ki o günler geri gelmeyecek. İsteyen Suudi Arabistan'a yerleşebilir. O özgürlüğü de sunmuş herkese Atatürk.

Gidin araştırın, en fazla cami yapımı Atatürk döneminde gerçekleştirilmiştir.

Dikkat edin çarpılırsınız.

Demedi demeyiniz!

 

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..