Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Aralık '14

 
Kategori
Güncel
 

Atatürk Orman Çiftliği ile ilgili Atatürk'ün vasiyeti...

Atatürk Orman Çiftliği ile ilgili Atatürk'ün vasiyeti...
 

Kaç-ak Saray yaklaşık bir aydan beri halkın gündeminde.

Yok oda sayısı, yok maliyeti…

Kimse yapının arsasını konuşmadı.

Aslında bu durum, orayı yaptırıp, içine yerleşenlerin işine de geldi. Öyle ya, bu yapının yapıldığı yerin tartışılacağına, yapının maliyeti ve görkemi tartışıldı. Burayı savunanlar için bu durumu savunmak daha kolaydı. “İtibardan tasarruf olmaz” diyerek kestirip attılar.

Biz gelelim Atatürk Orman Çiftliği için Atatürk’ün vasiyetine:

Atatürk’ün çiftliğe ilişkin şartlı vasiyetinin ihlalinin tespiti ve müdahalenin men’i” talebiyle Başbakanlık, Maliye Bakanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi aleyhine açılan davada önceki gün mahkeme heyetinin açılmasını istediği Atatürk’ün Başbakanlık arşivinde bulunan vasiyeti ne diyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın inşaatı sırasında mahkemenin durdurma kararını tanımayarak, “Sıkıyorsa yıksınlar” dediği Kaç-ak Saray’ın yapıldığı Orman Çiftliği için Atatürk, vasiyetinde, “Halka gezecek, eğlenecek sıhhi yerler temin edin” isteğinde bulunuyor.

Vasiyette, AOÇ’nin, “Yerine göre, araziyi ıslah ve tanzim etmek, muhitlerini güzelleştirmek, halka gezecek eğlenecek ve dinlenecek sıhhi yerler, hilesiz ve nefis gıda maddeleri temin eylemek, bazı yerlerde ihtikârla fiili ve muvaffakiyetli mücadelede bulunmak gibi hizmetleri zikre şayandır” deniyor.

Yurt Gazetesindeki habere göre; Atatürk, vasiyetin tamamında çiftliğin nasıl kullanılması gerektiğini şöyle açıklıyor: “Çiftliklerin, yerine göre, araziyi ıslah ve tanzim etmek, muhitlerini güzelleştirmek, halka gezecek eğlenecek ve dinlenecek sıhhi yerler, hilesiz ve nefis gıda maddeleri temin eylemek, bazı yerlerde ihtikârla fiili ve muvaffakiyetli mücadelede bulunmak gibi hizmetleri zikre şayandır. Bünyelerinin metanetini ve muvaffakiyetlerinin temelini teşkil eden geniş çalışma ve ticari esaslar dâhilinde idare edildikleri ve memleketin diğer mıntıkalarında da mümasilleri tesis edildiği takdirde tecrübelerini müspet iş sahasından alan bu müesseselerin ziraat usullerini düzeltme, istihalaatı artırma köyleri kalkındırma yolunda devletçe alınan ve alınacak olan tedbirlerin hüsnü intihap ve inkişafına çok müsait birer amil ve mesnet olacaklarına kani bulunuyorum ve bu kanaatle tasarrufum altındaki bu çiftlikleri bütün tesisat, hayvanat ve demirbaşlarıyla beraber hazineye hediye ediyorum. Kemal Atatürk.”

Gördüğünüz gibi halkın gezmesi için güzel tesislerin yapılmasını istiyor. Gereğinin yapılması için de hazineye bırakıyor. Hazine’de iktidar demek olduğuna göre,  böylesi bir sarayın yapılması da normal..!

Saray milletin olduğuna göre, millet adına da halkın seçtiği Cumhurbaşkanı’nın böyle bir sarayda oturması ve konuklarını, kendisine yakın hissettiği sanatçıları(!) sarayda ağırlamışı normal değil mi?

‘Millet İradesi’nin temsilcisi böyle bir sarayda otururken, milletin saraya yaklaşması mümkün mü?

Millet milletliğini bilmeli ve  sarayın çevresinde gezmemeli. Her ne kadar Atatürk bu alanı halka bırakmış olsa da, orada milletin(!) temsilcisi, millet adına gereğini yerine getiriyor..!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..