Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ekim '17

 
Kategori
Güncel
 

Atatürk'ü "Heykeller" Üzerinden Savunmak!

Atatürk'ü "Heykeller" Üzerinden Savunmak!
 

Heykele, baltayla, nacakla saldırmak ne kadar akıl dışı ve meczup işiyse, Atatürk'ü sırf heykelleri üzerinden savunmak da o denli meczupluktur.

Yani, bir tarihi şahsiyeti, bir devlet kurucusunu sevdiğiniz göstermek için mutlaka onun heykellerini dikmeniz mi gerekiyor?

Ya da sizin sevginiz ve saygınız heykellerin sayısı oranına göre mi belirleniyor... Bugün Türkiye'de kaç Atatürk heykeli var bilmiyorum ama hiç olmasaydı Atatürk unutulmuş mu olurdu?

Zaman zaman Atatürk heykellerine saldırı haberleri yansır medyaya... Bu haberlerin çoğu provokatif haberlerdir; çünkü olayın kendisi provokasyon için yapılmıştır.

Cumhuriyet tarihimiz boyunca Atatürk heykelleri, toplumumuzun ajitasyonu için bir "yumuşak karın" olarak kullanılmıştır, ne yazık ki!

Kurgu şöyle işler: Sakallı ve cüppeli bir meczup kişi, elinde ufak bir balta veya nacakla Atatürk heykelinin bir yerlerine bir kaç darbe vurur ve bu durum anında görüntülenir!!

Ardından, haber medyada patlar ve tüm "Atatürkçüler" hep bir ağızdan veryansın eder... Özellikle de siyasi iktidar (çünkü mutlaka muhafazakar sağ bir iktidar vardır o zaman) suçlanır.

Tarihimizde Ticaniler denilen böyle bir grup vardır ki, sırf CHP'nin siyasal malzemesi olsun diye heykellere dadanmış ve zamanın Sağı iktidarlarına hücum vesilesi olmuştur.

Atatürk gibi bir tarihi şahsiyeti sırf heykelleri üzerinden korumak ona da haksızlıkter bence... Bununla heykellere saldıranları hoş görüyor değilim... Onlar zaten coğu zaman bir yerlere hizmet ediyorlar.

Ama işi hakarete götürmeden, heykel çokluğunu tartışmak da bu insanların hakkıdır... Bu kadar çok heykel yapmak doğru mudur, yanlış mıdır, tartışırsınız... Ama hakareti tartışmazsınız!!

Tarihçi Kadir Mısırğlu'nun Atatürk heykelleri üzerine söylediği, bir tarihçi titrine yakışmaz... Eğer, heykele karşıysanız bunu böyle söylemeyeceksiniz... Yok, Atatürk'ü sevmiyorsanız onu da hakaretle söyleyemezsiniz...

Ne var ki, bunu bugün (6.10.2017) Hürriyet'teki köşesine malzeme yapan Ahmet Hakan da en az Kadır Mısıroğlu kadar heykel üzerinden provokasyon peşindedir... Ya da bir yerlere yaranma arzusdur bu!

Adam, heykel üzerinden Atatürk'e hakaret ettiğini sanıyor ve bununla bir meczupluk yapıyorsa, sen de heykel üzerinden Atatürk savunması yapıyor gibi görünüp "yalakalık" yapıyorsun!

Bence,  Atatürk heykellerinden daha önemli bir insandı... Her şahsiyet gibi eleştirilecek yanları da vardır elbette ama her halükarda değeri heykel sayısıyla belirlenen biri değildir.

Gerçek şu ki, kusursuz insan olmaz... Ama siz bir insanı kusursuz ilan ediyorsanız onu insan olmaktan çıkarıp "tanrılaştırıyorsunuz" demektir... 

Böyle olunca da onun heykellerini birer "put" kabul etmek zorunda kalırsınız... Toplumu ajite etmek isteyen "derin güçler" de bunu kolaylıkla malzeme olarak kullanır... Çünkü, bilirler ki, herkes "tanrısını" korumak ister!..

Kim olursak olalım, neye inanıyor olursak olalım, bu tür fitnelere düşmemeliyiz, diyorum.

 

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..