Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Kasım '07

 
Kategori
Güncel
 

Atatürk’ü anlamadan Atatürkçü olmak

Atatürk’ü anlamadan Atatürkçü olmak
 

İstemiyorum artık Onun için döktüğünüz sahte gözyaşlarınızı!

İstemiyorum artık Onun için yaktığınız sahte ağıtlarınızı!

İstemiyorum artık Onun adını ağzınıza almanızı!

Benim ne demek istediğimi anlamadıysanız ya da anlayıp da anlatamadıysanız neye yarar gözyaşlarınız, neye yarar ağıtlarınız, neye yarar Onu her fırsatta anmanız…

Ünlü tarihçi ve yazar Prof. Geoffrey Lewis’in geçenlerde okuduğum çok güzel bir sözü var“Atatürk tek bir insanın neler yapabileceğini gösteren 20. Yüzyılın olağanüstü lideri” diyor, bir insanın yeterli donanımlara sahip olursa neler yapabileceğini Türk halkına duyurmayı haykırmak istercesine.

Durum böyle iken, şartlar o zamandan daha ağır değil iken, girdiğiniz bencillik batağında “Amaaaan, bu memleketi ben tek başıma mı kurtaracağım” diyerek hem kendinizi hem de toplumun diğer fertlerini umutsuzluğa iterek, Onu savunuyor gibi yapıp, tam tersi yöne gittiğinizi göremediyseniz, neye yarar gözyaşlarınız, neye yarar ağıtlarınız, neye yarar Onu her fırsatta anmanız?

Onun aydınlanma felsefesinin en önemli dayanakları olan gençlere güvenmiyorsanız, onları daha beşikten başlayarak kendi tozlu düşüncelerinizle yoğurmaya, aldığı eğitim süresince de, onlara doğruları göstermek yerine, onların özgürleşme yollarını tıkamak için çaba harcıyorsanız ve buna da “usta-çırak ilişkisi” safsatasını yapıştırıyorsanız, neye yarar gözyaşlarınız, neye yarar ağıtlarınız, neye yarar Onu her fırsatta anmanız?

Onun, Ulusu oluştururken, Ulus oluşumu önündeki en önemli engelin “Arap Milliyetçiliği kaynaklı, yapay dini kurallar” olduğunu bildiğinden ve bunlardan kurtulmanın en önemli faktörü olan Aydınlanmayı (rasyonel düşünceyi) bir kenara iterek sadece maddiyatın peşine düşerek taklit ettiğiniz batılılar gibi olacağınıza inanıyorsanız, neye yarar gözyaşlarınız, neye yarar ağıtlarınız, neye yarar Onu her fırsatta anmanız?

O, normal bir insan olarak hayatı cephelerde geçtiği halde binlerce kitap okumasına bakmaksızın, hayatınızı kitap okuma özürlüsü olarak devam ettirmek istiyorsanız, neye yarar gözyaşlarınız, neye yarar ağıtlarınız, neye yarar Onu her fırsatta anmanız?

O, toplumsal katmanlaşmaya yol açan yönün tam tersine hareket etmeyi isterken, toplumu yataylaştırmaya çalışırken, yani kısaca, herkesi insani değerler bakımından az-çok eşit yapmaya çabalarken, sizler sırf kendi bencilliğinizden kaynaklanan ve yıllardır insanı insana kul eden yaşam şekillerini savunan siyasi görüşleri savunduysanız, neye yarar gözyaşlarınız, neye yarar ağıtlarınız, neye yarar Onu her fırsatta anmanız?

Bir sözüm de Atatürk Aydınlanmasının “güya” en hızlı savunucuları olan Üniversitelerin sözde Atatürkçülerine; Sizler Atatürk’ten aldığınız mirası ileri taşımak yerine, Onun toplumu yataylaştırma felsefesinin tersine kendi yerleşkelerinizde aynı çatı altında yaşadığınız insanlarla dahi aranızda mesafe varsa, onları dahi sizden çok aşağıda görüyorsanız, neye yarar gözyaşlarınız, neye yarar ağıtlarınız, neye yarar Onu her fırsatta anmanız?

Yüzyıllardır savaşarak batıya doğru ilerleyen ve hayatını kazanan bir toplumu, üreterek ve savaşmadan hayatı kazanmaya ve meseleleri çözmeye yönlendiren Onun tersine, hala maçlarda, sokakta, caddede, evde, ailede şiddet uygulamaya devam ediyorsanız, neye yarar gözyaşlarınız, neye yarar ağıtlarınız, neye yarar Onu her fırsatta anmanız?

Onun, devleti, Ulusun fertlerini, sınırları ve Cumhuriyeti koruma amacıyla yüceltme çabalarının aksine, Devleti ve kolluk kuvvetlerini yıpratarak, herkes, kendi başına kahramanlık öyküleri yaratma çabası içerisindeyse, neye yarar gözyaşlarınız, neye yarar ağıtlarınız, neye yarar Onu her fırsatta anmanız?

Onun, yerli ekonomi ve sanayinin gelişiminin ülkenin bağımsızlığı ve güçlü devletler karşısında sağlam durmasının en önemli ayrıntılarıdır şeklideki düşüncesinin aksine, hepiniz Avrupa’dan daha pahalıya satılan araba markalarına paranızı yatırıp ithalatı patlatıyorsanız, yani, bir şekilde Petrol şımarığı Körfez ülkeleri gibi davranıyorsanız, neye yarar gözyaşlarınız, neye yarar ağıtlarınız, neye yarar Onu her fırsatta anmanız?

O, vatana ve vatandaşa hizmeti en büyük ibadet olarak algılayıp, hayatını onlar için feda etme onuruna ve şerefine ulaşmışken, sizler 1980 sonrası Türkiye’sinin modasına uyarak kendi derebeyliklerinizi oluşturma, az olsun ama benim olsun mantığıyla ufalmayı dahi göze alabilecek zavallılıktaysanız, neye yarar gözyaşlarınız, neye yarar ağıtlarınız, neye yarar Onu her fırsatta anmanız?

Onun, toplumun her kesimini kucaklayabilme yüreğine sahip olduğunu unutup, Onun fikirlerini paramparça edip, sadece size uyan parçasına sahip olma isteğindeyseniz, neye yarar gözyaşlarınız, neye yarar ağıtlarınız, neye yarar Onu her fırsatta anmanız?

Onun kurduğu Cumhuriyetin parçalarının hepsi doğru yerlerine yerleştirilmeden, Onun Türklerin tarihine bakışının ne demek isteğini anlamadan, köklerimizi Ortadoğu’ya doğru uzatarak, yani, Araplaşarak sorunlarımızı çözme konumuna geleceğimizi düşünüyorsanız neye yarar gözyaşlarınız, neye yarar ağıtlarınız, neye yarar Onu her fırsatta anmanız?

Dünya Müslümanlarının kurtuluşunun Onun tarif ettiği yönde olduğunu görmeden, onlara doğru koşma gafletine hâlâ devam edecek kadar karanlıksa düşünceleriniz neye yarar gözyaşlarınız, neye yarar ağıtlarınız, neye yarar Onu her fırsatta anmanız?

Eğer böyle devam edecekseniz;

İstemiyorum artık Onun için döktüğünüz sahte gözyaşlarınızı!

İstemiyorum artık Onun için yaktığınız sahte ağıtlarınızı!

İstemiyorum artık Onun adını ağzınıza almanızı!

Eğer “bu böyle gelmiş ama böyle gitmeyecek” deme erdemine sahipseniz de ağlamayın, dökmeyin gözyaşlarınızı… İçinizi sevgiyle doldurun, neşelenin, yapmacık olmayanından kahkahalar atın kendinizi kasmadan ve yayın bu enerjinizi tüm topluma ve tüm insanlığa…

Çünkü o da bunu isterdi….

 
Toplam blog
: 128
: 898
Kayıt tarihi
: 26.01.07
 
 

Kimim? Nereden gelir, nereye giderim?29 Kasım 1970 tarihinde Türkiye'nin Doğu-Batı geçiş yolunun en ..