Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '15

 
Kategori
Tarih
 

Atatürk'ü itibarsızlaştırmak!...

Atatürk'ü itibarsızlaştırmak!...
 

Mustafa kemal Atatürk Ve İsmet İnönü


Son yıllarda bir trend çıktı. Atatürk'ü ve Ulusal Kurtuluş Savaşını itibarsızlaştırmak trendi. Bazen direkt Atatürk'e dil uzatıyorlar. Bazen de direkt dil uzatamadıkları durumlarda İsmet İnönü'ye dil uzatıyorlar. Sanki, Atatürk ve İsmet İnönü sağlıklarında hiç birbirlerini sevmezlermiş sanki İsmet İnönü'nin Ulusal Kurtuluş Savaşına hiç katkısı olmamış gibi.

Geçmişte, baskıcı 2.ci Abdülhamit'ten bir Ulu Hakan yarattılarsa, şimdi de hain Vahdettin'den bir çakma kahraman yaratmaya kalkıyorlar. Hatta, kendi tezlerine uygun aylık dergiler çıkarıyor. Bu dergiler, ne denli Atatürk'ü kötüleyen kitap varsa veriyor. Geçenlerde, hainliği tescilli Çerkez Ethem'in bile Atatürk'ü kötüleyen kitabını ücretsiz olarak veren sözde bir tarih dergisi gördüm.

Ben ayrıntısına girmeyeceğim. Atatürk'ü ve Ulusal Kurtuluş Savaşını ayrıntılarıyla anlatan pek çok değerli kalem var. Prof Dr Ergün Aybars, İlber Ortaylı, Sinan Meydan ilk çırpıda aklıma gelen insanlar. Bu değerli kalemler, Atatürk'ü, İnönü'yü , UIusal Kurtuluş Savaşını kötüleyenlerin tezlerini nasıl da yerle yeksan ediyor biliyoruz. Büyük vatansever ilan edilen Vahdettin'in İngiliz'lere, ABD'ye yazdığı mektupları ve o mektuplarda Atatürk için ne dedikleri zaten biliniyor. Hatta AKP'nin İlahiyatçı Milletvekili TBMM'de konuşmasında '' Biliyor musunuz Yunan'lıların Türk'lerle savaşı yok.Bütün şehitlikler temsili '' diyebilmiştir.

Galiba, Yunan'lıların Ege'yi işgal ettiği de düpedüz yalandır. Benim memleketim Manisa'nın Alaşehir ilçesidir. Rahmetli babaannem Yunan'lıların Türk Ordusundan kaçarken Aalaşehir'in nasıl yaktıklarını anlatırdı. O zamanlar 15-16 yaşında kendi deyimiyle gelinlik bir kızmış. Kamil Su'nun Kültür ve Turizm Bakanlığı yayınlarından çıkan '' Manisa ve Yöresinde İşgal Acıları '' kitabını ağlayarak okumuştum. Demek ki ağlamam boşunaymış. Yunan İşgali bir senaryo ve koca bir yalan imiş.

Acaba neden bunu yapıyorlar ? Neden Atatürk ve silah arkadaşları sürekli kötülenirken Osmanlı bakiyeleri yüceltiliyor ? Dinsel gerekçelerle yanıtını verdiğinizi duyar gibiyim. Peki dinsel gerekçelerle Vahdettin'e sahip çıkanların onun içki içtiğini bilmez mi ? Osmanlı Padişahlarının yaşamı baştan sona dindar bir yaşam mı ? Hayır. Bilenler bilir. Yavuz Sultan Selim ne zaman hilafeti İstanbul'a getirdi. Osmanlı'da gerileme ve çöküş dönemi başladı. Nedir bazı insanlarda Atatürk'e ve silah arkadaşlarına duyulan büyük kin ? Hatta '' Olmasaydın da olurduk '' diyebilen insanlar çıkmıştır. Elbette, Osmanlı'nın iyi şeyleri de vardır. Ama her devlet gibi miadını tamamlamıştır. Hatta bir padişah bir Arnavut kökenli kişinin bahçıvanı '' Pis Türk '' diye azarladığını unutmayalım. Osmanlı Padişahlarının hemen hepsinin anneleri yabancı kökenli değil miydi ?

Sözün özü, Osmanlı yaşanmış ve bitmiş bir devlettir. Türkiye Cumhuriyet'inin kurucusu Atatürk ve silah arkadaşlarıdır. Bu ulusun kalbinden kimsenin Atatürk sevgisini söküp atamayacaklarını bilmelerini istiyorum.

 
Toplam blog
: 81
: 7360
Kayıt tarihi
: 24.04.15
 
 

Türkiye'nin kısa espri konusunda en çok üretken ve tanınmış mizah yazarlarından birisiyim. 30 yıl..