Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '08

 
Kategori
Bayramlar
 

Atatürk'üme

Atatürk'üme
 

Okumak isteyen sığırtmaç Mustafa ile.


Aziz Mustafa Kemal Atatürk'üm!

Eşsiz emeklerle kurduğun cumhuriyetin yarın 85. yıldönümünü kutlayacağız. Yüreklerimizde azıcık keder, endişe ve yeise mahal bırakmadan doya doya, coşkunun doruğunda haykıracağız: Yaşasın Cumhuriyet!

Ülkemizin içinde bulunduğu ahval ve şeraite bakıp ne olur üzülme, incinme! Her sayfası kahramanlık dolu cumhuriyet tarihimiz boyunca, yaşarken sana inanmayanlara nasıl hiç aldırmadan yoluna devam ettiysen, şimdi de aldırma aziz Mustafa Kemal'im! Bizler, bıraktığın emanetin yılmaz bekçileriyiz. Tarih boyunca, kazandığın muhteşem zaferi asla hazmedemeyen alçaklar güruhu batılı emperyalistler, seni silmek için ellerinden gelen her türlü oyunu oynuyorlar. Bizi içerde ve dışarda bölmek için, o kuş beyinleriyle neler tezgahlıyorlar. Bizler, tarihten dersini almış Türkiye Cumhuriyeti çocukları olarak hakikaten ibretle izliyoruz olan biteni.

Hiç şüphen olmasın ki, bizler sukunetle herşeyin sonunu bekliyoruz. Sana ve kurduğun cumhuriyete ebediyyen minnettar, tüm yaşananlardan sonra senin değerini kat be kat öğrenmiş daha aydınlık ve çağdaş bir Türkiye'ye ulaşacağımızdan zerre kadar şüphe etmeden yaşıyoruz cumhuriyetimizi.

Birgün istiklal ve cumhuriyetimizi muhafaza ve müdafaa mecburiyetine düşersek, damarlarımızdaki asil kandan alacağımız kuvvet öyle güçlü olacak ki, dünyada emsali görülmemiş bir hükümranlığı olduğunu zanneden süper güçlü nice zavallı devletler dahi neye uğradığını şaşıracaklar inan Ata'm! Üstelik bu kez karşılarında bütün orduları dağıtılmış, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş yoksul ve hiçbir gücü olmayan bir halk olmayacak. O nedenle değil mi ki, bir türlü sataşacak cesareti bulamıyorlar da, içimizdeki sinekleri vızıldatıyorlar gah şarktan, gah şimali bize komşu bataklıklardan.

Bizler yüce Türk Milletinin evlatları olarak, başımız dik ileriye hep ileriye bakarak yürüyoruz, sen rahat uyu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk!

ATAM

Yolcu ederken seni bilinmezliğe
Ağaçlar bayrak açmış yoluna Atam!
Son nefesinde baktığın okyanus gözlerinle
Kimlere dedin acep?:
Aleykümselam!

Ey şanıyla muzaffer yüce komutan
Gittiğin yerlerden hep gözet bizi!

Aşkınla dolu kalplere güven her zaman
Cumhuriyet bir emanet, bizler bekçisi!.. 29.10.1997/ İzmir- Gülpembe

( Atatürk'ün hasta yatağındaki son sözü " aleykümselam" olmuştur)

 
Toplam blog
: 95
: 736
Kayıt tarihi
: 08.03.07
 
 

Emekli öğretmenim, 52 yıllık hayatımdan amatör mizah, bağlama, sürrealist resimler, yitikler, sev..