Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '18

 
Kategori
Özel Günler
 

Atatürk'ün Söke'ye Gelişinin 94.Yıldönümü

Atatürk'ün  Söke'ye Gelişinin 94.Yıldönümü
 

Konuşmacılara birer demet çiçek verilirken (9 Şubat 2018)


Sizden ricam budur,
Sizin başarınız
Cumhuriyetin başarısı olacaktır.
Hiç bir zaman  hatırınızdan  çıkmasın ki
Cumhuriyet  sizden fikri hür,
irfanı hür nesiller ister

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK

***

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyeti kurduktan sonra yurt gezilerine başladı. Bunlardan biri de Söke’dir. Atatürk’ün Söke’ye ziyaretlerinin 94. Yılında bu geçmiş yıllara farklı ve daha zengin bir programla kutlandı. Bunlardan biri de Sökeli araştırmacı yazarlardan Yaşar Çağbayır ve Abdülkadir Güler  tarafından  Söke Anadolu  Lisesi’nde  saat 11.00 ‘de  öğretmenlere,  öğrencilere  Atatürk’ün  Söke’ye ne zaman geldi?  Konulu seminerle  birer konuşma yaptılar.  

Konuşmalarla ile ilgili Söke Ekspres Gazetesinde aldığım  haberi  aynen  sunuyorum:

 

(10 Şubat 2018 Cumartesi )

Araştırmacılar Atatürk’ün Söke‘ye Gelişini Anlattı...

Yazar ve araştırmacılar Abdülkadir Güler ve Yaşar Çağbayır, Atatürk’ün Söke’ye gelişi ile ilgili araştırmalarını öğrencilerle paylaştılar...

Atatürk’ün Söke’ye gelişi ile ilgili tarihi yanlışlığı yapıldığını araştırmalarla ortaya çıkararak yıllarca 4 Şubat olarak kutlanan etkinliklerin 9 Şubat olarak kutlanmasına öncülük yapan emekli eğitimci, gazetemizin yazarı ve araştırmacı Abdülkadir Güler ve emekli eğitimci, yazar ve araştırmacı Yaşar Çağbayır, bu konudaki araştırmalarını bu kez öğrencilerle paylaştılar.

Söke Anadolu Lisesi Konferans Salonunda yapılan konferansa Söke Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Yapıcı, Söke Belediyesi Kültür Müdürü Neriman Arslan, Şair ve Yazarlar Derneği Başkanı Tülay Sarayköylü, okul müdürü Hakan Çevik ve öğrencilerin katıldığı konferansta emekli eğitimci Yaşar Çağbayır, Atatürk’ün Söke’ye 1981-1996 yılları arasında kutlandığı gibi 4 Şubatta gelmediğini belgeleri ile anlattı.

Çağbayır, Ata’nın Söke'ye gelişi ile ilgili o günlerde yaşananları da öğrencilerle paylaştı.  

Konuşmacılardan emekli eğitimci, gazetemizin yazarı ve araştırmacı Abdülkadir Güler ise, Atatürk’ün 9 Şubat'ta Söke'ye geldiğini Genelkurmay ve Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu arşivlerinde yaptığı çalışmalar sonunda anlaşıldığını dile getirdi.

Öğrencilerin büyük ilgi ile izledikleri konferansın bitiminde Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Yapıcı, Çaybayır ve Güler’e çiçek vererek teşekkür ettiler.

Yapılan  konuşmalar  sonunda  Söke Belediye  Başkan Yardımcısı  Ahmet  KARAKAŞ  ve  Söke İlçe Milli Eğitim Müdürü  Şerafettien YAPICI    tarafından  konuşmacıları  tebrik ederek  birer  demet  çiçek verdiler.,,

Haber: İbrahim Özgezici

***

NOT: 1-  Geniş  bilgi için: Sökeli Şairler, Yazarlar -  Güldeste  /  Abdülkadir Güler. Ankara 1998
          2- Abdülkadir Güler’in  Atatürk’ün  Söke’ye ilk gelişi / Milliyet  Blog : 11 Şubat 2011 bakabilirsiniz.
          3- Söke'de  İz Bırakanlar , Araştırma, İnceleme ,Biyorafi , Abdülkadir Güler-  Söke 2017


Abdülkadir GÜLER
 

11.02.2018-  SÖKE


 

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..