Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Eylül '17

 
Kategori
Astroloji
 

Atatürk'ün Doğum Haritası

Atatürk'ün Doğum Haritası
 

Atatürk'ün Doğum Haritası Rektifikasyonu


Ne kadar üzücü bir durum ki Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün doğum tarihi Gün Ay ve saat olarak belli değil. Ancak rektifikasyon dediğimiz yöntemle Atatürk'ün doğum gününü ve tarihini belirleyebiliriz. Bunu yapabilmemiz için Atatürk'Ün hayatını, söylemlerini demeçlerini de iyi bilmemiz lazım. Ayrıca Atatürk'ün seçtiği kıyafetler, renkler, tarzı da yüz hatlarıda onun rektifikasyonunda önemli ip uçları vermektedir.

 

Atatürk'ün babası o küçükken vefat etmiştir, babası hakkında detaylı bir bilgi yok. Makbule adlı kız kardeşi, kargalarını tarlasında kovaladığı Dayısı yok. Ancak elimizdeki bilgiler onun çocukluk yıllarının zor olduğu babasız büyüdüğü yönünde. Bu doğum haritalarında hemen aklımıza 1. evde veya 4. evde Plüton ve Satürn'ün bulunmasını ters açılar yapmasını getirmeli.

 

Diğer yandan eşinden ayrılmış evliliklerinde mutlu olmamış hayatına sevdiği kadınlar girmiş. Bunlardan biri de Atatürk'e aşık olduğu söylenen Zsa Zsa Gabor olduğuna yönelik iddialar var ki onunda haritasını incelememiz Atatürk'ün Doğum Haritasını belirlememe katkı sağladı. Zsa Zsa Gabor'un haritasındaki Venüs'ün ve AY'ın konumu veri oldu.

 

Onca zorlu çocukluk yıllarına rağmen okulunda hırslı zeki olması 3. ve 9. evleri buna göre düşünmem gerektiğini anlamamı sağladı.

 

Ayrıca öldüğü tarih olan 10 Kasım 1938 gece saat 01:30  ( 09:05 değil bu saat o zaman ki aklı evvellerin Atatürk için memurlar gece saygı duruşunda bulunamaz sabah 09:00 da gelirler 09:05 de de saygı duruşu sağlanır) bakış açısıyla yapılmış belki o zamanki konjontüre göre gerekli şimdi ise saçma gereksiz bir uygulamanın ürünü uydurma saattir. Neyse, ölüm saati 01:30 da bakıldığında o dönemde ki gezegen konumları özellikle Satürn ve Plüton'un durumları açıları Atatürk'ün doğum haritasındaki detayları yakalamamı sağladı.

 

Elbiselerinin titizliği, diplomasi yönü onun Ay burcu Terazi yönünü ortaya koymakta, aynı zamanda AY'ın keraat vaktine denk gelmesi zodyakta hassas bir hastalığa dikkat işareti. Kendisi sirozdan vefat etti. 10. evde bulunan güneşi ve merkürü onun dünyaca ünlü bir insan olmasının işaretiydi, Satürn ve Plüton'un birinci evdeki konumları babasının vefatı yetim ve zorlukla büyümesini, girdiği ortamlarda neptünle ben buradayım derken ince tenor sesiyle konuşmasıyla herkesi şaşırtmasının etkileri bize objektif bir rektifikasyon yapma imkanı vermektedir.

 

Özgürlük ve Bağımsızlık benim karakterimdir sözüyle Kova ve Oğlak arasında ki öz burcunu açıklarken, Yurtta ve Cihanda Sulh söylemiyle 30 yaşından sonra uzlaşmacı barışçıl siyasetleri geliştirmesi Ay burcu Terazinin etkileriydi. Kimseye göstermediği sakladığı zaafiyet sanmasınlar diye belirtmediği Venüsün Balıkta olmasıyla ortaya çıkan vaziyet aslında onun iç dünyasını ele veren Türk Sanat Müziği'ni sevişi de Terazi gezegeni Venüsün balıkta bulunuşları açıları hepsi birer veridir.

 

Bilime okumaya olan merakının Kova ve Oğlak arasında ki güneşinin yansımasıyken Kaç yükseleni ve 3. dekandaki durumu da aslında onun adaleti (Satürn Koç'ta) barışı getirmek için savunma çabası amacıyla savaşçı mücadeleci yanını ortaya koymuştur.

 

Kova'nın birinci dekanındaki güneş zaten onun toplumcu sosyal bir olma beraber olma ve CUMHURİYET olma karakterini de en iyi açıklayan unsurlardandır.

 

Aslında MUSTAFA K. Atatürk'ün doğum haritasında Kova Burcu yükseleni Koç oluşu da tıpkı 20 Nisan 571'de gece 01-03 arasında doğan Hz Muhammed MUSTAFA ile olan Devrimci, cesaret, planlamacı, programcı, düşünsel tavaf yapma, barış için savaşı da göze alma gibi çok önemli özelliklerde ortak oluşlarını da anlamamızı sağlamaktadır. Türkiye de toplum olarak iki MUSTAFA'yı kavga ettirmek yerine ikisini de anlayıp miras bıraktıkları ilkeleri devam ettirmeye çalışmalıyız. Bu sayede ülkemizi hem Batıda HAÇLILARDAN, hemde DOĞU'nun gerici ve Hz Muhammed(sas) mirasını yok eden İŞİD ve FETÖ vb. yobazlıktan koruyabiliriz.

 

Bunları bulmamda bana Nutuk adlı kendi eseri de yardımcı oldu. Ayrıca Martin Lings'in yazdığı Hz Muhammed'in hayatı adlı eseri de okumam Hz Muhammedin doğum saatini de belirlememe yardımcı olmuştur. Her iki eseri de okumadıysanız mutlaka okumanızın iki MUSTAFAYI kavga ettirmeye çalışıp nemalanmaya çalışanlara karşı bir savunma mekanıizması oluşturacağını da belirtmek isterim.

 

Saygılarımla

Ayhan Özcimbit

 

Not: Analizi yaparken ve rektifike ederken daha bir çok ayrıntıda vardı fakat okuyucuyu sıkmamak için onları yazmadım. 

 

 

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..