Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '10

 
Kategori
Okullar
 

Atatürk'ün mavi gözleri

Atatürk'ün mavi gözleri
 

Atam izindeyiz...


Hayırseverleri teşvik etmek amacıyla 2002 yılında hazırlanan Eğitime % 100 destek kampanyasına ülke genelinde en büyük destek Muğla’dan geldi. Muğla’da 56 milyon 750 bin TL tutarında 728 dersliği kapsayan 61 protokol imzalandı. Bunlardan 22 milyon 850 bin TL tutarında 36 protokol tamamlandı ve 369 derslik eğitime açıldı. Yapımı devam eden 25 protokol daha var.



Yapılan protokollerde 23 hayırseverle Bodrum ilk sırada yer alırken, Bodrum’u, 15 protokolle Fethiye izledi. Milas’ta 7, Marmaris’te 6 protokol imzalandı. Muğla merkez ise 4 protokolde kaldı. Ula’da 2 protokol yapılırken, Datça, Dalaman, Yatağan ve Kavaklıdere’de birer protokol yapıldı. Ortaca’nın listede olmaması ise ayrı bir soru işareti. Ortaca’da hayırsever mi yok, hayırseverleri teşvik edecek yöneticiler mi yok?


Okullar yapılıyor, fiziki şartlar en iyi seviyelere çıkarılıyor. Ya okulların içindeki durum nedir. Bir de onları irdelemek gerek. Öğrencilerin başarısında fiziki şartların yanında verilen eğitim de önemli. Verilen eğitimde son yıllarda endişeyle izlediğimiz garip uygulamalar oluyor.


Baş öğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün 13 Ekim 1928’de yeni Türk alfabelerini tanıtırken kara tahtanın önündeki o fotoğrafını hepiniz hatırlarsınız. Okuryazar oranının yüzde 7’lerde olduğu Cumhuriyetin ilk yıllarında; Atatürk, “Hükümetin en feyizli ve en mühim işi maarif işleridir” demiş ve bu önemli görevi şimdiki adıyla Milli Eğitim Bakanı Maarif İşleri Vekili Hamdullah Suphi Tanrıöver’e vermiştir.


Atatürk’ün kara tahtanın önünde başlattığı eğitim hamlesi adeta güneş gibi tüm ülkeyi aydınlatmış ve siyasetten, tıp alanına, bilimden astrolojiye kadar birçok meslekte aydın gençlerin yetişmesinde vesile olmuştur.


İlkokul birinci sınıftan itibaren karatahtanın üstündeki Atatürk fotoğrafına bakarak, ulu öndere minnettarlığımızı gösterirken onun mavi gözlerinde sevgiyi, başarıyı, azmi, kararlılığı, dürüstlüğü ve liderliği gördük. Hepimiz Atatürk olma hayali kurduk. Onun sayesinde hem özgür, hem de büyük adam olduk.


Biz Atatürk’ün değerini bildik, bilmeye de kanımızın son damlasına kadar devam edeceğiz. Ancak son yıllarda Atatürk sevgisine gölge düşürecek yönetmelikler çıkmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yönetmelik değişikliğiyle, “Atatürk Köşesi”nin özel öğretim kurumlarında bulunması zorunluluğu ortadan kaldırıldı. Yüzde 99’u tarikatların elinde olan özel okullar öğrencilerine Atatürk’ü göstermeyecek. Atatürk’ün fikirlerini öğretmeyecek. Kapalı kapılar ardında yapılan bu uygulama hangi planın parçası. Kim bizi nereye sürüklemeye çalışıyor. Burada Atatürk’e ve laikliğe saldırı var.


Türkiye AB Karma Parlamento Komisyonu üyesi “Devlet dairelerinden Atatürk’ün fotoğrafları indirilsin” deme cüretini gösterirken, AKP İzmir Gençlik Kolları’nın düzenlediği panelde konuşan bir profesör Ulu öndere “Bu adam” diyerek hitap etmiş ve Atatürk’e hakaret suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.


Neler oluyor, eğitim camiasında. Gün geçmesin ki bir okulda din içerikli CD izletildi haberi çıkmasın. Muğla, Türkiye’nin aydınlık yüzüdür. Muğla Türkiye’nin okur yazar oranı en yüksek olan ilidir. Muğla’da okur yazar oranı umutsuzluktan ve çaresizlikten değil, bilgi ve eğitime verilen değerden yükselmiştir.


Muğlalılar, eğiteme destek vermenin gururunu yaşarken, hesap sorma bilgeliğini de tüm cesaretleriyle gösterebilecek yetkiye sahiptir. Muğlalı hayırseverlerin kurduğu okullarda Atatürk’ün mavi gözleri çocuklarımızı gözetecek, aklı selim öğretmenler de onun fikirlerini sonsuza kadar öğretecektir.


 

 
Toplam blog
: 3
: 541
Kayıt tarihi
: 02.10.10
 
 

Yazmayı ve okumayı seviyorum...