Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '09

 
Kategori
Mizah
 

Atatürk'ün rakısı elden gidiyormuş...

Atatürk'ün rakısı elden gidiyormuş...
 

Guardian'dan al haberi..


Günün haberi'ni Radikal'den aldım:

LONDRA - Türkiye’de insanların giderek rakı yerine daha ucuz olan birayı tercih etmesi ekonomik krizin bir göstergesi olarak da değerlendirildi. The Guardian gazetesi, “Atatürk’ün rakısı, ucuz biraya yenildi” başlıklı haberinde “İnsanların kitle olarak işsiz kalması ve hükümetin IMF’den 17 milyar sterlin tutarında kredi sağlama çabası, Türk ekonomisinin küresel resesyonda solduğunun işaretleri idi. Şimdi de geleneksel meyhanenin durumu, gerçekten zor günlerin geldiğinin kanıtıdır” diye yazdı. "

İngiliz Gazetesi Guardian'daki şu inceliğe bir bakın; "Atatürk'ün rakısı"nın ucuz biraya yenik düşmesi dokunmuş adamlara. Sonra da tutmuş, bunu haber yapmışlar.

"Atatürk'ün rakısı", ucuz bira karşısında yenik düşüyorsa memlekette ekonomik kriz almış başını gidiyor demektir, bu hesaba göre..

Olabilir tabii.. Tüm dünyayı etkisi altına alan krizin Türkiye'yi etkilememesi mümkün değildir. "Atatürk'ün rakısı" da bundan nasibini almış olabilir.

Bunlar doğal şeyler de, Guardian gibi bir gazetenin bunu haber yapması pek doğal değil..

Şundan dolayı; Bunlar bu haberi boşuna yapmamışlardır. Arkasından gelecek bir politik oyun vardır mutlaka.. En azından Türkiye'deki "yüksek hassasiyetlileri" pirelendirmek amacı olabilir..

Şöyle ki, "Atatürk'ün rakısı" nın tüketimindeki azalma haberiyle, Türkiyede Atatürkçülük'ün sonu getiriliyor, Türkiye'de laiklik elden gidiyor; Türkiye giderek din devleti oluyor şekline dönüştürülebilir..

Bir zamanlar, Başbakan sofrasında rakı bulunmadığı için kızıp laiklik refleksiyle garsona dönerek; "Getir evladım ordan bir rakı!.." diye seslenilmesi epeyce bir gündem yapmıştı.

Nitekim, sofraya rakı koymayan o "gaflet ve delalet" içerisindeki iktidar bunun bedelini ödedi..

Şimdi bu Guardian haberinden sonra, mevcut iktidar acilen tedbirler almalı.. "Atatürk'ün rakısı"nı, ne edip etmeli, ucuzlatmalı.. Yoksa, "Atatürk'ün rakısı" bunları da alaşağı edebilir..

Benden söylemesi..

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..