Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '11

 
Kategori
Güncel
 

Atatürk ve arkadaşlarına saldırılar artıyor...

Atatürk ve arkadaşlarına saldırılar artıyor...
 

Türkiye’de kapitalizmin önemli temsilcileri, son günlerde gazeteleri ve televizyonlarında, kiraladıkları yazarlar aracılığıyla Atatürk ve arkadaşlarına saldırılarını arttırdılar.

Örneğin; CNN Türk’te program yapan Akşam Gazetesi Yazarı Nagehan Alçı bunlardan birisi! Programda ne söylüyor?

 “Atatürk diktatördü”

Hadi ya…

Sen Atatürk ve kurtuluş savaşı hakkında ne biliyorsun?

Süslenip, püslenip birilerinin dolmuşu ile televizyon kanallarına çıkıp ahkâm kesmek ne kadar kolay değil mi?

Atatürk ve arkadaşlarına dil uzatmak senin ne haddine?

Böyle bir sözden sonra, onunla aynı stüdyoyu paylaşan Enver Aysever ve Altan Öymen, hala aynı havayı teneffüs etmeye devam ediyorlar.

Atatürk ve arkadaşlarını “diktatörlükle” eleştiren bu güruhlar, bu günkü iktidara toz kondurmuyorlar. Silivri ve Habur yargılamalarını bir türlü karşılaştırmayı, HSYK ve Anayasa Mahkemesinin üye yapısını bir türlü ağızlarına alamıyorlar.

Hele hele Ergenekon ve Balyoz sanıklarının tahliyelerini isteyen hâkimlerin sürgüne gönderilmesini hiç konuşmuyorlar.

Savcılara verilen talimatlarla insanların onursuzlaştırılmasını, insanların sorgusuz sualsiz yıllarca içeride tutulmasını hiç mi hiç dile getirmiyorlar. Dile getirenler için de o yargının aldığı bir karar, yargıya intikal eden konuları konuşmayalım diyebiliyorlar.

Bu sürüp giden düzene sesini çıkartmayan bu ve benzeri güruhlar, konu Atatürk olunca, gözlerini kapatıp, ağızlarını açıyorlar!..

Nagehan Alçı Atatürk için böyle bir söz sarf ederde, eski yağcılardan, yeni AKP milletvekili Mehmet Metiner’in durur mu?

O da meclis kürsüsünden buyurdu: Atatürk ve İsmet İnönü devrini “dikta ve faşizm’le suçladı.”

Tabi mecliste kıyamet koptu!

Hatırladınız mı bir süre önce Mehmet Metiner’in kaseti internet sitelerinde yayına verilmişti! Metiner orada ne diyordu?

Ben Tayyip Erdoğan’la demokratik bir Türkiye inşa edilebileceği kanaatinde değilim. Çünkü icazet aldığı içerideki çevreler statükonun sahici sahipleri”  demiş ardından piyasaya yeni çıkan kaseti için de konuşmuştu.

Mehmet Metiner yeni kaseti için şöyle demişti: “Ses bana ait ama ifadeler değil! Bu PKK’nın bir komplosu! Nasıl yaptılar, HADEP’te siyaset yaptığım dönemdeki konuşmalarımı birleştirip mi bunu ürettiler bilmiyorum ama benim Başbakanımı nasıl savunduğum, nasıl desteklediğimi herkes bilir. Suç duyurusunda bulunacağım. Kim bunu internete düşürmüşse namertlik etmiştir!

Bu sözlerden sonra Mehmet Metiner’in meclis kürsüsünden böyle bir çıkış yapmasını anlamak pek ala mümkün. Ayrıca Sayın Başbakan’ın eşi Emine hanım’ın önünde diz çökerek, özürlerini iletmesi de bugünün Türkiye’sinde gayet normal. Ne de olsa ülkede ‘ileri demokrasi’ uygulanıyor.

Başbakan’dan af dileyen Mehmet Metiner, Başbakan’ın önünde(!) bin bir takla atarken, Atatürk ve İnönü’ye saldırarak puan toplayabileceğini sanıyor.

İsmet İnönü’ye “tek adam” diyen Mehmet Metiner, Emine Erdoğan’ın önünde iki büklüm olduğunu, bu halkın unutacağını sanıyor.

Başbakan Erdoğan’ın ayağına giden ve özür üstüne özür dileyen Mehmet Metiner’i İnönü görse ne derdi?

 “Hadi canım sen de! Seni ben bile kurtaramam...”

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..