Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '07

 
Kategori
Tarih
 

Atatürk ve Tarih

Atatürk ve Tarih
 

Gözün Arkada Kalmasın...


Atatürk Türk Milletinin tarihini bilmeseydi; Yeni Türkiye Mevcut olmazdı. Atatürk Türk milletinin ender evlatlarından birisidir. 20 yy başlarında bir milleti yoktan var eden. Büyük dahidir.

İngiliz Generali Lloyd George her 100 yılda bir dahi yetişir. Ne yazık ki o da Türk milletinden ve O, bizi Çanakkale’den geçirmeyen Mustafa Kemal’dir, demiştir.

Atatürk Yurdun 4 tarafını işgal etmiş olan düşmanlara karşı Anadolu’da Milli bir hareket başlatmak için Samsuna çıktı. Kurtuluş savaşına çeşitli imkânsızlıklarla başlamıştır. Fakat sıkıntılı dönemlerde Türk milletinin maddi ve manevi güçleriyle bir yumruk olduğunu biliyordu. Buna güvenerek mücadeleyi başlattı. Tarihte Çin zulmüne karşı yapılan isyanlar. Türklerin bilebile İstiklal uğruna ölüme gitmeleri. Türklerin istiklal ve hürriyete ne kadar düşkün olduğunun en büyük kanıtıdır.

Atatürk Gençliğe hitabede, ’’ Muhtaç olduğun Kudret damarlarında ki asil kanda mevcuttur.’’Demiştir(Senin geçmiş tarihinde o güç vardı. Yine var damarlarındaki kanda)

İnsanlar gelecekten haber veremezler. Ama önderimiz Atatürk geçmişini çok iyi bildiğinden geleceğinin nasıl olacağını görmüş olan komutandır.

İşte gelecekle ilgili söylediği o özlü sözlerden bir kaçı.

İSTİKBAL GÖKLERDEDİR.( Uçak harbi yahut uzaya çıkılması en iyi örnektir )

— EKONOMİK BAĞIMISIZLIĞI OLMAYANIN SİYASİ BAĞIMSIZLIĞI HİÇ BİR İŞE YARAMAZ.( Türkiye Cumhuriyeti şu an ekonomik bağımsızlığı elinde olmadığından üzerinde oynanan oyunlara hiç sesini çıkartamıyor. Abdullah Öcalan idamı konusunda ve başka olarak Avrupa’nın Ta Atilla zamanından beri uyguladıkları şark meselesi, çifte standart uygulamaları. Buna en iyi örnek teşkil ediyor )

Şimdi ise benim Türk geleceğiyle ilgili gerçek yorumum. Şu an Türk milletinin durumu hiçte iç açıcı değil düşünce olarak kafa olarak geldiğimizden yerden U dönüşü yapıp kim olduğumuzu, nerden geldiğimizi, nasıl yaşadığımızı unutmuş bir şekilde Ters yöne doğru gidiyoruz. Yolun sonu uçurum unutmayın. Tabi değerlerimizi yok ederek.

  Bizlerin Hıristiyan potasında eritildiğimizden hiç haberimiz yok, Neden Geçmişimizi iyi bilmediğimizden Tarih gibi dersin müfredatta 3. plana atılması. Şu an geleceğimiz tehlikede. Eski kuşak hemen hemen öldü, orta kuşak yaşlanıyor. Yeni kuşak tehlike içinde 80 ‘den sonra markalarla, Görsel medya ile Msn’ lerle uyutulan Türk gençliği, biz bir uyanış içinde olup. Bu Hıristiyan potasını delmez isek eriyip yok olup gideriz, belki 50 yıl sonra belki 100 yıl sonra bunu başarmalarına izin vermeyelim. Değerlerimize sahip çıkalım bu milleti kıyamete kadar yaşatalım. Buradan orta kuşağa sesleniyorum şifası sizde reçetesi bende iyi dinleyin.

Türkiye cumhuriyetimize verebileceğimiz en büyük armağan gençlerimizin iyi eğitilmesi olacaktır. Her toplumun bir yönetim biçimi vardır. Kimi toplumların mutlakıyet( Tek kişilik yönetim, padişahlık gibi).Kimi toplumların Cumhuriyettir. Yönetim olarak cumhuriyette hâkimiyet milletindir. Herkes kendi kendini yönetir. Buda demokrasidir.

Cumhuriyetin geleceği gençliğe bağlıdır. Gençlik ülkenin yakın gelecekteki sahipleridir. Cumhuriyetin gençliğe armağan edilmesi için onların her konuda iyi eğitilmesi olacaktır. Eğitim insanda istenilen yönde davranış değişikliği meydana getirmektedir.

Yarının sahibi gençliğe İnsan olmayı öğrettiğimiz zaman Cumhuriyetin varlığı ilelebet olacaktır. Ne olur bu sese kulak verin. Görünüş olarak, yaşayış olarak, kültür olarak, düşünce olarak, İnanış olarak…

YAŞATALIM CUMHURİYETİMİZİ; EĞİTİMLİ EY TÜRK GENÇLİĞİ!

A. ÜMİT YILDIZ 2006 Çorumun bir köyü

Çok Yönlü; Oynak Merkezli Strateji Taktıiğiyle 2020'ye doğru....

 
Toplam blog
: 67
: 4037
Kayıt tarihi
: 24.04.07
 
 

17 Şubat 1986'da: Soğuk karlı bir Şubat gecesi Koca Karı olan ebenin ellerine ''bilim otoritelerinc..