Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Temmuz '07

 
Kategori
Güncel
 

Atatürkçü Düşünce Derneği

Atatürkçü Düşünce Derneği
 

Biz, bir vatandaş olarak, başkaları da “Başka birileri” olarak “Atatürk ilke ve inkılâplarının ve Kemalizm’in” anayasadan çıkarılmasını istemelerine şu veya bu şekilde karşı çıkarız. Tepkimizin boyutunu belki ölçüp tartamayabiliriz. Ve hatta yanlış şeyler de söyleyebiliriz.

Bizimkilerin hepsi “Hoş görülebilir” şeylerdir ama Atatürkçü Düşünce derneğinin yaptığı açıklama hiç de hoş görülebilir bir açıklama değil.

Ne diyorlar bakın…

Yaptıkları yazılı açıklamada şunları söylüyorlar sadece: “Kemalizm'e karşı olmak, bilime, toplum yaşamında kuralların bilimle belirlenmesine, yani laik toplum düzenine karşı olmak demektir. Kemalizm'e karşı olmak, cumhuriyete, tam bağımsız ulus-devlet yapısına karşı olmak demektir. Emperyalizme hizmet etmek ve sömürüden yana olmak demektir.”

Nokta, satırbaşı…

Yani…

O kadarını ben de söylüyorum ve burada Atatürk’ü anlamaya çalışan ve az buçuk “Atatürk” okumuş hemen herkesin söyleyebileceği şeylerdir.

Oysa ADD’den bunun ötesine bir şeyler beklerdim.

Örneğin, bu ilkelerin neden anayasaya yazıldığı, ne amaçlandığı, yazılmasa ne olurunun, faydalarını, zarlarını “Bilimsel” şekilde anlatımı olmalıydı.

Sokak kavgasını bize bırakacaklar, bilimselliği, halkın anlayacağı dile indirgeyerek onlar yapacaklar. Halk adına yapacaklar.

Oysa onlar da bizim gibi, olayı “Sokak” boyutuna indirgiyorlar, dalaşıyorlar…

Buradan bir yere döneyim…

Sizce CHP neden bu seçimlerde bilinen % 20 oyun ötesinde oy alamadı?

Çünkü olaylara, yeni yaptırdıkları binanın en üst katına çıkıp oradan baktılar, halkın arasına karışmadılar. Halk ile iç içe olmayı beceremediler. Onların görüşlerini merak etmediler. Onlara “Onlar” gibi anlatmadılar. Bizim dediğimiz doğrudur, biz ne dersek, ülke için onlar doğrudur dediler ama nedenini, niçinini anlatmadılar, anlatamadılar.

Ve sonuçlar da ortada. Şimdi de “Koltuk kavgası” yapıyorlar yine aynı tavırla.

Aynı tavır, ADD de var. Onlar da “Atatürk’ü” biz anlarız havasındalar ve Atatürk’e karşı bir şey söylendiğinde sadece sokak dalaşına giriyorlar.

Oysa dediğim gibi, sokakları bize bırakın, bizler sokakların çocuğuyuz. Siz, işin bilimsel tarafını “Halk ağzı” ile anlatın. Hem de halkın içinde. Öyle sırça köşklerde Atatürk anlatılmaz.

Yarın bir gün, bu tezi ortaya atanların arkasına bu gün olduğu gibi düşenlerin saysı artarsa, bunun kusuru da kabahati da vebali de Atatürkçü Düşünce Derneğine aittir.

Bu da böyle biline…

30 TEMMUZ 2007

 
Toplam blog
: 1104
: 918
Kayıt tarihi
: 28.01.07
 
 

Emekliyim ama “Tekaüt” değilim. 1961 yılından beri değişik “Anadolu” gazetelerinde yazdım. 1984-8..