Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '11

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Atatürkçülük: Şimdi ve gelecek 'Söyleşi'

Yer: Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonu
Saat:16.00

Bir durumun şimdisinden geleceğe bakmak tabi geçmişi de kapsayan bir bütünlük içerir, ama geçmiş; aşılması gereken bir değişimi de öneriyorsa, geçmişe saplanıp kalmak, şimdinin içinde oyalanarak, geleceği özlenen duruma taşımaktan uzaklaştırır. Bir düşünceyi geliştirmek, çağa taşımak, geleceğe bırakmak bireysel ve toplumsal gelişmeyi de işaretler. Çağın önderlerini; sanat, edebiyat, bilim, felsefe ve liderlerin ürettiklerini ya da gösterdiklerinin ötesini görmek, geçmişi yapanların da yüzlerce yıl kalıcılığını sağlar.

Dünya liderlerine baktığımızda bin yılı aşan tek lider Atatür'tür. Diğer liderlerin anıtları bile kalmadı, ama görüyoruz ki Türkiye tam da şimdi Atatürk'ün bıraktıklarını geleceğe taşıyabilmesi için O'nu en iyi anlama ve yorumlama sürecine girmesi gerekir.

Çağdaş yaşamın izleyicisi olan gençler Atatürkçülüğü, O'nun ağzından çıktığı her şeyi taklit ederek artık bir yere gidemez. Bu ezberlenmiş kopyacılık, gericiliktir. Toplum liderleri yüzlerce yıl sonrasını görebilirler ama o kadar. Gösterdiklerini anlamak, yapılanı yorumlayabilme yetisinden geçer. Bu anlaşılmamışsa liderin yaptığı, söylediği her şey çağın gerisinde kalır.
Gençllik, Atatürk düşüncesini, onun gösterdiği çağdaş yolu nasıl ve ne zaman daha ileriye taşıyabilir? Gelecek için söyleyecek sözünüz var mı? Şimdiden geleceğe kalıplara sığınmadan neler söylemek istersiniz!

Düzenleyen ve Yöneten: Nuri ALTAY

'Saat 16:00'da Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonun'da hoş bir katılım olacak. Egeden önemli isimler izleyimiz olacaklar. Atatürkçülük nedir. Şimdi nasıldır? Gelecekte Nasıl Bir Atatürkçülük olmalı? Neler yapılmalı? '' bu sorulara cevap arayacağız.

Katılmak isteyen arkadaşlar: Nuri Altay özelden iletişime geçebiliriz. Ayrınyılı bilgiyi oaradan'da vermeye devam edeceğim...

 
Toplam blog
: 6
: 270
Kayıt tarihi
: 23.10.11
 
 

Ben yelkeni yırtık bir deniz yolcusuyum, güneşi karanlıkta izleyen. Tek varlığım; Küçülmüş bir ka..