Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '13

 
Kategori
Siyaset
 

Atatürkçülük ve Kemalizm uydurmadır, Atatürk sevgisiyle ilgisi yoktur

Atatürkçülük ve Kemalizm uydurmadır, Atatürk sevgisiyle ilgisi yoktur
 

Atatürk sevgisinin göstergesi sadece Tayip Erdoğan karşıtı olmaksa çok ucuz bir sevgiymiş bu. Dahası ne sevgiden siyaset doğar ne de siyasetten sevgi. O büyük insan benim düşüncelerime bakın derken beni kopya edin demedi; Conk bayırındaki azmime bakın dedi, azmime!

Nerede görülmüş tarihin siyaset yarattığı; şapka takalım o vakit kel başlarımıza! Sözde Atanın düşüncelerini anıtlaştırıp siyasi misyon yaparak yüceltiyorsunuz. Her devrin düşüncesi o devre hitap eder; ağızlarda sakız ederek Atamın itibarını küçültüyorsunuz beyler, küçültüyorsunuz!

Memleketimin bahtı ölmüş bir adamın ruhuna tutunarak ayağa kalkacaksa Anadolu’mun kartal bakışlı genç Atatürkleri utansın! Kerim Korkut diyor ki ben de Atatürk’üm, varsa Dumlupınar’ınız göstereyim! Geriye bakılarak ileri gidilemez, Atatürk artık nostaljidir; altın süvari, güneş gibi parlayan tarihin derinliklerinde. Ne siz ona ulaşabilirsiniz ne de o size gelebilir; dünya düzeni kuramazsınız Konfüçyüs’lerden.

Bizi muhatap ediyorsunuz tırnağı olamayanlarla; “Ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum” diyen o yüce komutanı eleştirebiliyorlar utanmadan. Oysa Bedir neyse Çanakkale de odur, peygamber dualıdır ikisi de. Atatürk bu ülkenin gururu olabilir ama vizyonu olamaz.

Siz hep böyle denize düşüp sonra da bir şeylere mi tutunacaksınız; padişah efendimiz, Amerikan mandası, İngiliz himayesi, Anıtkabir’in mevtası… Sizin hiç kendi gücünüz yok mu? Birileri peygamberi siyasete alet etti, dini batırdı; sizler de Atatürk’ü siyasete alet ettiniz tarihi batırdınız. Bu milletin gururla okuyacağı birkaç sayfa tarihi vardı, sayenizde çeviremez olduk; her sayfada size kızan utanmazlar okumaya doyamadığımız cümlelerin üzerini karaladılar!

Siz bir avuçsunuz, Atatürk bir milletti; kuşlar bile yuvalarından uçmuyor Kemalizm şarkılarınızla. Cumhuriyet vizyon olsaydı beraber yürür müydük biz bu yollarda? Tarihe mal olmuş kişileri tarihe mal eden yönleri tartışamazsınız desem kimin umurunda?

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..