Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Nisan '16

 
Kategori
İnançlar
 

Ateist neden iyilik yapsın? Materyalist akıl tutulması!

Ateist neden iyilik yapsın? Materyalist akıl tutulması!
 

Ateizmin en büyük çelişkisi de budur işte. Düşünsenize kendinizi hiçlikten gelen tesadüf-mutasyon eseri doğal seleksiyon denilen bir mekanizma ile güçlünün zayıfı elediği bir dünyada yaşıyor kabul ediyorsunuz. Bilimsel zannettiğiniz ‘evrim’ isimli bir teoriye göre de kendinizi 'yaşarken bir ‘hayvan türü’, ahiret, hesap günü gibi kavramlara inanmadığınız için de ölünce ‘gübre' olarak görüyorsunuz ve sonrada bizzat sizinle aynı kafadan birileri kalkıp iyilik, sevgi, onur gibi soyut kavramlardan bahsediyor. Dindarları zaten beğenmiyorsunuz ama size kendi düşüncenizden birileri hem sen bir hayvan türüsün iddiasında bulunup hem de sizi soyut kavramlarla baskılayıp canınızın istediğini yapmaktan alıkoyacak öyle mi? Şimdi bu hem ateizm anlayışıyla hem de evrim teorisiyle çelişmedi mi? Akıl ve mantık gibi kavramları tamamen devreden çıkarmamış bir ateist; ‘nerde kaldı bizim doğal seleksiyon, hani yaşam mücadelesi hep zayıfı elerdi? Hani bugünlere böyle gelmiştik demez mi? 
Ateist engelli çocuğunu, kardeşini veya yaşlı anne babasını niye sevsin? Sonuçta bunların biri sakat öbürleri yaşlı neden onlara bakıp zaman ve para harcasın ki? Evrim teorisine göre bu durumdaki insanların doğada bir işlevi yok. Siz bu yakınlarınızı sokağa atsanız veya ıssız bir yerde ölüme terketseniz bile bunun evrim teorisi veya ateizm ideolojisi ile çelişen hiçbir yeri yok. Hatta tam tersine size doğal seleksiyon bunu yapmanızı söylüyor.
Sakın hakaret yada abartı gibi algılanmasın bu yazdıklarım. Bunlar gerçekler. Tarihin gördüğü en büyük katliamları yapan, 100 milyon insanı öldüren Stalin,Lenin, Mao, Pol Pot, Mussolini gibi ateist liderler bunların çok daha fazlasını uyguladılar. 
 
Mesela Mao; sırf tarım üretiminde yeterli verime ulaşamadı diye sorumlu tutup 40 milyon köylüyü katletti. Dikkat edin aynı Mao, güya köylü-işçi devrimi yapmıştı ama devrilen maalesef köylü ve fakir halk oldu. Bilimsel çalışma adına binlerce insan laboratuvarlarda kesilip biçildi, belki de kobay farelerinin bile görmediği korkunç deneylerde kullanıldı. Bunlara göre ne önemi var? Zaten insan dediğin de bir hayvan türü değil mi?  
 
Ateist lider Pol-Pot yönetimindeki Kızıl Khmer (Kamboçya) önderlerinin sloganı şuydu: "Kurduğumuz ülke için bir milyon iyi devrimci yeterlidir; geri kalanına ihtiyacımız yoktur. Bir düşmanımızı hayatta bırakmamak için, on dostumuzu öldürmeyi tercih ederiz." Yaşlı-genç-çocuk-kadın-erkek ayırımı yapmaksızın yüzbinlerce insanı işkencehanelere dönüştürülen okullarda, idareye karşı olduklarını itiraf ettirdikten sonra katlettiler. Pol Pot ve Kızıl Kmerler, iktidarda oldukları süre içinde Kamboçya kaynaklarına göre yaklaşık 7 milyonluk nüfusun 3 milyon 300 bini katledildi. Pol pot binlerce insanın hayatına mal olan mayınlar için ‘benim sadık askerlerim’ derdi. Bu mayınlar hala can almaya devam ediyor. 
 
Stalin ve Lenin milyonlarca insanı ölüm kamplarında, sürgünlerde yada kurduğu işkencehanelerde katletti. Hesapta işçi ve köylü devrimi yapmış olan bu ateist liderler döneminde en fazla öldürülenlerde gene bu gariban halk oldu. Tarım politikası adı altında uygulanan aklı dışı yöntemlerle milyonlarca insan açlıktan öldü. Eskiden Sovyet yönetiminde olan Ukrayna'da bu politikalarla soykırım yapıldı. Bütün ibadethaneler kapatıldı çoğunluğu da yıkıldı, insanların dini herhangi bir faaliyette bulunması yasaklandı. Din adamları katledildi. Muhalif suçlaması ile milyonlarca insan Sibirya'daki ölüm kaplarına gönderildi. Çevrenizde mutlaka vardır bu ülkede yaşayan Çerkez, Abhaz, Çeçen, Gürcü milyonlarca Kafkas göçmeninin dedeleri neden kaçmak, toprağını terketmek zorunda kalmış? Bulgaristan göçmenlerini yerinden eden bu ülkeye gelmek zorunda bırakan kimlerdi acaba?
 
Dikkat edin bu ateist liderlerin hepsinin kullandığı argümanlar ortak. Tamamında ideolojilerinin altyapısı ve uyguladıkları politikalar evrim teorisi çıkışlı bu temelsiz, materyalist dünya algısıdır. Ateizm ve günümüzde bilim kılıfı ile yutturulmaya çalışılan evrim teorisi üzerine kurulu devlet yönetimlerinin sonucu bu.
 
Tarihte de net olarak görüleceği gibi kendini bir hayvan türü olarak gören biri için can almak problem olmaz. Nasılsa ahiret kavramına da inanmadığı için bir hesap korkusu yok ne yaparsan bu dünya için kafasını yaşıyor. Zayıf, hasta kişiler toplum için gereksiz yük, muhaliflerde ideolojisi için tehlike olduğuna göre onları yok etmek neden onu rahatsız etsin ki?
 
Mesela birde sıradan insan için düşünelim. Hadi diyelim ki üzerinizde bir toplum kontrolü var, ceza sistemi mevcut toplumda ona göre davranıyorsunuz ama bir ateisti kimse onu görmüyor iken istediğini yapmaktan ne alıkoyabilir? Dindar insan için durum çok net 'Kimse görmese de Allah görüyor sorar bunun hesabını' diye düşünür. Bu samimi bir inanan için ciddi bir caydırıcı etken. Zaten ateizmin bu çelişkisi yüzünden kendisi de ateist olan Voltaire 'tanrı yoksa bile yaratılmalıdır' demiştir. İstediğiniz kadar zorlayın uyduracağınız hiç bir kavram bu ‘ceza-mükafat’ sisteminin yerini tutamaz. 
 
Ahiret neden vardır? Bu dünya da zengin ve güçlü olup her haltı yiyip cezada görmeden ölenler yaptıklarının hesabını nerede, nasıl verecek?
 
İnkarcılar siz istediğiniz kadar kurduğunuz forumlarda birbirinizi gazlayın, yalanlar, bahanelerle kandırın kendizi, evrim ağacı, youtube vs. gibi yerlerden yalan dolan kurgular okuyun, izleyin, ateist üstatlarınızdan hadisler paylaşın ama o kaçınılmaz gün gelince ' kim uyandırdı bizi uykumuzdan' diyeceksiniz yaptığınız her şeyi de önünüzde bulacaksınız. Sonraki manevranız ise bu olacak:
Secde 12: ‘Suçluları, Rablerinin huzurunda başlarını öne eğmiş olarak: 'Ey Rabbimiz! Gördük ve duyduk. Bizi geri çevir salih amel işleyelim. Artık biz kesin olarak inananlarız' derlerken bir görsen.’
 
Günümüzde yapılan 'dna' çalışmaları bile yeniden hayata gelmenin yani 'dirilişin' kanıtıdır. Hiç duymadınız mı nesli tükenmiş türlerin elde bulunan dna örnekleriyle tekrar hayata getirilmesi ile ilgili bilimsel çalışmaları? Bu belki bir gün gerçekleşir veya olmaz Allah bilir ama insanın bütün bilgilerinin mikroskobik boyutta depolanmış olması size hiç fikir vermiyor mu? Ahiret inanmayanlar hiç düşünmez mi acaba birbirinden tamamen bağımsız iki bünyeden, hiç bir şey değillerken bu dünyaya nasıl geldiklerini?
İnternet ortamında, medyada veya çevrenizde sevgi kelebeği rolleri kesip ağlaşan; Işıd, El kaide, Nusra gibi terör örgütlerden bahsedip Müslümanlar din için adam öldürüyor ya da dinler yüzünden katliam yapılıyor diyen ateistlere sorun bunları, samimiyetlerini test edin. Katliam denilince ateist üstatlarının yaptıklarından da bahsederler mi acaba?
 
İnkarcılar; farkına varamadığınız ya da görmezden geldiğiniz şey ne biliyor musunuz? Haksız yere can alan kendine Müslüman demiş ya da sen öyle zannetmişsin ne önemi var? Bak bakalım hangi yaptığı Allah’ın emri? Allah onu nasıl tanımlıyor acaba? Haksız yere can alan, zulüm yapan bunu yaparken istediği kadar ‘Allahuekber’ diye bağırsın Allah katında bir hükmü yok. Bunların hepsi suçludur ve cehennemliktir. 
 
Bakara 8-9-10-11:‘İnsanların içinde: 'Biz Allah'a ve ahiret gününe iman ettik' diyen ama gerçekte iman etmiş olmayan birtakım kimseler bulunmaktadır. Bunlar güya Allah'ı ve müminleri aldatmaya çalışırlar. Oysa onlar sadece kendilerini aldatırlar da bunun farkında değillerdir. Bunların kalplerinde hastalık vardır; Allah da hastalıklarını artırdı. Yalan söylemelerinden dolayı kendilerine çok acıklı bir azap vardır. Bu kimselere: 'Yeryüzünde bozgunculuk yapmayın' denildiği zaman: 'Biz yalnızca düzeltenleriz' derler. Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.’
 
Maide 32:‘İşte bundan dolayı İsrailoğullarına şu hükmü yazdık: 'Kim bir cana karşılık veya yeryüzünde bozgunculuk çıkarmak sebebiyle olmaksızın bir kimseyi öldürürse bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de bir kimseyi diriltirse (ölümden kurtarırsa) bütün insanları diriltmiş gibi olur.' Muhakkak ki elçilerimiz onlara açık delillerle geldiler. Yine de bunun ardından onların çoğu yeryüzünde aşırıya gitmektedirler.’
 
Toplam blog
: 2
: 344
Kayıt tarihi
: 27.01.15
 
 

Kamu sektöründe çalışıyor, üniversite mezunu, doğasever, bilim tutkunu ve dindar. Kuran ve İslam ..